fbpx Na vsebino

Vabljeni na poletne prireditve

Lenart

Novice

 • Osrednja slovesnost Knjižnice Lenart napolnila dvorano!
  Osrednja slovesnost Knjižnice Lenart napolnila dvorano!

  »60 let tkanja družine bralk in bralcev v Slovenskih goricah. 60 let utripov informacij in domišljije v našem mestu. 60 let Knjižnice Lenart! Na poti razvoja, na poti do človeka.« smo ob jubileju napovedovali in vabili v Knjižnici Lenart. Praznovanje jubileja smo otvorili z osrednjim dogodkom, ki se je odvil v sredo, 8. junija, v večnamenski dvorani v Knjižnici Lenart. V goste smo povabili s. Nikolino Rop, častno občanko Občine Lenart, priznano slovensko kuharico in domačinko ter v njeni družbi spomnili na vrednost domače hrane. Naši gostji pa smo segli do srca z melodijami, ki jih je med dogodkom ubiral Harmonikarski orkester Siniše Čeha ob plesnih korakih Folklorne skupine KD Sv. Ana. Prizor rezanja domačega kruha ob zvokih harmonike pa je priklical spomine in orosil marsikatero oko.
  Pred nabito polno dvorano sta spregovorila direktorica Knjižnice Lenart, Petra Kranvogel Korošec in župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger. »Brati je pomembno!« sta si bila enotna, kakor tudi, da je potrebno v sodobnem času iskati vedno nove poti do bralcev.
  Tudi kolektiv knjižnice se je tega dne odel v folklorna oblačila, ki so jim jih posodile članice pevk ljudskih pesmi TD Sv. Trojica, plesalci folklore pri KD Ivana Cankarja Jurovski Dol in KD Destrnik. Na ta način smo s pristnimi domačnimi občutji do ljudi pospremili novo knjigo receptov, ki smo jih zbrali, uredili in oblikovali v Knjižnici Lenart. Knjiga Ke 'mo jeli? je združila besedo s kulinariko tudi s pomočjo vseh društev kmečkih žena in deklet v knjižnični mreži Knjižnice Lenart. Sodelovala so društva kmečkih žena in deklet ter gospodinj iz Benedikta, Cerkvenjaka, Lenarta, Svete Ane, Svetega Jurija, Svete Trojice in iz Voličine, ki so za potrebe knjige z nami delile svoje kuharske nasvete in prigode, po dogodku pa v družbi Marka Šebarta iz Društva vinogradnikov Lenart, poskrbele za pravo kulinarično doživetje.
  V Knjižnici Lenart bo še veselo, zato ne zamudite tudi hjihovih prihodnjih dogodkov!

 • Energetska sanacija OŠ Voličina
  Energetska sanacija OŠ Voličina
  Občina Lenart na podlagi javno-zasebnega partnerstva izvaja energetsko sanacijo OŠ Voličina. Na šolski telovadnici se bo uredila nova fasada. Prav tako se bodo zamenjala vsa okna in dvoje zasilnih požarnih vrat. Zamenjali bodo tudi energetsko zelo potratne reflektorje z veliko bolj varčnimi led reflektorji. OŠ Voličina je letno porabila od 22.000 do 25.000 litrov kurilnega olja za ogrevanje. Kurilno peč z močjo 450 kilowatov bodo zamenjale toplotne črpalke. Na gramoziranem parkirišču, kjer je stala Karova hiša, bo narejenih več vrtin. Vrtine bodo segale v globino okrog 160 metrov.
  V naslednji kurilni sezoni bomo šolske prostore, telovadnico in vrtec v Voličini greli s pomočjo toplotnih črpalk. Šola bo energetsko postala veliko bolj zelena, saj bodo izpusti toplo grednih plinov minimalni oz. jih ne bo. Energetska sanacija se je začela konec meseca aprila in bo po zagotovilih izvajalcev končana do začetka novega šolskega leta.
 • Občini Lenart obnovila certifikat Slovenia Green Destination Silver
  Občini Lenart obnovila certifikat Slovenia Green Destination Silver

  Slovenska turistična zveza (STO) je leta 2019, na osnovi ocene njenega akreditnega partnerja Tovarne trajnostnega razvoja turizma, Občini Lenart za obdobje treh let podelila certifikat Slovenia Green Destination Silver. Ocenjena je bila na osnovi kriterijev mednarodnega standarda Green Destination, po vstopu v Zelene shemo slovenskega turizma leta 2018. Občina se je Zeleni shemi pridružila z željo po večji prepoznavnosti in razvoju v okviru turistične panoge. Zavezala se je k trajnostnemu turizmu, ki ne pomeni samo povečanja števila obiskovalcev, ampak tudi skrb in osveščanje ponudnikov, obiskovalcev in prebivalcev o ohranjanju narave, pokrajine in kulturne dediščine.

  V letošnjem letu je zaprosila za recertificiranje in v maju ponovno prejela znak Slovenia Green Destination Silver. Uradno je bil znak podeljen na Zelenem dnevu slovenskega turizma, ki je letos potekal v sredo, 25. maja, v Krškem na posestvu Tri lučke. Letos je prejelo znak Slovenia Green 56 nosilcev, od tega 53 ponudnikov in 3 destinacije. Zelena shema tako šteje kar 198 nosilcev znaka Slovenia Green od tega je 140 ponudnikov in 58 destinacij.

  Osrednja tema Zelenega dneva se je osredotočala na odpadke v turizmu in zmanjševanje njihovega odtisa v okolju. Namreč, v času pandemije covid-19 se je raba plastike za enkratno uporabo izjemno povečala. Pridobljeni znak izkazuje, da je občina pri svojem razvoju pravilno usmerjena, kar pomeni veliko novega dela in obveznosti za prihodnja tri leta.

PREBERITE VEČ AKTUALNIH NOVIC

Napovednik

 • Kasaške dirke 26. junija na ŠRC Polena

  Tudi letos bo Konjeniško društvo Slovenske gorice Lenart priredilo kasaške dirke na Poleni, in sicer 26. junija 2022. Društvo deluje že več kot 60 let in je eno najstarejših v Lenartu. Pripravljajo sedem točk, kjer se bodo predstavili najboljši konji kasači iz celotne Slovenije, prav tako pa pripravljajo tudi dirko z mednarodno udeležbo. V društvu je tradicija, da se na vsaki prireditvi spomnijo naših zaslužnih članov, zato dirke poimenujemo po njih, saj se s tem želijo pokloniti njihovemu spominu. Pripravljajo memorial Toneta Družovca, Ladija Omerzuja, Ivana Pirherja, Jožeta Herzoga in Tomaža Ostrca. Le v Sloveniji prirejajo točko, v kateri imajo pravico nastopa samo tekmovalke in so jo poimenovali Dirka za pokal Agate. Konjeniški šport je eden redkih športov, kjer moški in ženske tekmovalke nastopajo skupaj, zato so zelo veseli, da se tekmovalke vsako leto odzovejo na njihovo povabilo in pokažejo svoje veščine in tekmovalnost. Seveda bodo nastopili tudi domači tekmovalci, ki zastopaje barve domačega društva in ime Slovenskih goric širijo po celotni Sloveniji in tudi tujini. Seveda pa pripravljamo še dodatne zanimivosti, kot je poni dirka za otroke, kjer se prestavijo najmlajši tekmovalci, ki šele prihajajo v kasaški svet tekmovanj.
  Na Poleni vedno poskrbijo za naše obiskovalce, saj bodo na voljo tako gostinska ponudba, otroška igrala, sladoled in še kaj za posladkati.
  Ponosni smo, da vzdržujemo tradicijo prirejanja kasaških dirk na Poleni, in verjamemo, da bodo obiskovalci tudi letos z veseljem pripomogli k tekmovalnemu vzdušju in bodo stiskali pesti za svoje favorite.Vabljeni v nedeljo, 26. junija 2022, ob 14.00 uri na Poleno.

EU projekti

logo eu ss

kolo ana 2

---

kolo benedikt 2

---

kolo cerkvenjak 2

---

kolo jerenina 2

---   PRP LEADER EU SLO barvni

Projekti EU - sklad ESRR

logo eu ss

plastika

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Prijava

Virtualni sprehod

virtual

Video

Zasedenost dvoran

July 2022
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31