fbpx Na vsebino

Novice

 • Podelili priznanja krajevne skupnosti
  Podelili priznanja krajevne skupnosti

  Priznanja Krajevne skupnosti Voličina za leto 2022 so prejeli Suzana Vogrin iz Zavrha, Jože Rojko iz Vočine, Roman Šilec in Roman Marin, oba iz Zg. Voličine, gostilna Pizzerija vinska trta Boštjan Fekonja, s.p. iz Voličine in Osnovna šola Voličina. 

 • Lenarška plezalna stena zasnovana tako, da se na njej lahko pošteno natreniraš
  Lenarška plezalna stena zasnovana tako, da se na njej lahko pošteno natreniraš

  Na lenarški Poleni je v soboto, 10. septembra, potekala otvoritev plezalne stene – balvana – Tadeja Goloba, rojaka, ki se je otvoritve tudi udeležil. Na otvoritvi je spregovoril tudi župan mag. Kramberger, mlada perspektivna plezalka Maja Kramberger pa je obiskovalcem prikazala kako uporabljati plezalno steno. Otovoritev je glasbeno popestril lenarški glasbenik Peter Šeneker s kitaro.
  Plezalna stena je visoka 4 metre in pol, z različnimi nakloni previsa in 90 kvadratnimi metri efektivne plezalne površine in kar z 720 naključno razporejenih oprimkov. Primerna je za vse generacije plezalcev, od popolnih začetnikov do tekmovalcev. Župan je v svojem nagovoru izpostavil dobro obiskanost ŠRC Polena in tudi načrtih, ki jih še imajo za dodatne dejavnosti, ki jih bodo izpeljali na spodnjem delu Polene. »Ta stena je bila predlog oziroma pobuda s strani Planinskega društva Lenart, predsednica Svetlana Bogojević si je zelo prizadevala za to pridobitev v našem mestu. Kar nekaj časa smo iskali primerno lokacijo in tudi pravega mojstra. Objekt je vreden nekaj manj kot 70 tisoč evrov in ob primerni uporabi bo lahko dolgo služil svojemu namenu,« je v svojem nagovoru pojasnil župan mag. Kramberger.
  Tadej Golob je postal po vsej Sloveniji poznan po TV kriminalni seriji ki so jo predvalai na RTV Slovenija in je nastala po njegovih romanih. Še bolj pa je Slovenija dihala z njim, ko se je pri sestopu z Vrha Krnice v Loški steni hudo ponesrečil. Župan je pojasnil, da so poimenovali prvo lenarško plezalno steno po našem rojaku, Lenartčanu, Tadeju Golobu, na katerega smo prav vsi zelo ponosni, ker je alpinist, in tudi priljubljen slovenski pisatelj.
  »Steno smo poimenovali po njemu zato, da mu na tak način izkazujemo pozornost, zahvalo in čast. Moramo biti ponosni na svoje ljudi, ki so se zapisali ali pa se zapisujejo s svojimi deli na različnih področjih – od športa, znanosti, kulture, podjetništva. Karikaturo pa je naredil znani karikaturist Večera dr. Horowitz, Ciril Horjak, ki ga mnogi poznajo iz njegovih karikatur v Večeru,« je pojasnil lenarški župan.
  Pred mikrofon je stopil tudi Tadej Golob, ki je najprej šaljivo in malo v zadregi pojasnil kako se je zgodba pričela:

 • Podpisali gradbene pogodbe za nadaljevanje izgradnje kolesarskih povezav proti Voličini in Benediktu
  Podpisali gradbene pogodbe za nadaljevanje izgradnje kolesarskih povezav proti Voličini in Benediktu

  V sredo, 24. avgusta, so v Lenartu podpisali dve gradbeni pogodbi za gradnjo kolesarskih povezav na območju ORP Slovenske gorice.
  Prvo gradbeno pogodbo za del kolesarske povezave Lenart – Benedikt sta z izvajalcem POMGRAD, gradbeno podjetje d. d. za traso Lenart - Benedikt podpisala župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in župan Občine Benedikt Milan Repič. Trasa kolesarske povezave se začne z navezavo na obstoječo kolesarsko povezavo v trgovsko-poslovni in industrijski coni Lenart v smeri Benedikta do avtobusne postaje Ženjak. Kolesarska povezava poteka kot enostransko dvosmerna kolesarska pot, širine 2,5 metra. Po predmetni pogodbi je predvidena izgradnja kolesarske povezave v dolžini štiri kilometre, in sicer 3.464 metrov po območju Občine Lenart in 537 metrov po območju Občine Benedikt. Kolesarska povezava poteka tudi čez obstoječi cestni premostitveni objekt čez potok Ročico, ki je dotrajan, zato je v pripravi projekt (naročnik DRSI) za gradnjo nadomestnega premostitvenega objekta čez Ročico. Pogodbena vrednost oddanih del skupaj znaša 1.653.399,20 evrov brez DDV, od tega Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj zagotavlja 1.356.425,26 evrov.
  Drugo pogodbo sta podpisala predstavnik izvajalca Sašo Horvat, direktor podjetja LIPA, proizvodno trgovska zadruga z. o. o. in župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Po predmetni pogodbi je predvidena izgradnja dela kolesarske povezave na trasi Jarenina – Lenart – Zgornja Senarska, na relaciji Lormanje – Spodnja Voličina. Ta trasa poteka od začetka naselja Spodnja Voličina skozi naselji Lormanje in Šetarova do podvoza pod avtocesto v Občini Lenart v dolžini 4.140 metrov. Pogodbena vrednost oddanih del znaša 1.191.3890,95 evra brez DDV, predvidena vrednost oddanih del brez DDV financira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Kolesarska povezava bo pretežno dvosmerna enostranska kolesarska pot.

  Po obeh pogodbah je predviden začetek gradnje 1. september 2022 in zaključek investicije pa je predviden v prvi polovici leta 2023.

PREBERITE VEČ AKTUALNIH NOVIC

Obvestila

 • NOVA APLIKACIJA SAUBERMACHER SLOVENIJA!

  Z veseljem pa vam sporočamo tudi, da smo v podjetju Saubermacher Slovenija d.o.o. razvili aplikacijo za mobilne telefone, ki je namenjena uporabnikom storitev ravnanja z odpadki v vaši občini. Uporabniki lahko preko aplikacije ažurno spremljajo svoje termine odvoza odpadkov ter vse koristne informacije s področja ločevanja odpadkov. Prav tako pa bodo tam našli lokacijo svojega zbirnega centra z odpiralnim časom. Vsak uporabnik storitev se lahko registrira s svojo številko stranke, ki jo najde na rednem mesečnem računu, s čemer se mu ponudijo dodatne možnosti in informacije o prevzemnem mestu, možnostjo identifikacije v zbirnem centru, vključno z oddajo nekaterih naročil. V prihodnje se bo aplikacija še nadgrajevala z novimi funkcionalnostmi in rešitvami, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje in storitev ravnanja z odpadki v vaši občini.
  Veseli bomo, če si boste aplikacijo naložili tudi sami in nam posredovali povratne informacije glede aplikacije ter morebitne pripombe oz. predloge za njeno izboljšanje.

  Letak

 • JAVNI POZIV ZA PODELITEV PRIZNANJ OBČINE LENART ZA LETO 2022
 • OBVESTILO O PRIČETKU OCENJEVANJA ŠKODE ZARADI POSLEDIC SUŠE V LETU 2022

  Občina Lenart obvešča, da je Uprava za zaščito in reševanje RS dne, 12.8.2022 izdala:

  Sklep št. 844-18/2022-13 – DGZR o ocenjevanju škode zaradi posledic suše v letu 2022 na prizadetih območjih katastrskih občin in prizadetih kulturah. 

  Oškodovanci izpolnjene in podpisane obrazce – obrazec 2 vložijo na Občino  Lenart, Trg osvoboditve 7, 2230 Lenart v Slov. goricah  v času uradnih ur ali po elektronski pošti na el. naslov:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., najkasneje do konca dne 20.9.2022.

  OCENA ŠKODE V TEKOČI KMETIJSKI PROIZVODNJI NA PRIDELKIH, POVZROČENE PO NARAVNI NESREČI

  OCENA ŠKODE  V TEKOČI KMETIJSKI PROIZVODNJI NA PRIDELKIH, POVZROČENE PO NARAVNI NESREČI (PDF)

  NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

  SKLEP

  ŠIFRANT

EU projekti

logo eu ss

kolo ana 2

---

kolo benedikt 2

---

kolo cerkvenjak 2

---

kolo jerenina 2

logotip 1

---   PRP LEADER EU SLO barvni

Projekti EU - sklad ESRR

logo eu ss

plastika

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Virtualni sprehod

virtual

Video

Zasedenost dvoran

September 2022
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30