fbpx Na vsebino
Napovednik

Napovednik

Donnerstag, 09 Juni 2022 13:54

Kasaške dirke 26. junija na ŠRC Polena

Tudi letos bo Konjeniško društvo Slovenske gorice Lenart priredilo kasaške dirke na Poleni, in sicer 26. junija 2022. Društvo deluje že več kot 60 let in je eno najstarejših v Lenartu. Pripravljajo sedem točk, kjer se bodo predstavili najboljši konji kasači iz celotne Slovenije, prav tako pa pripravljajo tudi dirko z mednarodno udeležbo. V društvu je tradicija, da se na vsaki prireditvi spomnijo naših zaslužnih članov, zato dirke poimenujemo po njih, saj se s tem želijo pokloniti njihovemu spominu. Pripravljajo memorial Toneta Družovca, Ladija Omerzuja, Ivana Pirherja, Jožeta Herzoga in Tomaža Ostrca. Le v Sloveniji prirejajo točko, v kateri imajo pravico nastopa samo tekmovalke in so jo poimenovali Dirka za pokal Agate. Konjeniški šport je eden redkih športov, kjer moški in ženske tekmovalke nastopajo skupaj, zato so zelo veseli, da se tekmovalke vsako leto odzovejo na njihovo povabilo in pokažejo svoje veščine in tekmovalnost. Seveda bodo nastopili tudi domači tekmovalci, ki zastopaje barve domačega društva in ime Slovenskih goric širijo po celotni Sloveniji in tudi tujini. Seveda pa pripravljamo še dodatne zanimivosti, kot je poni dirka za otroke, kjer se prestavijo najmlajši tekmovalci, ki šele prihajajo v kasaški svet tekmovanj.
Na Poleni vedno poskrbijo za naše obiskovalce, saj bodo na voljo tako gostinska ponudba, otroška igrala, sladoled in še kaj za posladkati.
Ponosni smo, da vzdržujemo tradicijo prirejanja kasaških dirk na Poleni, in verjamemo, da bodo obiskovalci tudi letos z veseljem pripomogli k tekmovalnemu vzdušju in bodo stiskali pesti za svoje favorite.Vabljeni v nedeljo, 26. junija 2022, ob 14.00 uri na Poleno.

Freitag, 27 Mai 2022 10:41

Športni dan v parku

Športni dan v parku bo v petek, 27. maja, ob 17. uri na športnem igrišču v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika. Praznovali bomo 45-letnico Športnega društva Lenart, ki bo poskrbelo za razne športne igre, pripravili bomo ustvarjalne delavnice za otroke z Vrtcem Lenart, nastopile bodo članice Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart, Plesna dimenzija in Kiara Katan, za sladki del dogodka pa bo poskrbelo Društvo kmečkih žena in deklet Lenart.

Samstag, 21 Mai 2022 10:39

Vabljeni na Tržnico z Ovtarjem

V soboto, 21. maja, bo na lenarški tržnici živahno dogajanje, od 9. ure dalje vabimo Na tržnico z Ovtarjem. Obilje ponudbe pridelkov in izdelkov lokalnih ponudnikov, domača kulinarika in napitki na stojnicah, glasbena skupina Sladki greh, nastop folklorne skupine iz Vrtca Lenart in folklorne skupine iz OŠ Lenart so pravo doživetje za vso družino.

Vabilo

Nedelja, 15. maja, ob 17. uri je rezervirana za Prifarske muzikante in IL DIVJI-e. Za vas v Kulturnem domu lenart pripravljajo romantičen koncert prečudovitih slovenskih melodij.

Sonntag, 01 Mai 2022 10:37

Prvomajski pohod v Zavrh

V nedeljo, 1. maja 2022, vas znova vabimo na prvomajski pohod iz Lenarta v Zavrh, tak, kot se ga spominjamo iz preteklosti. Start pohoda bo med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu. V Zavrhu bo na stojnicah na voljo bogata kulinarična ponudba domačih dobrot, vin lokalnih vinogradnikov in drugih napitkov. Za dobro razpoloženje in dobre ritme bo poskrbela glasbena skupina Pika na I. Vabljeni na veselo druženje!

Vabijo: Občina Lenart, Društvo vinogradnikov Lenart, Planinsko društvo Lenart in Turistično društvo Rudolf Maister Vojanov Zavrh.

Mittwoch, 23 März 2022 10:11

Pomladna čistilna akcija v občini Lenart

Naša narava je vse bolj žrtev pretiranega in objestnega onesnaževanja, zato je prav, da zanjo ustrezno poskrbimo.

Vljudno vas vabimo, da se pridružite čistilni akciji v Občini Lenart,
ki bo potekala v soboto, 2. 4. 2022, od 9. do 12. ure.

Čistilni akciji se bosta pridružili tudi OŠ Lenart in OŠ Voličina, ki bosta nekaj ur v tednu pred samo izvedbo ČA namenili čiščenju širše šolske okolice.

KAJ POTREBUJETE:
- Vrečke za smeti, rokavice, primerna oblačila in čevlje. 
- Vreče za smeti za mešane komunalne odpadke in za embalažo boste prejeli na zbirnem mestu.
Prosimo vas, da s seboj prinesete delovne rokavice.

ODVOZ ZBRANIH ODPADKOV

Ves čas akcije bo prisotna delovna ekipa, ki bo odvažala zbrane odpadke z dogovorjenih mest za odlaganje. Zaposleni v režijskem obratu bodo opravljali krožne vožnje in nadzirali odlaganje odpadkov. Pobirali in zbirali bodo samo odpadke najdene v naravi, odlaganje kosovnih odpadkov ni dovoljeno. Prav tako bo ves čas čistilne akcije deloval zbirni center Saubermacher.
Kontakt za odvoz in vreče: Vlado ČUČEK: 051 247 737, Danilo DVORŠAK: 051 637 176 in Mirko KOJC: 041 496 994

Čistilna akcija bo potekala v vsakem vremenu. Vabljeni vsi, ki vam je mar za naše okolje.

Več o akciji  - KLIKNI

Samstag, 06 November 2021 18:38

Trenutni ni napovedi dogodkov

Dienstag, 26 Oktober 2021 08:55

Prireditve ob občinskem prazniku

Zaradi slabe epidemiološke situacije vam sporočamo, da smo odpovedali vse prireditve, razen osrednje slovesnosti, ki bo v petek, 5. novembra, ob 18. uri v počastitev občinskega praznika in 825. obletnice prve pisne omembe Lenarta. Ob kulturnem programu bodo na osrednji slovesnosti podelili tudi priznanja občinskim nagrajencem. Prireditev bo potekala ob strogem spoštovanju PCT pogoja!

Seite 1 von 14