fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Kulturno društvo Sinkopa

Kulturno društvo Sinkopa povezuje ljubitelje glasbenega udejstvovanja. Kulturno društvo sta leta 2005 ustanovila Denis Čuček in Peter Šenekar.

MEMENTO MORI
12. februarja 2010 je izšel težko pričakovani prvenec slovenske rock skupine MEMENTO MORI z naslovom »IN THE LAND OF TOYS«, ki so ga Memento Mori posneli s pomočjo slovitega producenta Tonija Jurija v njegovem glasbenem studiu To-Ni-Ton. Skupina se je formirala leta 2004 v Lenartu v Slovenskih Goricah. Od takrat do danes je nastajal glasbeni material, ki ga je skupina več kot uspešno priredila in v živo posnela ter ga izdala na glasbeni zgoščenki. Glasba je seveda spevni "rock" z veliko večglasnega petja, pridihom popa, funka, metala, etna. Vsi komadi na zgoščenki so avtorski. Skupina je v času od nastanka zbrala preko 100 nastopov po Sloveniji in Avstriji, kot predskupina je sodelovala tudi z večino pomembnejših rock skupin pri nas (Big Foot Mama, Mi2, Šank Rock, Leeloojamais, Alya, Tide, Zaklonišče Prepeva, Dubioza Kolektiv itd..).

Člani skupine:
Peter Šenekar - vokal
Denis Čuček - kitare, stranski vokali
Primož Kramberger - klaviature, harmonika
Andrej Urek - bobni in tolkala
Žiga Kreševič - bas kitara, stranski vokali
Rok Poštrak – bobni, tolkala (2004 – 2010)
Več na:
http://www.myspace.com/mementomorislo
http://www.mementomori.si
http://www.youtube.com/mementomorimusic

GLISSANDO
Glasbena trojica, ki prihaja iz Lenarta, Sv. Trojice in Trnovske vasi, je svoja glasbena znanja in izkušnje združila leta 2007. V njihovem repertoarju najdemo predvsem priredbe svetovnih in slovenskih glasbenih hitov, ki jih skupina preigrava na svoj edinstven način in prav to je njihov prepoznavni znak. Do sodelovanja je prišlo predvsem po naključju. Vanja Fekonja (klavir) in Denis Čuček (kitara) sta na željo njunega prijatelja zaigrala na odprtju fotografske razstave. Da pa zadeva ni zvenela preveč monotono, se jima je pridružila še Ana Vurcer (violina). Debut je uspel... Kljub temu, da obstajajo komaj leto dni, so v tem času nanizali kar precejšnje število nastopov na različnih svečanih prireditvah širom Slovenije. Prvi večji nastop so imeli na Bledu na povabilo družbe Debitel d.d.. Skupaj s profesionalnim plesnim parom, Jernejem Brenholcem in Danielo Pekič, so izvedli skupno plesno/glasbeno točko in se predstavili na „Maribor open 2007“. Zaigrali so ob 500 – letnici Primoža Trubarja na njegovi domačiji v Rašici. Ponašajo se pa lahko tudi z nastopoma na magistratu v mestni občini Ljubljana, kjer je skupina uspešno nastopila ob dnevu „Manevrske strukture Narodne zaščite (MSNZ)“ in pa ob dnevu Kočevja „Kočevska za Slovenijo“, kjer je z njimi nastopila ga. Irena Vrckovnik.

Več na:
http://www.glissando.si
http://www.youtube.com/glissandomusicslo
http://www.myspace.com/glissandomusicslo

Kontakt:
KULTURNO DRUŠTVO SINKOPA
NIKOVA ULICA 8
2230 LENART V SLOVENSKIH GORICAH
Tel.: +386 (0)31 51 48 12
Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
TRR (NOVA KBM PE LENART): 0410 2000 1233 439
DAVČNA ŠTEVILKA: 310 836 09
MATIČNA ŠTEVILKA: 116 47 24

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.