fbpx Na vsebino
Friday, 19 April 2019 15:16

Minister za okolje in prostor Simon Zajc obiskal občino Lenart in si ogledal pogorišče centra za ravnanje odpadkov Salomon d.o.o.

Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je sestal z županom Občine Lenart Janezom Krambergerjem in ostalimi predstavniki občine, intervencijskih služb in civilne iniciative ter si ogledal pogorišče Centra za ravnanje odpadkov Salomon d.o.o. ...

Delovnega sestanka z ministrom so se poleg župana, mag. Janeza Krambergerja udeležili tudi direktor občinske uprave Martin Breznik, podžupan Franci Ornik, podžupanja Urška Možina, Avgust Zavernik iz lenarške občinske uprave, predstavnik Civilne iniciative narava Slovenskih goric, Srečko Pavlič, Blaž Puž, član Komisije za naravo v javnem prostoru, Franc Krivec, poveljnik Civilne zaščite občine Lenart in Leopold Omerzu, poveljnik Gasilske zveze Lenart.
Po sestanku je sledil ogled pogorišča Centra za ravnanje z odpadki Salomon d.o.o, ki so se ga udeležili tudi predstavniki podjetja Salomon d.o.o.  Na sestanku in na terenskem ogledu so predstavniki Občine Lenart od Ministrstva za okolje in prostor RS zahtevali odgovore, pojasnila in dokazila  v zvezi s sklepi, ki so bile sprejeti na seji Odbora za komunalno in gospodarsko infrastrukturo, varovanje okolja in urejanje prostora, 17.4.2019. Prav tako so predstavniki Občine in civilne iniciative zahtevali, da Ministrstvo preveri, ali ima podjetje Salomon d.o.o za obratovanje vsa potrebna soglasja in okoljevarstveno dovoljenje in naj le-ta posreduje Občini Lenart, župan je poudaril, da od Ministrstva pričakujejo odgovore v kratkem času.
Minister je dejal, da bodo preverili postopke v zvezi z obratovanjem podjetja Salomon d.o.o, izdana soglasja in okoljevarstveno dovoljenje in le - ta posredovali Občini. Prav tako bo Ministrstvo podalo pisne odgovore na sklepe, sprejete na seji Odbora za komunalno in gospodarsko infrastrukturo, varovanje okolja in urejanje prostora.