• Lenart
 • Varuh vinogradov - OVTAR
 • Voličina

Novice

 • Izjava za javnost – odziv na zavajajočo izjavo vodstva podjetja Salomon d.o.o.
  Izjava za javnost – odziv na zavajajočo izjavo vodstva podjetja Salomon d.o.o.

  23. april 2019
  Odziv vodstva podjetja Salomom d.o.o. nas ni presenetil, ker vedno poskušajo igrati žrtev in na osnovi tega zavajati javnost. Veliko o tem pove sam podpis pod izjavo za javnost »direktor Gregor Repič in zaposleni PE Lenart«. Mešanje zaposlenih in govoričenje o ohranjanju delovnih mest so samo floskule. Bivši zaposleni je danes zjutraj na protestnem shodu jasno povedal, da zaposleni delajo za minimalne plače v nemogočih delovnih pogojih med črvi in ščurki. Če direktor g. Repič nima prave predstave o pogojih dela v njihovem podjetju, ga vabimo v prostore občine in bomo skupaj pogledali fotografije, ki jih vsakodnevno pošiljajo zaposleni in prosijo naj v lokalni skupnosti nekaj storimo.
  Skrajno neokusno se nam zdi, da vodstvo podjetja izkorišča invalide za prikaz drugačnega stanja v podjetju. Vsi vemo, da so invalidi ranljiva in težje zaposljiva skupina ljudi, zato prosimo vodstvo, da neha zavajati javnost in se pogovarjajmo o stvareh, ki so problematične.
  V izjavi pišejo, da so vzpostavili zgledno stanje na pogorišču, kar je zagotovo res. Minuli petek, ob obisku ministra za okolje, so bili prostori res počiščeni in tudi verjamemo okoljskemu inšpektorju, ki je zapisal v današnji izjavi, da v podjetju ne presegajo dovoljenih količin glede na skladiščenih odpadkov v ZS3 po okoljevarstvem dovoljenju.
  Po dveh požarih, v katerih so zgorele velike količine odpadkov in celotedenskem odvažanju odpadkov ter odločbi, da do nadaljnjega ne smejo sprejemati novih odpadkov bi pa res bilo čudno, če bi še vedno presegali dovoljene količine odpadkov. Vprašajte gasilce, kako je zgledalo ob prvem požaru, ko se niti peš niso mogli gibati po podjetju, toliko je bilo smeti. 
  V podjetju govorijo o dveh požarih, če ravno je bilo več manjših požarov v preteklosti in tudi zaposleni so povedali, da manjše požare pogasijo sami.
  Zapisali so tudi, da je župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger presenetil z izjavami in da so njegove izjave o zapiranju preuranjene, v istem trenutku pa vodstvo družbe prehiteva forenzično preiskavo in govori o neuradnih informacijah in o podtaknjenem požaru. Kako si sploh drznejo govoriti o neuradnih podatkih preiskave. Kriminalisti opravljajo svoje delo korektno, zato jih naj pustijo, da z največjo profesionalnostjo opravijo svoje delo in nam podajo poročilo o tem, kaj je bil vzrok požarov. Ne moremo se znebiti občutka, da s takšnimi izjavami ne zavajajo samo javnosti, ampak poskušajo ovreči verodostojnost dela kriminalistov. 
  Vodstvo družbe pozivamo, da neha z zavajanjem in govoričenjem o zadevah, ki niso predmet teh problemov s katerimi se srečujejo naši občani, ki so jim danes javno povedali: »Te svinjarije ne rabimo tukaj!«
  Kako v Sloveniji rešiti težave z odpadnimi materiali je stvar države in lokalnih skupnosti ter zagotovo ne podjetja, ki mu je prioriteta ustvarjanje dobička.
  V Občini Lenart se zavedamo, da je zaposlovanje invalidov ena od težav s katero se srečujemo v državi in lokalnih skupnostih. Prepričani smo, da si invalidi zaslužijo boljša delovna mesta, kot jim jih nudijo v podjetju Salomon d.o.o. PE Lenart in zato, ker zaposlujejo invalide, so deležni številnih davčnih ugodnosti. Ob tem pa si še upajo zapisati, da ne zahtevajo nobene finančne pomoči, kljub državnim subvencijam in zelo dobro plačenem delu ravnanja z odpadki.

  Izjava.pdf

  Župan Občine Lenart
  mag. Janez Kramberger

 • Ponovni požar v sortirnici odpadkov Salomon v Lenartu
  Ponovni požar v sortirnici odpadkov Salomon v Lenartu

  V petek, 19. aprila, nekaj pred 18. uro je ponovno zagorelo v sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu. Ogenj je v obratu z odpadki zajel odpadni material, papir, plastiko in kovinske dele. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Lenart, Sveti Jurij, Sveta Trojica, Benedikt, Gočova, Voličina, Cerkvenjak, Osek, Selce, Sveta Ana in Ptuj ...
  pozar1Na požarišču sta bila tudi predstavnika Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Ladislav Küčan in Robert Ferlinc, ki sta vzela vzorce vode in opravila meritve kakovosti zraka okoli mesta požara in širše. Povedala sta, da po prvih meritvah ni bilo zaznati vplivov požara na kakovost zraka. Meritve zemljin in vzorci vrtnin se bodo opravili v prihodnjih dneh in o rezultatih vas bomo sproti obveščali. Kraj požara si je v petek zvečer ogledala tudi Simona Perčič iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje in po ogledu povedala: "Stanje je pod nadzorom. Iz Agencije RS za okolje smo dobili poročilo, da se dim v času največje gostote ni valil proti Lenartu ampak v nasprotni smeri. Preko noči se lahko smer spremeni, vendar je vse pod nadzorom. Prebivalcem Lenarta in okoliških krajev svetujemo, da zapirajo okna, vsaj toliko časa da se dim razkadi. Če vidite prah na okenskih policah tega izperite z detergentom. Če je prah na igralih naj se otroci na njih ne igrajo dokler se to ne očisti. Kar se tiče vrtin pa počakajte, vsaj nekaj dni, da dobite navodila nacionalnega laboratorija, ko bodo analizirali vzorce. Kar se tiče kapnic tudi te vode ne uživajte, dokler ne bodo opravljene analize."
  Dogajanje je spremljal tudi župan mag. Janez Kramberger, ki je po končanem požaru povedal: "Zahvaljujem se vsem gasilkam in gasilcem, ki so sinoči sodelovali pri gašenju požara v podjetju Salomon. Hvala policistom PP Lenart za varovanje območja. Hvala reševalni službi ZD Lenart za urgentno pomoč poškodovanim. Hvala tudi zdravnici dr. Simoni Perčič in njenim sodelavcem iz Nacionalnega inšituta za varovanje zdravja za navodila in hitre analize zraka. Zahvaljujem se poveljniku Civilne zaščite g. Francu Krivcu in sodelavcem občinske uprave za koordinacijo pri reševanju."
  Župan pa je tudi že najavil sklic 1. izredne seje Občinskega sveta Občine Lenart, ki bo potekala predvidoma v četrtek, 25. aprila 2019, ob 16. uri v sejni sobi 21/I. Osrednja točka izredne seje bo "Požara v družbi Salomon d.o.o. - obrat Lenart".
  (foto: Maksimiljan Krautič in NIna Zorman)

  Izjava za javnost, 20. april 2019

  Navodila občanov ob požaru

 • Minister za okolje in prostor Simon Zajc obiskal občino Lenart in si ogledal pogorišče centra za ravnanje odpadkov Salomon d.o.o.
  Minister za okolje in prostor Simon Zajc obiskal občino Lenart in si ogledal pogorišče centra za ravnanje odpadkov Salomon d.o.o.

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je sestal z županom Občine Lenart Janezom Krambergerjem in ostalimi predstavniki občine, intervencijskih služb in civilne iniciative ter si ogledal pogorišče Centra za ravnanje odpadkov Salomon d.o.o. ...

Obvestila

Iskalnik

Video

Virtualni sprehod

virtual

Zasedenost dvoran

April 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Obrazec za prijavo