Novice

 • Minister Rudi Medved ob odprtju prenovljenih prostorov UE Lenart izpostavil dobro sodelovanje med občino in državo (tudi UE)
  Minister Rudi Medved ob odprtju prenovljenih prostorov UE Lenart izpostavil dobro sodelovanje med občino in državo (tudi UE)

  S ciljem izboljšati delovne pogoje zaposlenih na upravnih enotah ter omogočiti čim bolj kakovostni javni servis za državljane, Ministrstvo za javno upravo kontinuirano vlaga v obnovo prostorov upravnih enot po Sloveniji. V letih 2018 in 2019 je tako potekala tudi obsežnejša prenova prostorov v Upravni enoti Lenart (UE), kjer so bile lansko leto prenovljene talne površine v skupni površini 147 m2, letos pa še v površini 432 m2. Poleg tega je potekalo beljenje prostorov, občina Lenart in ministrstvo pa je že pred časom financirali tudi dvigalo, prilagojeno gibalno oviranim osebam. Investicijo je vodilo Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za stvarno premoženje.
  Večina del je bila izvedena v mesecu avgustu 2019, ko je bila najmanjša obremenitev upravne enote s strani uporabnikov. Izvajalec obnove je bil T-Trio projekt d.o.o, vrednost investicije pa je znašala 47.295,97 EUR z DDV. 

 • PROSLAVA OB PRAZNIKU KS VOLIČINA
  PROSLAVA OB PRAZNIKU KS VOLIČINA

  Proslava ob prazniku KS Voličina, ki je bila v petek, 20.9.2019, v kulturnem domu Voličina, je bila preplet domače kulturne ustvarjalnost. Pester in razgiban kulturni program, pesmi »z vseh vetrov«, zanimivi glasbeni nastopi, ples, so odsev živahnega utripa kraja, predvsem pa ustvarjanje mladih, osnovne šole, vrtca, dijakov, študentov ter društev.
  V kulturnem programu so nastopili:
  Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart., Mladinska dramska skupina KTD Selce, Eva Kurnik in Matic Lorbek, Špela Brumen, vokal &Aleksander Živko, klavir, Vokalna skupina Amista, otroci iz skupine Mavrice iz vrtca v Selcah in Sončki iz vrtca v Voličini, učenci 5. razreda OŠ Voličina, Neža Kuhar in Lan Grahornik (plesna skupina Samba), duo harmonik Miha Fras in Kristijan Brus iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart in Aleksandra Papež.
  Govornika na prireditvi so bila predsednik Sveta KS Voličina Peter Golob, ravnatelj OŠ Voličina mag. Anton Goznik in župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Proslava je bila posvečena tudi 50. obletnici vrtca v Selcah.

Napovednik

 • PRIREDITVE OB PRAZNIKU OBČINE LENART

  Spoštovani!

  »Vse poti so samo sledi, ki jih srečanja ljudi puste«, je zapisal Frane Milčinski Ježek, v eni od svojih pesmi. Vsi pustimo  sledi s svojim delom in  ustvarjalnostjo. Delo z ljudmi in za ljudi  pusti dobre sledi, ki so popotnica in kažipot  v dejanjih in pri odločitvah  za prihodnost.   S pozitivnimi koraki, pa čeprav drobnimi, spreminjamo svet na bolje, širimo obzorja in pritegnemo dobronamerne ljudi.  Dogodke ob občinskem prazniku smo pripravili z dobrim namenom, za ljudi, za lepa doživetja, zato vsakega in vse vabimo na  kulturne prireditve, športna tekmovanja, otvoritve in  prijetna druženja.

  Želim vam srečanj in druženj z ljudmi, ki bodo v vas pustili dobre sledi!

  Lenart, oktober 2019

       mag. Janez Kramberger, dr. vet.med.
             župan Občine Lenart

  Zloženka

 • AKTIVNOSTI VEČGENERACIJSKEGA CENTRA ŠTAJERSKA V MESECU OKTOBRU 2019 ZA OBČANE OBČINE LENART

  Aktivnoasti zajemajo blezplačn  socialno, pravno in psihološko svetovanje.

 • Praznik krajevne skupnosti Voličina

  Od 10. do 29. september 2019

  Spoštovani!

  Čas trgatve, obiranja jabolk, god  farnega zavetnika svetega Ruperta,  žegnanje, krajevni praznik, čas za srečanja in druženja. Kraji  živijo  le z ljudmi. Lep je ta naš svet, pokrajina in kraji. Prav je, da ga cenimo,  se  zavedamo vrednosti tega, kar delamo, ustvarjamo, pridobitev, vsega, kar je  dobro za ljudi. Prireditve  ob krajevnem prazniku niso delo  peščice posameznikov, ampak skupnosti,  volje in prizadevanj društev, šole, župnije, drugih organizacij. Ljudem dobre volje in pozitivne energije, ki s svojim delom, tudi prostovoljnim v kraju boljšate  življenje in svet, hvala. Vsi dogodki so pripravljeni z dobrim namenom, za ljudi, za lepa doživetja, zato vsakega in vse vabimo na športna tekmovanja, kulturne in druge dogodke. Povedano z verzi pesnika Toneta Pavčka »to je čas dni, ki diše po trgatvi in glagol piti zori v najlepši spregatvi.« Nazdravimo s kozarcem jabolčnega soka ali mošta v prijetni družbi, s prijatelji, tudi na dogodkih ob krajevnem prazniku. Prijazno vabljeni na prireditve!

  Voličina, v septembru 2019

  PROGRAM PRIREDITEV

Iskalnik

Hitre povezave

EU projekti

PRP LEADER EU SLO barvni

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Medijski kanali

logo novice

logo SIPTV
  RSG

Virtualni sprehod

virtual

Video

Zasedenost dvoran

October 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31