fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Twirling klub lenarških mažoretk

Ljubezen do lepote telesa in gibanja je pred osmimi leti vodila tedanjo učiteljico telesne vzgoje na osnovni šoli v Lenartu, gospo Dragico MIHALIČ, k ustanovitvi mažoretne skupine.

Štirinajst deklic je prvič imelo v rokah palice in poizkušalo slediti navodilom tovarišice. Navdušeno so vadile in kot članice KUD MOL iz Lenarta skupaj z godbo na pihala popestrile številne prireditve širom občine.

Učenke petih razredov, ki so bile prve lenarške mažoretke leta 1993 so zrasle in iz deklic so postala dekleta. Neutrudno so vadile, tudi ko se je njihova mentorica preselila v Maribor in predala delo svoji nekdanji učenki Aniti Omerzu. To je bilo obdobje razcveta KUD-a MOL, ko je v okviru društva deloval poleg godbe na pihala in mažoretne skupine tudi pevski zbor. Mažoretke so odrasle in nadaljevale šolanje v Mariboru. Večina ustanovnih članic je prenehala s treningi. Mentorica se je odločila ohraniti dejavnost in k sodelovanju je povabila deklice iz nižjih razredov osnovne šole ter ustanovila Mlajšo mažoretno skupino KD MOL. Dekleta so v tem času trenirala ob spremljavi godbe na pihala, a so kmalu ugotovila, da je mogoče s palico početi vse vrste » vragolij «, ki jim strokovno rečejo » twirling «. Udeleževale so se državnih srečanj, popestrile številne prireditve in praznovanja v domačem in drugih krajih ter tekmovale na državnem prvenstvu. Na svojem prvem državnem prvenstvu leta 1999 so dekleta dosegla četrto mesto, kar jim je dalo moči za nadaljnji trening.

Že naslednje leto so na državnem prvenstvu še izboljšale rezultate; domov so se vrnile s srebrno medaljo za ekipni nastop v C kategoriji mala skupina junior, z dvema srebrnima medaljama za solo nastope ter bronom za duo kategorijo. Izjemno dobri dosežki na njihovem drugem državnem prvenstvu leta 2000 so jih vodili k odločitvi, da ustanovijo svoje društvo –Twirling klub lenarških mažoretk in trenirajo še več in poskušajo priti tudi v zahtevnejše kategorije in ponesti ime svojega kraja v Slovenijo in Evropo.

Leto 2001 je dekletom, ki sedaj že obiskujejo višje razrede osnovne šole v Lenartu, prineslo veliko trdega treninga in upanje, da bodo smele nastopiti na državnem prvenstvu v svojem kraju. Pridno so delale in pripravljale nastope za državno prvenstvo, kjer naj bi nastopile v kar deset kategorijah. Razplet dogodkov je bil nekoliko drugačen od zastavljenih načrtov.

Žal so lahko nastopile le v ekipnem delu tekmovanja, kjer so dosegle prvo mesto v kategoriji B Show twigling junior, prav tako prvo mesto v kategoriji B team junior, mlajše članice skupine pa so se na državno prvenstvo prijavile prvič in dosegle v kategoriji C marshing discipline do deset let, mala skupina, 2. mesto. Rezultati so zelo dobri in dekleta imajo cilje seči še višje v kakovosti in upajo na podporo domačega kraja. Številne prireditve so prav zaradi njih lepše in s svojo prisotnostjo jim dajo malce glamurja in svečanosti, navdiha mladosti in igrivosti srečnega otroštva. Ponosne so na svoje delo in v njem uživajo. Med njimi in trenerko Anito Omerzu so se poleg trdega dela spletle še številne tople in prijateljske vezi, ki so vzrok za dobre rezultate in prav tako porok za dobro delo v prihodnje.

Dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 031/519-599.

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.