fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Novice

Novice

V Prežihovi ulici in Ulici Ele Kristl v Lenartu je v teku rekonstrukcija ceste, ureditev meteorne in fekalne kanalizacije, ureja se tudi javna razsvetljava.

Zaključena so gradbena dela,  kmalu bo sledila montaža tehnoloških elementov za čiščenje odpadnih vod. V celoti bodo dela izvedena  konec oktobra, poskusno obratovanje naprave se bo pričelo v začetku novembra.

15. julija 2020, na lepo, sončno soboto so zvonovi cerkve Sv. Antona Puščavnika v Cerkvenjaku, oznanjevali 50. zlatih let skupnega zakonskega življenja Cecilije in Franca Kaučič iz Lenarta. Zakonca sta častitljivo obletnico obnovila in praznovala v krogu svojih najdražjih.  Civilni obred zlate poroke je opravil župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, cerkveni obred pa farni župnik Janko Babič.

Zakonca Amalija Marija in Jožef Bračko, doma iz Močne, sta 31. maja obeležila 50 let poroke.  Civilni obred zlate poroke je 25. julija opravil župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Potekal je v Mali dvorani v Centru Slovenskih goric v Lenartu, v okviru prič. Čez en teden sta v družbi domačih in prijateljev, v cerkvi sv. Marjete Antiohijske v Pernici, obnovila še cerkvene zaobljube.
Amalija Marija in Jožef sta se poročila 31. maja 1970 leta, civilno v Lenartu in  cerkveno v cerkvi sv. Jurija v Jurovskem dolu. Oba zakonca izhajata iz kmečkih družin. To ju je tudi vodilo, da sta temelje za skupno življenjsko pot začela graditi na nevestinem domu, na 20 ha veliki kmetiji v Spodnjem Gasteraju. Dom in družino sta si ustvarila na manjši kmetiji v Močni – Jožefovi domačiji. Tako sta združila in z družino obdelujeta obe kmetiji. V zakonu so se jima rodili trije otroci, ki se s svojimi družinami radi vračajo domov in zberejo v njuni družbi. Imata tudi pet vnukov, ki se jih vedno zelo razveselita. Svojo ljubezen do dela na kmetiji, zavedanje pomena doma pridelane hrane, veselje do vrtnin in živali z radostjo prenašata tudi njim. Vsem skupaj sta neizmerno hvaležna za ves izkazan trud in pomoč, saj jima tako lajšajo in lepšajo jesen življenja, zlasti zetu Miranu, ki jima vedno stoji ob strani, za kar se mu iskreno zahvaljujeta.
Zlatoporočencema želimo še veliko lepih, predvsem pa zdravih let skupnega življenja.

Page 1 of 43