fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Samstag, 17 Oktober 2020 14:02

17. 10. 2020 - [OBVESTILO ŽUPANA] - Spoštovane občanke in občani!

Vikend pred nami je prvi s strožjimi omejitvami po spomladanskem prvem #COVID19 valu. Vsakodnevno spremljamo COVID-19 Sledilnik, ki je zabeležil porast okužb (+3) v naši občini, kar na današnji dan, 17. 10., pomeni 9 aktivnih okuženih oseb. Nekaj osnovnih zaščitnih ukrepov, ki jih že poznamo, nam lahko pomagajo, da bo naš ples z novim virusom skozi jesen in zimo znosen ...
Ne pozabite, da v tej situaciji ne gre gledati le nase in svoje pravice. Le-te se od nekdaj končajo pri pravici bližnjega. Vsi pa imamo željo (pravico), da mi in naši bližnji ostanemo zdravi. Občina Lenart in Štab CZ ponovno vzpostavljata posamezne mehanizme, ki bodo pomagali, da čim bolje obvladujemo situacijo, ki ni nikomur ljuba.  Ključni izziv, ki je trenutno pred nami je točkovno obvladovanje okuženosti, kar bi poenostavljeno pomenilo, da so okuženi dejansko čim bolj izolirani za čas, ko jim je izolacija odrejena. Zato se s prošnjo obračamo na vas spoštovane občanke in občani.
Prosimo vas, da v primeru, če imate potrjeno okužbo s COVID 19 in potrebujete pomoč, o tem obvestite:
Mirka Kojca - telefon: 041 496 994 (pomočnik poveljnika Civilne zaščite Lenart in višji referent za Civilno zaščito Občine Lenart) ali Franca Krivca - telefon 041 654 931 (poveljnik Civilne zaščite Lenart). Takoj bodo stekli postopki preko katerih vam bomo zagotovili brezstično oskrbo z vsemi najnujnejšimi stvarmi, ki jih boste v času izolacije potrebovali. Poveljnik štaba CZ tako lažje sledi trenutni izpostavljenosti v občini in prilagaja morebitne ukrepe, okuženi pa so popolnoma brez skrbi saj vse osnovne nakupe za njih diskretno opravimo mi. Zato vas še enkrat prosimo, da preko vseh možnih kanalov delite to obvestilo in skupaj poskrbimo, da to situacijo kar najbolje obvladamo ter tako sebi in drugim olajšamo prihodnje tedne.
Skušajmo razumeti situacijo in vsakdo naj sam naredi vse kar je možno, da prepreči širjenje okužb.
Ne iščimo napak povsod, skušajmo najti kaj dobrega in lažje nam bo vsem!
Ostanite zdravi, poskrbite, da bo vaš imunski sistem močan, ki predstavlja našo naravno zaščito. Zato se obnašajmo odgovorno in nasmeh bo ponovno viden hitreje! Hvala za razumevanje,
mag. Janez Kramberger
župan Občine Lenart
***
V regijah, ki so na rdečem seznamu, veljajo začasni ukrepi, ki so začeli veljati v soboto, 17. oktobra 2020:
prepoved prehajanja iz regij, razen izjem.
- prepoved vseh prireditev, shodov, porok in verskih obredov.
zaščitna maska ali druga oblika zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih.
prepoved ponujanja športno rekreativnih storitev v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih, pri čemer so izjeme športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike.
prepoved gostinskih dejavnosti v gostinskih obratih (gostišča, restavracije, gostilne, kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice in bari) razen v nastanitvenih obratih, kjer je dovoljena le sedeča postrežba. Omejitev ne velja za osebni prevzem jedi in pijač.
- v prostoru frizerskih in kozmetičnih salonov se lahko hkrati nahaja le ena stranka.

Please publish modules in offcanvas position.