Wednesday, 26 June 2019 14:46

Osnovna šola Voličina - Prireditev ob zaključku šolskega leta in ob dnevu državnosti

Prireditev ob zaključku šolskega leta in ob dnevu, državnosti, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ Voličina, je bila  pisan mozaik izvrstnih točk, pesmi,  folklore, modernega plesa, iskrivih domislic, rdeča nit programa je bilo zeliščarstvo, zdravje in  zdravilne rastline.

Škrat Zdravilko, ki ga je odlično zaigral Lukas Rojko,  je s hudomušnimi domislicami popestril proslavo.  Z izbranimi besedami je skozi program vodil Aleks   Fekonja. Celoten program proslave je  domiselno zasnovala in pripravila učiteljica Simona Čuček. Nastopili so učenci: Zoja Mlinarič, Jure Kapun, Maša Vogrin, Gaja in Tjaša Rojs, Larisa Čeh, Teo Fekonja, Ela Završnik Trojner, plesalca Neža in Lan, folklorna skupina OŠ Voličina, šolska plesna skupina,  Šolski ansambel ŠANS in  pevska zbora OŠ Voličina.
Župan mag. Janez Kramberger je podelil  priznanja učencem in mentorjem,  ki so v šolskem letu 2018/2019 na tekmovanjih v znanju, športnih tekmovanjih in drugih primerljivih tekmovanjih na državnem nivoju dosegli prvo, drugo ali tretje mesto.

Priznanja so prejeli:
Alen Sužnik je na državnem tekmovanju iz znanja matematike osvojil zlato Vegovo priznanje, mentorica Petra Munda.
Neja Hadžiselimović je na državnem tekmovanju iz znanja slovenskega jezika osvojila zlato Cankarjevo priznanje, mentorica Ksenija Trinko.
Gaja Rojs je na državnem prvenstvu WKSA, v kategoriji kate deklice – do 7 let, osvojila 1. mesto. Gaja je na istem tekmovanju, v kategoriji kumite deklice do 7 let, prav tako osvojila 1. mesto.
Tjaša Rojs je na državnem prvenstvu WKSA, v kategoriji kate deklice – do 7 let, osvojila 3. mesto. Gaja je na istem tekmovanju, v kategoriji kumite deklice do 7 let, prav tako osvojila 2. mesto.
Sara Rojs je na državnem prvenstvu WKSA, v kategoriji kate mini kadetinje 13-14 let, osvojila 1. mesto.
Brina Bezjak je z ekipo Mažoretnega kluba Lenart na 19. odprtem državnem prvenstvu MTZS v Kranju, v kategoriji Nižji nivo Team kadeti, osvojila 3. mesto.
Alen Ruis je igralec ekipe KMN Slovenske gorice, ki je v državnem tekmovanju v futsalu U17 osvojila 2. mesto.
Nejc Letnik je igralec ekipe KMN Slovenske gorice, ki je v državnem tekmovanju v futsalu U17 osvojila 2. mesto.