fbpx Na vsebino
Tuesday, 23 June 2020 20:21

Predaja ključev družini Vasle

Danes je bil za družino Vasle iz Viničke vasi pri Lenartu v Slovenskih goricah poseben dan. Na današnji slovestnosti jim je direktor podjetja Pergola Vidko Švajger predal ključe in dejal: »Mi gradimo hiše, na vas je, da si ustvarite dom.« Otvoritvi so prisestvovali tudi župan mag. Janez Kramberger in predsednica Krajevne skupnost Lenart Petra Krepek Cafnik, ki je bila tudi vodja projekta. V odmevni dobrodelni akciji so zbrali neverjetnih 54.761,29€, od tega je bilo 52.061,29€ namenjenih družini Vasle. Preostanek sredstev v višini 2.700€ so ob tej priložnosti predali predsedniku Društva paraplegikov Podravja gospodu Borisu Klepu.

Zbrane je pozdravil župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, ki je o projektu dejal:


Vodja odbora je bila predsednica KS Lenart Petra Krepek Cafnik:

V občutkih v novi hiši in kako je videl nastajanje nove hiše je Maksimiljan Vasle dejal:

Novo pridobitev je blagoslovil farni župnik iz Lanarta Marjan Pučko, ki je ob blagoslovu in o sodelovanju sosednjih župnij v projektu povedal:

HIšo je skupaj s podizvajalci zgradilo podjetje Pergola o hiši in sami igradnji je direktor podjetja Vitko Švajger povedal:

Preostanek sredstev v višini 2.700€ so ob tej priložnosti predali predsedniku Društva paraplegikov Podravja Borisu Klepu, ki je ob prejemu bona dejal: