fbpx Na vsebino

Župan občine, mag. Janez Kramberger

zupanRodil se je 1. novembra 1961 v Mariboru kot kmečki sin materi Bogomili in očetu Alojzu. Odraščal je z mlajšim bratom in sestro na kmetiji v Sp. Partinju v občini Lenart v Slovenskih goricah. Starši so mu privzgojili spoštljiv odnos do ljudi, do zemlje in domovine. Po končani osnovni šoli v Lenartu se je vpisal na Srednjo veterinarsko šolo v Ljubljani. Po maturi je nadaljeval študij na Veterinarski fakulteti, katero je uspešno zaključil leta 1987. V letu 1988 se je poročil z ženo Teo, rodili so se jima trije otroci, hči Katarina ter sinova Aljaž in Matija. Skupaj z ženinimi starši živi na govedorejsko in vinogradniški kmetiji v Spodnjem Porčiču pri Lenartu v Slovenskih goricah.
Slabih deset let je delal kot terenski veterinar v reprodukciji na področju Slovenskih goric, Ptujsko-dravskega polja in Haloz. V tem obdobju je temeljito spoznal način življenja in posebnosti kmečkega življa ter probleme podeželja. Ta spoznanja in izkušnje so mu koristili tudi pri delu v Državnem zboru RS, kjer je bil zaposlendo konca leta 2008. Ob delu je končal tudi podiplomski magistrski študij s področja veterinarske znanosti.
S politiko se je srečal kmalu po ustanovitvi Slovenske kmečke zveze v letu 1988, ko so ga k sodelovanju povabili ustanovitelji Slovenske kmečke zveze v Lenartu. Kandidiral je na prvih demokratičnih volitvah v Sloveniji, izkazano mu je bilo veliko zaupanje, tako je lahko sodeloval pri osamosvojitvi Slovenije. Volivke in volivci osrednjih Slovenskih goric so mu zaupali še na volitvah v Državni zbor RS leta 1996, 2000 in leta 2004. V okviru poslanske skupine SLS je imel priložnost, da je lahko dejavno sodeloval v procesu priključevanja Slovenije k Evropski uniji in zvezi NATO. Prvi županski mandat so mu volilci zaupali na lokalnih volitvah leta 2006.

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.