• Lenart
 • Varuh vinogradov - OVTAR
 • Voličina

Novice

 • Zeleni dan slovenskega turizma
  Zeleni dan slovenskega turizma

  22 maja 2019 je v Rogaški Slatini, že tretjič zaporedoma, potekal  Zeleni dan slovenskega turizma. Osrednji dan slovenskega turizma je potekal pod okriljem Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green. Osrednja tema dneva je bila namenjena proučevanju podnebnih sprememb in njihovim vplivom na turizem ter podpis Vodne zaveze  s strani udeležencev dogodka, ki so tako potrdili svoje spoštovanje in  zavedanje o pomenu čiste pitne vode.
  Pomemben del druženja je bil namenjen slavnostni podelitvi certifikacijskih plaket vsem nosilcem znaka Slovenia Green tistim turističnim destinacijam in ponudnikom, ki so se Zeleni shemi slovenskega turizma, trajnostno naravnemu nacionalnemu programu v upravljanju Slovenske turistične organizacije, pridružili v preteklem letu.
  Med novimi prejemniki plakete znaka Slovenia Green Destination Silver  je zraven občin Sveta Ana, Brežice in Postojna tudi Občina Lenart.  V imenu Občine Lenart je plaketo prevzel župan občine, mag. Janez Kramberger. Podelili sta mu jo gospa Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in gospa Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.
  ŽObčina Lenart je tako dokazala, da se trudi izpolnjevati zahteve blagovne znamke Slovenia Green opredeljene v Zeleni shemi slovesnkega turizma, da deluje kot Zelena (okoljsko in družbeno odgovorna) destinacija. Z znakom Slovenia Green Destination  Silver se bo tako na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

 • Obisk delegacije iz Ukrajine v Občini Lenart
  Obisk delegacije iz Ukrajine v Občini Lenart

  V okviru študijskega obiska, ki sta ga organizirala nemško združenje za mednarodno sodelovanje GIZ in slovenski Center za evropsko prihodnost CEP, se je od 26. do 31. maja v Sloveniji mudila delegacija predstavnikov ukrajinskih občin, da bi se seznanila z vsebinami in tehnično pomočjo, ki pripada državam  z evropsko perspektivo, da se bodo uspešno spopadale z zahtevami integracijskega procesa. Ob tej priložnost je delegacija iz Ukrajine, v četrtek, 30. maja obiskala tudi Občino Lenart. Župan Janez Kramberger jih je sprejel v Centru Slovenskih goric in jim na kratko predstavil občino, nato pa je z Romanom Hrynusom, županom mestnega sveta Bibrka, podpisal pismo o nameri sodelovanja med obema občinama, predvsem na področju spodbujanja lokalnega razvoja in širitve dobrih praks. Kasneje so si skupaj ogledali občinski sistem za daljinsko ogrevanje in podjetje Saubermacher ter se odpeljali na Zavrh, kjer so obiskali prenovljeno Stupičevo vilo z Maistrovo muzejsko zbirko.

 • POBEG V ZGODOVINO ČAROVNIŠTVA AGATA PONOVITEV 18. IN 19. MAJA 2019
  POBEG V ZGODOVINO ČAROVNIŠTVA AGATA PONOVITEV 18. IN 19. MAJA 2019

  V štirih ponovitvah si je predstavo ogledalo  1300 ljudi

  Gledališki dogodek Pobeg v zgodovino čarovništva, s podnaslovom Agata, je presegel vsa pričakovanja.  Zgodba o nesrečni ljubezni med  Agato Nürnberger in Friderikom Herbersteinom,  čarovništvu, boju med dobrim in zlim, sovraštvom in ljubeznijo, obsojanju nedolžnih je navdušila številne gledalce, ne le iz Slovenskih goric, ampak tudi od drugod. Predvideni sta bili dve predstavi v aprilu, vendar so brezplačne vstopnice pošle v dveh dneh. Že v aprilu si je predstavo v  ogledalo več kot 600 gledalcev.

Napovednik

 • OSnovna šola Lenart praznuje 260 let

  V petek, 21. junija dobrodelna prireditev
  V letošnjem letu Osnovna šola Lenart praznuje 260 let svojega delovanja. V okviru okrogle obletnice so se pod naslovom Vrata na stežaj …  že zvrstile številne prireditve.
  V naslednjem tednu, in sicer v petek, 21. 6. 2019, ob 17. uri se v Športni dvorani Lenart obeta še ena izmed njih - tokrat z dobrodelno noto. Vrata bodo na stežaj odprli mnogim bivšim učencem šole, ki so dandanes tako ali drugače prepoznavni po svojem glasbenem ustvarjanju. Skupaj s Slovenskogoriškim pihalnim orkestrom, Nejcem Kurbusom, Miho Mihelačem, Tadejem Postružnikom, Twirling, plesnim in mažoretnim klubom Lenart, glasbeno skupino Proti toči proti poledici, vokalno zasedbo Amista, z Gorazdom Ademovičem, Žanom Serčičem, skupino Il Divji ter mnogimi učenci OŠ Lenart pripravljajo dobrodelni koncert, sredstva pa bodo namenili za nakup igral ob OŠ Lenart.
  Obenem bodo z dogodkom proslavili še dan državnosti in zaključek šolskega leta. Ob tem bodo vrata na stežaj odprta vsem staršem in občanom, ki so vabljeni, da se razvedrijo ob koncertu ter po želji tudi prispevajo svoj delež v dobrobit lenarških osnovnošolcev.

 • LEN-ART VABI V LENART

  lenartPozdravljamo prireditve LEN-ART in  vabimo v mesto Lenart, ki bo zaživelo ob zvokih in ritmih številnih dogodkov. LEN-ART bo  zabaven, živahen, poživljajoč in sproščujoč, z namenom oživljanja našega mesta. Družila nas bo pozitivna energija in dobra volja, uživali bomo ob različnih dogodkih,  glasbi, plesu in na predstavah.Ob zvokih in v ritmu LEN-ART-a  se bomo imeli lepo. Pridite v mesto Lenart!

  Mag. Janez Kramberger,
  župan Občine Lenart

  KLIKNI ZA CELOTNI PROGRAM

 • MINISTRICA ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO DR. ALEKSANDRA PIVEC NA SEJMU KOS

  V petek, 24. maja, se bo ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano  dr. Aleksandra Pivec po krajšem razgovoru pri županu mag. Janezu Krambergerju, udeležila otvoritve 9. Kmetijsko - obrtniškega sejma KOS. Ministrica in predsednik Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano DZ, poslanec Franc Breznik bosta imela še vrsto drugih aktivnosti.  Na  Občini Benedikt bodo potekali razgovori na temo izrabe geotermalne energije. Sledil bo ogled in predstavitev gospodarske družbe Žipo Lenart d.o.o., udeležila se bosta tudi zaključka posveta LAS LEADER/CLLD v Centru Slovenskih goric. Obiskala  bo tudi Sv. Ano, kjer bo predstavitev primera dobre prakse LAS Ovtar  Slovenskih goric, urejene  domačije Kapl.

  Več o sejmu - KLIKNI

Obvestila

 • Vabilo za sodelovanje pri promociji ponudbe Slovenskih goric
 • Odgovor - Občina Lenart ne uporablja glifosata
  Odgovor - Občina Lenart ne uporablja glifosata

  Odgovor Občine Lenart Civilni iniciativi Narava Slovenskih goric
  V skladu z vašo podano pobudo smo že tekom lanskega leta odgovorili, da bomo uporabili alternativne metode zatiranja plevela na javnih površinah. Preverili smo možnosti in se odločili za termično zatiranje plevela, ki ga tudi že izvajamo. Pripravka glifosat režijski obrat občine Lenart ne uporablja več, niti ga ne bo uporabljal v prihodnje. V prilogi vam pošiljamo tudi fotografijo, ki dokazuje navedeno. Kar se tiče pobude za najem oziroma izposojo naprave za alternativno odstranjevanje plevela bomo zadevo še proučili. Vendar so stroški nabave nizki. Veliko gospodinjstev z gorilniki že razpolaga, zato ocenjujemo, da verjetno ne bo potreb po izposoji.

 • POJASNILO V ZVEZI Z UPORABO PRIREDITVENEGA PROSTORA NA ŠRC POLENA

  Pravilnik o uporabi prostorov v prireditvenih objektih Občine Lenart  (MUV, št. 32/2010 in 3/2015) v 5.  členu opredeljuje   namembnost prostorov v prireditvenih objektih v lasti Občine Lenart. V 4. odstavku 5. člena tega Pravilnika je določeno, da lahko fizične osebe  uporabljajo  prireditveni prostor na ŠRC Polena za  zbiranja iz 5. člena Zakona o javnih zbiranjih  (družinske praznike, svečanosti ob rojstvu in poroki, jubileje in podobna zbiranja), kjer se pričakuje največ 200 udeležencev.

  Prireditveni prostor na ŠRC  Polena je Občina Lenart na podlagi pogodbe doslej že večkrat dala v uporabo fizičnim osebam za zasebne namene. Ugotavljamo, da je v nekaterih primerih  prišlo do uporabe, ki ni v skladu z nameni Pravilnika. To se je dogajalo v preteklosti in v zadnjem vikendu, zato smo sprejeli odločitev, da bo spremenjen Pravilnik o uporabi prostorov v prireditvenih objektih Občine Lenart v 5. členu, ki določa uporabo prireditvenega prostora na ŠRC Polena za fizične osebe.  S spremembo Pravilnika bo  uporaba prireditvenega prostora na ŠRC Polena fizičnim osebam dovoljena do 22. ure

Iskalnik

slo silver

Video

Virtualni sprehod

virtual

Zasedenost dvoran

June 2019
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Obrazec za prijavo