fbpx Na vsebino
Saturday, 06 November 2021 18:25

Proslava ob občinskem prazniku in 825. obletnici prve pisne omembe Lenarta

V petek, 5. novembra, je v Domu kulture Lenart potekala osrednja slovesnost ob letošnjem občinskem prazniku in 825. obletnici prve omembe Lenarta v pisnih virih. V kulturnem programu so nastopili Tim Ribič in Špela Pokeržnik, Miroslav Mauko in Aleksander Satler iz KD Delavec Lenart, Denis Čuček, Izak Lorenc (trobenta) in Tina Hauptman (klavir) iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart, Neža Ožinger in Robert Ožinger in Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart.

Zbranim je ob občinskem prazniku čestital župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in dodal, da bo letos namesto njega spregovorila tehnika, saj je sledil vido nagovor s prikazom izvedenih investicij v občini in predstavitev smernic nadaljnjega razvoja občine, ki ga pripravil domačin Sandi Kolarič.

Brezstično so zaradi epidemioloških razmer podelili priznanja. Najprej so bila podeljena priznanja župana, ki sta jih prejela Karin Petko in Zlatko Gričnik. Karin je prejela priznanje župana za ustvarjalno, uspešno delo v ljubiteljski kulturi in za prostovoljno delo z mladimi. Zlatko pa za požrtvovalno in strokovno delo in vodenje Doma sv. Lenarta ter delovanje v korist skupnosti.

Priznanja so podelili tudi nekdanjim učencem, ki so jih prejeli:

iz OŠ Lenart: Nika Feiertag, Lara Kaučič, Ela Košmerl, Zarja Novak, Eva Čeh, Nina Čeh, Katarina Dajčman, Aljaž Peklar, Jurij Petek in Žiga Žižek

iz OŠ Voličina: Tijana Györkös, Ana Kurnik, Lara Lešnik, Klara Petek, Amrož Rukav, Mihael Šnofl, Neja Lašič, Nika Pšajd, Žiga Šešerko in Tinkara Štruc.

Priznanja so bila podeljena tudi zlatim maturantom in te so prejeli: Tjaša Rojko, Tamara Cer, Ajda Weingerl, Tanja Dvoršak, Lucija Rojko in Tilen Štuhec.

Lara Šalamun, Tina Goznik in Maja Kurbos so dobile priznanja, kot izjemno uspešne študentke.

Župan je podelil tudi Spominske znake Vlade Republike Slovenije za požrtvovalnost v boju proti Covid-19, ki so jih prejeli: Zdravstveni dom Lenart, direktor Jožef Kramberger, dr. med. spec., Franc Krivec, poveljnik Civilne zaščite Občine Lenart, Zmago Šalamun, obveščanje javnosti Kreativna Pika d.o.o., Mirko Kojc, namestnik poveljnika Civilne zaščite Občine Lenart in Klavdija Drašak, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Lenart.

Na slovesnosti so podelili priznanja: plaketo Občine Lenart sta prejela Stildom, družba za proizvodnjo, posredništvo, gradbeništvo, storitve in trgovino d.o.o. in Avtoservis in bar Valerija Milan Vuzem s.p., bronasti lenarški grb so prejeli Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice, Nina Šulin in Avtoprevozništvo Majer Ivan s. p. Srebrni lenarški grb sta prejela Tatjana Kraner in podjetje KGS Krajnc, kmetijske in gradbene storitve, biomasa in raziskovanje, d.o.o.  Zlati lenarški grb pa je prejel poslanec Franc Breznik.

S 17

Prejemniki občinskih priznanj. Foto: Askari.

PREJEMNIKI PRIZNANJ - obrazložitev

Več o praznovanju - KLIKNI!