fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Kulturno društvo » MOL » Lenart

S tovrstnim programom dirigent ni bil več zadovoljen, saj je spoznal, da se lahko orkester loti tudi zahtevnejšega programa. Porodila se je zamisel o koncertu orkestra, ki je postal že tradicionalen, vsako leto se predstavimo z različnimi zvrstmi glasbe.
Spoznali smo, da so za enotno podobo orkestra potrebne uniforme. Pričeli smo z zbiranjem finančnih sredstev pri sponzorjih, kot so: Mesarija Fekonja, Občina Lenart, Mascom, Letnik – Saubermacher, TBP in Gostilna Elbl. Akcija je bila hitro končana, orkester je na koncertu leta 1993 zaigral v novih svečanih uniformah. V desetih letih obstoja je orkester največ sredstev vložil v nakup instrumentov, notnega materiala, saj razpolaga z več kot 200 skladbami za zabavni program. Redno se udeležuje vseh območnih in medobmočnih srečanj pihalnih orkestrov. Leta 2001 se je orkester udeležil tekmovanja , ki je bilo v Sv. Antonu pri Kopru in si prislužil srebrno plaketo. V okviru KD MOL je tri leta deloval tudi Mešani pevski zbor, ki danes deluje kot samostojno Kulturno društvo Mery Jurman Lenart. Pod okriljem društva » MOL » sta delovali tudi dve mažoretni skupini.
V letih 1995 – 1998 je bila predsednica društva Branka Urbanič, od leta 1998 - 2007 Stanko Firbas, Franc Schönwetter je društvo vodil do konca leta 2010, na občnem zboru društva, v februarju 2011 je bil za predsednika izvoljen Marko Firbas. Orkestru od leta 1999 dirigira domačin Igor Alatič. Pihalna godba pretežno nastopa v domači in sosednjih občinah, saj ima letno do 50 nastopov, vključno z gostovanji in srečanji onstran meje. Glavni sponzor je Občina Lenart, ki je poleg rednega financiranja, poskrbela za nakup novih bund in uniform. Ob deseti obletnici delovanja je največja želja orkestra ureditev posodobljenega vadbenega prostora.

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.