Ostale znamenitosti

Muzejska postavitev »Maister po Maistru. Hiša spominjanja na Zavrhu« v Štupičevi vili

(Digitalizirana Maistrova zbirka)

Hiša spominjanja v prenovljeni na Zavrhu v prenovljeni Štupičevi vili je prostor, kje se srečujeta nekoč in danes, kjer se spoznava lokalno in regionalno zgodovino, kjer se ohranja spomin on hkrati snuje prihodnost.

Etnološka zbirka Kranvogl

Viničarija, danes preurejena v zanimiv kmečki muzej,ima lepo ohranjeno klet iz leta 1860; njen kamniti gornji del je bil dozidan leta 1926.  Zanimiva in bogata zasebna etnološka zbirka obsega osebne predmete, vinogradniške pripomočke in tehniško dediščino in življenje Slovenskogoričanov v preteklosti, v času viničarij.

https://mapio.net/pic/p-88522245/

Športnorekreacijski center Polena (ŠRC Polena)

V ŠRC Polena je možno igrati veliki nogomet in odbojko na mivki, na voljo je tudi balinanje. Na peščeni krožni progi se izvajajo vsakoletna kasaška tekmovanja, progo pa koristijo tudi rekreativni tekači, pohodniki in sprehajalci. Asfaltirano progo uporabljajo za trening tako klubski kot tudi rekreativni kolesarji vseh starosti.  Vsako leto zadnji konec tedna v maju tukaj poteka kmetijsko-obrtniški sejem (KOS).

Učni vrtovi pri svetem Rupertu v Spodnji Voličini

Otvoritev vrtov je bila septembra 2015. Za vrtove skrbijo članice zeliščarske sekcije Kulturnega društva Rojs Srečko Niko Voličina, ki jo vodi gospa Marija Čuček. Po predhodnem dogovoru z njimi vas vodijo skozi razlage in nasvete o zeliščih in vam pripravijo pokušino čajev.

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.

Please publish modules in offcanvas position.