fbpx Na vsebino

Novice

 • Novi leseni most preko Globovnice
  Novi leseni most preko Globovnice

  V mestu Lenart so od včeraj bogatejši za novi leseni most preko Globovnice, ki je nadomestil manjšo brv. Most omogoče prehod preko Globovnice med bloki Ob Poleni in Športnorekreacijskim centrom Polena (ŠRC Polena). Most je postavljen na očiščenem delu struge Globovnice. Investicijo je financirala Občina Lenart, izvedlo pa jo je podjetje SKALA gradbeništvo in storitve z gradbeno mehanizacijo Drago Kerec s.p.

 • Obnovili Račji gaj
  Obnovili Račji gaj

  V četrtek, 21. aprila, je v Račjem gaju v Lenartu potekala slovesnost ob 20-obletnici nastanka Račjega gaja. Po dvajsetih letih je Občina Lenart zamenjala dotrajane klopi in mostičke ter park ponovno uredila. V Račji gaj, majhen idilični park, ki je nastal pod okriljem idejnega vodje, pokojnega doktorja veterine, Franca Breznika, je ob 20-letnici obstoja obiskal minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak. V sklopu svojega obiska v Lenartu si je ogledal še nastajanje nove čistilne naprave Lenart. S slednjim bo reka Globovnica končno očiščena fekalij in tako bo Račji gaj končno zaživel. Gre za močno simbolno noto, saj bo lahko sin pokojnega veterinarja, poslanec Franc Breznik, s svojim prizadevanjem in sodelovanjem z Občino Lenart in pristojnim Ministrstvom za okolje, izpolnil očetovo življenjsko vizijo.

 • Multimat že sprejema prve kupce
  Multimat že sprejema prve kupce

  Občina Lenart je pred pošto v centru Lenarta postavila avtomat, ki ponuja lokalne dobrote z okoliških kmetij, in to kar 24 ur na dan. Ta je zaživel pred velikonočnimi prazniki in ponuja dobrote iz kar dvanajstih različnih kmetij z območja občine Lenart. Zanimanje kupcev je zelo veliko, prav tako so k oddaji ponudbe pristopile številne kmetije. Kaj vse ponuja e-Ovtarjeva tržnica? Na multimatu domače izdelke in pridelke ponujajo naslednje kmetije: Kmetija Muršec (jajca, lešniki), Kmetija Živko (ajdova kaša, domača zaseka, svinjska mast, bučno olje), Igor Škamlec (testenine), Spring life (domači čaj), Darinka Čuček (domače pecivo), Mimina domača kuhna (piškoti, marmelada), Čebelarstvo Zarnec (med), Kmetija Kramberger (pivo, sok aronije), Sadjarska kmetija Slanič (jabolčni sok, jabolčni kis), Kmetija Pukšič (domača klobasa za kuhanje in suha salama), Kmetija Šmid (sveže redkvice, solata gentila, kolerabica, špinača, korenje) in Kmetija Kocbek (domače mleko in jogurti). Seveda pa se ponudba spreminja in dopolnjujejo tudi glede na sezono.
  Župan Kramberger je pojasnil, da so sprva načrtovali postavitev enega multimata, vendar je bilo zanimanje tako veliko, da so namestili dva. Meni, da bo pridobitev za meščane in ostale kupce zelo dobrodošla in priročna, ter jih prijazno vabi k ogledu in nakupu. S tem sodobnim pristopom želijo okusne pridelke in izdelke z lokalnih kmetij približati kupcem, da jih imajo »na dosegu roke«, saj bodo izdelek lahko kupili s »pritiskom na gumb«.
  Multimat deluje tako, da so lokalni ponudniki prek mobilne aplikacije obveščeni o stanju zaloge v multimatu. Tako lahko takoj, ko zmanjka njihovih izdelkov, napolnijo multimat s svežimi izdelki.

PREBERITE VEČ AKTUALNIH NOVIC

Napovednik

 • Športni dan v parku

  Športni dan v parku bo v petek, 27. maja, ob 17. uri na športnem igrišču v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika. Praznovali bomo 45-letnico Športnega društva Lenart, ki bo poskrbelo za razne športne igre, pripravili bomo ustvarjalne delavnice za otroke z Vrtcem Lenart, nastopile bodo članice Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart, Plesna dimenzija in Kiara Katan, za sladki del dogodka pa bo poskrbelo Društvo kmečkih žena in deklet Lenart.

 • Vabljeni na Tržnico z Ovtarjem

  V soboto, 21. maja, bo na lenarški tržnici živahno dogajanje, od 9. ure dalje vabimo Na tržnico z Ovtarjem. Obilje ponudbe pridelkov in izdelkov lokalnih ponudnikov, domača kulinarika in napitki na stojnicah, glasbena skupina Sladki greh, nastop folklorne skupine iz Vrtca Lenart in folklorne skupine iz OŠ Lenart so pravo doživetje za vso družino.

  Vabilo

 • Koncert Prifarski muzikantov in skupine IL DIVJI

  Nedelja, 15. maja, ob 17. uri je rezervirana za Prifarske muzikante in IL DIVJI-e. Za vas v Kulturnem domu lenart pripravljajo romantičen koncert prečudovitih slovenskih melodij.

EU projekti

logo eu ss

kolo ana 2

---

kolo benedikt 2

---

kolo cerkvenjak 2

---

kolo jerenina 2

---   PRP LEADER EU SLO barvni

Projekti EU - sklad ESRR

logo eu ss

plastika

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Virtualni sprehod

virtual

Video

Zasedenost dvoran

May 2022
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31