• DITKA&FERI LAINŠČEK, NE BODI KOT DRUGI, koncert

  DITKA&FERI LAINŠČEK, NE BODI KOT DRUGI, koncert

  Ditkina lirično-glasbena prip

 • LUTKOVNI MUZIKAL PETER KLEPEC

  LUTKOVNI MUZIKAL PETER KLEPEC

  Z lutkovnim muzikalom Peter Kl

 • Občina Lenart je pristopila k sodelovanju v transnacionalnem projektu LOCAL4GREEN

  Občina Lenart je pristopila k sodelovanju v transnacionalnem projektu LOCAL4GREEN

  Občina Lenart je na povabilo

 • KLOPOTEC ODZVANJA TUDI V KROŽIŠČU PRI POLENI

  KLOPOTEC ODZVANJA TUDI V KROŽIŠČU PRI POLENI

  Člani Vinogradniškega društ

Novice

 • DITKA&FERI LAINŠČEK, NE BODI KOT DRUGI, koncert
  DITKA&FERI LAINŠČEK, NE BODI KOT DRUGI, koncert

  Ditkina lirično-glasbena pripoved z uglasbitvami Ferijeve poezije je kot šepetanje veselja,  ljubezni,  mladosti, upanj in pozabljenih preprostih življenjskih resnic. Kot veleva njen zadnji album, Ditke ne gre spreminjati. Mladosten glas za liriko  slovenskih pesnikov, pesmi in pripovedi Ferija Lainščka so  sklenili letošnji LEN-ART  na najlepši način, z navdušeni m občinstvom in dolgim aplavzom.

 • LUTKOVNI MUZIKAL PETER KLEPEC
  LUTKOVNI MUZIKAL PETER KLEPEC

  Z lutkovnim muzikalom Peter Klepec, ki sta ga uprizorila Ana Ruter in Jose, se je poslovil tudi otroški del LEN-ART-a.  V veselih ritmih, zabavno,… na snidenje na naslednjih prireditvah.

 • Občina Lenart je pristopila k sodelovanju v transnacionalnem projektu LOCAL4GREEN
  Občina Lenart je pristopila k sodelovanju v transnacionalnem projektu LOCAL4GREEN

  Občina Lenart je na povabilo Gradbenega inštituta ZRMK pristopila k sodelovanju v transnacionalnem projektu LOCAL4GREEN - Local Policies for Green Energy, ki je namenjen oblikovanju in implementaciji lokalnih politik na področju promocije obnovljivih virov energije. Župan mag. Janez Kramberger je dne 21.8.2017 v prisotnosti člana projektnega usmerjevalnega odbora dr. Henrika Gjerkeša podpisal izjavo o sodelovanju.

Napovednik

 • Vabilo na prireditev ob prazniku Krajevne skupnosti Voličina in 260-letnici organiziranega šolstva v Voličini

  Vabljeni na prireditev ob prazniku Krajevne skupnosti Voličina in 260-letnici organiziranega šolstva v Voličini, ki bo potekala v torek, 19. 9. 2017, ob 18.00 v kulturnem domu v Voličini.
  Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
  Po proslavi bo v prostorih OŠ Voličina ogled stalne razstave slik slikarja Jožeta Krambergerja, razstave del članic in članov likovne skupine pod vodstvom Martine Golija in šolskih razstav.
  Z veseljem vas pričakujemo.

 • Spoštovani član Društva vinogradnikov Lenart!

  Trgatve so se pričele  in  vabimo te na prireditve v organizaciji našega društva:

  • Trgatev v krožišču pri Ovtarju, kjer se dobimo v četrtek , 14.9.2017, ob 14.00 uri in bomo pod vodstvom skrbnika trt g. Kovačič Franca in z ostalimi krajani opravili to prijetno opravilo. Pridelek bomo nato delili z otroki vrtca Lenart.
  • Trgatev v vrtcu Lenart, v četrtek, 14.9.2017, ob 15.00 uri  se pridružimo otrokom vrtca in skrbniku trt g. Kovačič Francu pri vinogradniškem prazniku. Čaka nas prijeten popoldan!
  • Trgatev Zavrh 2017, v soboto, 30.9.2017 . Prireditev bo v organizaciji Društva vinogradnikov  Lenart, TD Rudolf Maister Vojanov in občine Lenart. Prireditev bo potekala v popoldanskem in večernem času. Zajemala bo ponudbo vinogradnikov in drugih ponudnikov na stojnicah, turistični vlakec Jurček, lovsko razstavo LD Voličina, nagradno igro, jahanje konj, animacijo za otroke, trgatev potomke stare trte. V popoldanskih in večernih urah nas bo zabaval ansambel Štajerski fakini. Torej pestro in veselo bo, prav tako kot prejšnja leta. Pričetek prireditve (vlakec, gostinska ponudba) ob 14.00 uri, trgatev potomke ob 17.00.

  Vse zainteresirane za  ponudbo na stojnicah v okviru prireditve prosimo, da se do petka 22.9.2017 prijavite na tel: Sebastijanu  Rojsu -040-797-130 ali Marku Šebartu- 041 -441-809.

  Predsednik
  Društva vinogradnikov Lenart
  Šebart Marko

 • PRAZNIK KRAJEVNE SKUPNOSTI VOLIČINA 8. SEPTEMBER DO 30. SEPTEMBER 2017

  Spoštovani!

  Čas trgatve, obiranja jabolk, god  farnega zavetnika svetega Ruperta,  žegnanje, krajevni praznik, čas za srečanja in druženja. Kraji  živijo  le z ljudmi. Lep je ta naš svet, pokrajina in kraji. Prav je, da ga cenimo, zavedajmo se vrednosti tega, kar delamo, ustvarjamo, pridobitev, vsega, kar je  dobro za ljudi. Prireditve  ob krajevnem prazniku niso delo  peščice posameznikov, ampak skupnosti,  volje in prizadevanj društev, šole, župnije, drugih organizacij in posameznikov. Ljudem dobre volje in pozitivne energije, ki s svojim delom, tudi prostovoljnim v kraju boljšate  življenje in svet, hvala. Vsi dogodki so pripravljeni z dobrim namenom, za ljudi, za lepa doživetja, zato vsakega in vse vabimo na športna tekmovanja, kulturne in druge dogodke. Povedano z verzi pesnika Toneta Pavčka »to je čas dni, ki diše po trgatvi in glagol piti zori v najlepši spregatvi.« Nazdravimo s kozarcem jabolčnega soka ali mošta v prijetni družbi, s prijatelji, tudi na dogodkih ob krajevnem prazniku.

  Prijazno vabljeni na prireditve!

           Peter Golob                                          mag. Janez Kramberger, dr. vet. med.
  Predsednik sveta KS Voličina                                  župan Občine Lenart

  Program prireditev

Obvestila

 • Javni poziv zlatim maturantom in uspešnim študentom Občine Lenart

  Občina Lenart obvešča dijake, s stalnim prebivališčem v Občini Lenart, ki so v šolskem letu 2016/2017 postali zlati maturanti in diplomante dodiplomskega in podiplomskega študija, s stalnim prebivališčem v Občini Lenart, ki so v študijskem letu 2016/2017 dosegli povprečno oceno vseh opravljenih obveznosti 9,1 ali več, da oddajo na Občino Lenart prijavo oziroma vlogo. Zlatim maturantom in uspešnim študentom, ki izpolnjujejo vse pogoje, Občina Lenart podeli denarno nagrado.
  Prijavo oziroma vlogo je možno dobiti v glavni pisarni Občine Lenart oziroma na internetni strani www.lenart.si. Razpisno obdobje za prijavo je do 15. oktobra 2017.

  Številka: 603-4/2017
  Datum:  15.09.2017

  mag. Janez KRAMBERGER, dr.vet.med.

  Župan

                                                                    

   

 • Obvestilo vinogradnikom
 • Preklic omejitve porabe pitne vode

  Mariborski vodovod preklicuje omejitev porabe pitne vode.

Video

Virtualni sprehod

virtual

Zasedenost dvoran

September 2017
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Obrazec za prijavo