fbpx Na vsebino

Novice

 • Proslava ob 30. obletnici samostojne Slovenije in odkritje stebra slovenske državnosti
  Proslava ob 30. obletnici samostojne Slovenije in odkritje stebra slovenske državnosti

  Spoštovani!
  V počastitev dneva državnosti in 30. obletnice samostojnosti  Republike Slovenije vas v sredo, 23. junija 2021, vabim:

  •  ob 16.30 uri - Maša za domovino, cerkev sv. Lenarta, župnik Marjan Pučko

  •  ob 18. uri - Proslava ob dnevu državnosti, Mestni park dr. Jožeta Pučnika

  Pozdravna nagovora:
  - mag. Janez Kramberger, župan Občine Lenart,
  - Franc Breznik, poslanec Državnega zbora RS.

  Slavnostni govornik na prireditvi bo Peter Svetina, varuh človekovih pravic Republike Slovenije.

  Po proslavi bo na ploščadi pri Kraigherjevi ulici 1 v Lenartu odkritje obeležja Stebra slovenske državnosti, ki ga je zasnoval kipar Andrej Grabrovec Gaberi.

  Z veseljem vas pričakujem na slovesnosti in vas lepo pozdravljam!

  mag. Janez Kramberger,
  župan Občine Lenart

 • FANTASTIČNO VZDUŠJE NA TOUR OF SLOVENIA V LENARTU
  FANTASTIČNO VZDUŠJE NA TOUR OF SLOVENIA V LENARTU

  Množica navijačev je v  Lenartu z bučnim navijanjem, zastavami, transparenti in raznimi rekviziti pozdravila  najboljše kolesarje sveta. Zmagovalec francoskega Toura Tadej Pogačar,  Slovenci Jan Tratnik, Jan Polanc, Matej Mohorič, skupaj 139 kolesarjev svetovne elite je  v ostrem tempu peljalo skozi Lenart. Med številnimi navdušenci so bili najbolj zagreti in navijaško razpoloženi učenci OŠ Voličina, OŠ Lenart, otroci Vrtca Lenart, Varovanci VDC Mravlja in SVZ Hrastovec, Muziklub,  mnogi Lenartčani, okoličani in navijači, so ustvarili  res  izjemno in nepozabno vzdušje.
  Hvala tudi članom PGD Lenart, delavcem Režijskega obrata, ki so na Poleni ustvarili pravo umetnino v obliki velikanskega napisa LENART, občinski grb in kolesarja, ki je jemal dih med TV prenosom. Tudi  Zavrčani so na stolpu z zastavami pozdravili milijone TV gledalcev. Navdušenci kolesarskega kluba TBP Lenart tudi vam  hvala za vaše delo in trud. Tudi na Občini Lenart smo ponosni, da smo bili del ekipe in smo prispevali svoj delež k promociji, predstavitvi Lenarta in velikemu dogodku. Zmagovalci kolesarske dirke smo bili tudi mi, v Lenartu, ki smo ustvarili izjemno vzdušje in dogodek, ki se bo zapisal  v športno zgodovino Lenarta. 

 • Odkritje obnovljenega spominskega obeležja
  Odkritje obnovljenega spominskega obeležja

  V soboto, 29. maja, je na lenaškem pokopališču potekala slovesnost ob odkritju obnovljenega spominskega obeležja v spomin na dogodek iz leta 1944, ko so gestapovci v Spodnjih Žerjavcih pobili tri partizane Konrada Škrofiča - Krušnika, Leopolda Bana in Antona Zemljiča. Obenem so obeležili tudi dan upora proti okopatorju 27. april in 9. maj dan zmage nad fašizmom, ker jih zaradi ukrepov prej ni bilo mogoče.

 • Tour of Slovenia, največja kolesarska dirka po Sloveniji, 9. junija v Lenartu
  Tour of Slovenia, največja kolesarska dirka po Sloveniji, 9. junija v Lenartu

  NAVIJAČI DOBRODOŠLI NA DIRKI - Največja kolesarska dirka na slovenskih tleh bo potekala med 9. in 13. junijem. Kolesarji bodo prevozili natanko 803,7 kilometra in dirka sodi v drugi najvišji rang svetovnega kolesarstva. Na dirki bodo lahko prisotni tudi gledalci v skladu z ukrepi za preprečevanje bolezni covid-19. Dobršen del dirke bo potekal na Štajerskem. Start 1. etape bo 9. junija na Ptuju, kolesarji pa bodo vozili skozi Lenart, Jurovski Dol, Jakobski Dol, Šentilj, Zgornjo Kungoto, Slovensko Bistrico, Šmarje pri Jelšah in Rogaško Slatino. Skupaj v dolžini 151,5 kilometra. Na Ptuju bodo kolesarji startali ob 13.10, v Lenartu jih lahko pričakujemo približno ob 13.40, pripeljali bodo iz smeri Trnovske vasi, po Ptujski cesti skozi center, vožnjo pa bodo nadaljevali po Partizanski cesti in naprej proti Jurovskemu Dolu. Navijači vabljeni, da pozdravite kolesarje v boju za zeleno (Fight for Green), kot je slogan dirke. Nazadnje je Dirka po Sloveniji v Lenartu gostovala leta 2009, kjer je bil start 3. etape, ki je potekala od Lenarta do Krvavca, zmagovalec pa je bil Slovenec Simon Špilak.

 • Poročilo župana na seji Občinskega sveta Občine Lenart
  Poročilo župana na seji Občinskega sveta Občine Lenart

  POROČILO ŽUPANA NA SEJI  OBČINSKEGA SVETA OBČINE LENART, KI JE BILA 6.5.2021
  Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, je na seji občinskega sveta, ki je potekala na daljavo preko spleta,  6.5.2021, ob 16. uri. uri predstavil  dogajanje in tekoče investicije na območju občine Lenart.

PREBERITE VEČ AKTUALNIH NOVIC

Napovednik

 • Pomladna čistilna akcija

  Naša narava je vse bolj žrtev pretiranega in objestnega onesnaževanja, zato je prav, da zanjo ustrezno poskrbimo. Vljudno vas vabimo, da se pridružite čistilni akciji v Občini Lenart, ki bo potekala v soboto, 17. 4. 2021, od 9. do 14. ure. Več o akciji tukaj. 

   

 • Po velikonočne dobrote na Kmečko tržnico v Lenart

  Vabimo vas, da se sprehodite med stojnicami, podprete trud in delo lokalnih ponudnikov ter svojo praznično velikonočno mizo obložite s kvalitetnimi domačimi živilskimi (ali prehrambenimi) izdelki izpod rok lokalnih ponudnikov.
  KJE? Trg osvoboditve v Lenartu (pod cerkvijo).
  KDAJ? Od srede, 31. marca, do vključno petka, 2. aprila 2021.
  OB KATERI URI? Med 10. do 17. uro.

  Prijazno vabljeni!

  Pri izvajanju vseh storitev se dosledno upoštevajo in izvajajo vsi ukrepi za preprečevanje prenosa bolezni covid-19 ter navodila in priporočila NIJZ.

Prireditve Len-Art so podprli:

spar

logo1

 

logo5

 

logo7

 

logo12

 

logo16

 

logo18

 

logo19

 

logo21

 

logo24

 

 

EU projekti

PRP LEADER EU SLO barvnilogo eu ss

plastika

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Virtualni sprehod

virtual

Video

Zasedenost dvoran

June 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30