fbpx Na vsebino
Novice

Novice

Občina Lenart je pred pošto v centru Lenarta postavila avtomat, ki ponuja lokalne dobrote z okoliških kmetij, in to kar 24 ur na dan. Ta je zaživel pred velikonočnimi prazniki in ponuja dobrote iz kar dvanajstih različnih kmetij z območja občine Lenart. Zanimanje kupcev je zelo veliko, prav tako so k oddaji ponudbe pristopile številne kmetije. Kaj vse ponuja e-Ovtarjeva tržnica? Na multimatu domače izdelke in pridelke ponujajo naslednje kmetije: Kmetija Muršec (jajca, lešniki), Kmetija Živko (ajdova kaša, domača zaseka, svinjska mast, bučno olje), Igor Škamlec (testenine), Spring life (domači čaj), Darinka Čuček (domače pecivo), Mimina domača kuhna (piškoti, marmelada), Čebelarstvo Zarnec (med), Kmetija Kramberger (pivo, sok aronije), Sadjarska kmetija Slanič (jabolčni sok, jabolčni kis), Kmetija Pukšič (domača klobasa za kuhanje in suha salama), Kmetija Šmid (sveže redkvice, solata gentila, kolerabica, špinača, korenje) in Kmetija Kocbek (domače mleko in jogurti). Seveda pa se ponudba spreminja in dopolnjujejo tudi glede na sezono.
Župan Kramberger je pojasnil, da so sprva načrtovali postavitev enega multimata, vendar je bilo zanimanje tako veliko, da so namestili dva. Meni, da bo pridobitev za meščane in ostale kupce zelo dobrodošla in priročna, ter jih prijazno vabi k ogledu in nakupu. S tem sodobnim pristopom želijo okusne pridelke in izdelke z lokalnih kmetij približati kupcem, da jih imajo »na dosegu roke«, saj bodo izdelek lahko kupili s »pritiskom na gumb«.
Multimat deluje tako, da so lokalni ponudniki prek mobilne aplikacije obveščeni o stanju zaloge v multimatu. Tako lahko takoj, ko zmanjka njihovih izdelkov, napolnijo multimat s svežimi izdelki.

V četrtek, 21. aprila, je v Račjem gaju v Lenartu potekala slovesnost ob 20-obletnici nastanka Račjega gaja. Po dvajsetih letih je Občina Lenart zamenjala dotrajane klopi in mostičke ter park ponovno uredila. V Račji gaj, majhen idilični park, ki je nastal pod okriljem idejnega vodje, pokojnega doktorja veterine, Franca Breznika, je ob 20-letnici obstoja obiskal minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak. V sklopu svojega obiska v Lenartu si je ogledal še nastajanje nove čistilne naprave Lenart. S slednjim bo reka Globovnica končno očiščena fekalij in tako bo Račji gaj končno zaživel. Gre za močno simbolno noto, saj bo lahko sin pokojnega veterinarja, poslanec Franc Breznik, s svojim prizadevanjem in sodelovanjem z Občino Lenart in pristojnim Ministrstvom za okolje, izpolnil očetovo življenjsko vizijo.

V mestu Lenart so od včeraj bogatejši za novi leseni most preko Globovnice, ki je nadomestil manjšo brv. Most omogoče prehod preko Globovnice med bloki Ob Poleni in Športnorekreacijskim centrom Polena (ŠRC Polena). Most je postavljen na očiščenem delu struge Globovnice. Investicijo je financirala Občina Lenart, izvedlo pa jo je podjetje SKALA gradbeništvo in storitve z gradbeno mehanizacijo Drago Kerec s.p.

V spomin na 330 let rojstva Giuseppa Tartinija in priprava na Veliko noč z »oratorijem za godalni kvartet« - Joseph Haydn: »Sedem poslednjih besed našega Odrešenika na križu« in počastitev njegove 290-letnice rojstva ter 30. letnico glasbenega ustvarjanja godalnega kvarteta Feguš je sinoči v cerkvi sv. Lenarta v Lenartu potekal koncert Godalnega kvarteta Feguš z naslovom: Oratorij za godalni kvartet.
Foto: Askari

V soboto, 26. marca 2022, v zgodnjih jutranjih urah bo proti Ukrajini krenil drugi kamion s humanitarno pomočjo slovenskih občin. Tokrat so hrano, zdravila in higijenske pripomočke prispevale občine Lenart, Odranci, Kočevje in Logatec. Na pomoč pa so priskočila tudi podjetja, in sicer Kodila d.o.o. iz Murske Sobote, Pomurske mlekarne, Mlinopek, Osem d.o.o. Murska Sobota in Lekarna Gornji Petrovci. Tokratna pomoč je namenjena občinama Drohobytska in Monastyryska.

Page 1 of 51