fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Likovno društvo » LAJČI PANDUR » Lenart

Likovno društvo » Lajči Pandur » Lenart ob ostalih dejavnostih že devet let goji likovno dejavnost z najmlajšimi preko likovne šole, ki deluje v okviru Galerije Krajnc. Poleg rednih sobotnih srečanj je pred štirimi leti začela v poletnih mesecih pripravljati tudi likovno delavnico, ki poteka na otoku KRK, v prijetnem okolju hiše Konrada Krajnca, lastnika galerije in mentorja delavnic ter šole.

Potreba, da so platna prenesli v naravo, se je pokazala z leti pri iskanju motivov in možnosti ustvarjanja najmaljših. Tako združijo prijetno bivanje s koristnim delom in nastane ogromno gradiva, ki ga že vsa leta redno razstavijo kot letni pregled dela.

Leta 1998 je tako potekala prvič omenjena delavnica v sodelovanju s Skladom za ljubiteljske kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lenart in z Zvezo kulturnih društev Lenart, Občino Lenart ter Galerijo Krajnc. Delavnica je bila bogato obiskana. Udeležili so se je Ana Šuster, Petra Rogan, Bernarda Perič, Jasna in Miha Šosterič, Biserka Pečuh, med mentorji so bili Konrad Krajnc, kot umetniški vodja, Breda Slavinec in Marija Šauperl ( obe kot pomoč pri organizaciji tabora ).

Leta 1999 je bila delavnica že mednarodna. Udeležili sta se je domačinki s Krka Anita in Mira Črnčić, poleg njiju pa Ana Šuster, Miha , Jasna in Tea Šosterič, Bernarda Perič, Petra Rogan, Matjaž Plošenjak iz Maribora in mentorji. Leta 2000 je bil gost delavnice tudi Daniel Langer iz Nemčije. Bivanje naših mladih likovnikov na Krku je zelo odmevno, saj imamo dobre stike z domačini, celo s predstavniki Občine Dobrinj, obiskujejo nas ljudje, ki letujejo na Krku. Izgleda, da je to tudi pomembna dopolnitev v tamkajšnji kulturni ponudbi. Veseli smo, da se likovna dela naših mladih ustvarjalcev lahko predstavljajo tudi v Mariboru.

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.