fbpx Na vsebino

Novice

 • Predsednik Pahor na proslavi ob 35. obletnici Maistrovih prireditev na Zavrhu
  Predsednik Pahor na proslavi ob 35. obletnici Maistrovih prireditev na Zavrhu

  V nedeljo, 3. oktobra, so na ploščadi pred Stupičevo vilo in kulturnim domom na Zavrhu pripravili proslavo v počastitev 35. obletnice Maistrovih prireditev in krajevnega praznika KS Voličina. Zbrane je pozdravil župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, ki je poudaril, da moramo izpolniti zgodovinski dolg in spoštovanje ne le do generala Maistra, ampak do mnogih njegovih soborcev, sodelavcev, tudi iz območja Slovenkih goric, ki v težkih časih leta 1918 niso priborili le "severne meje", ampak velik del slovenske domovine in države. Zbrane nagovoril tudi prof. Aleš Arih, predsednik domovinskega društva generala Rudolfa Maistra Maribor in pobudnik Maistrovih prireditev na Zavrhu. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je k spomeniku generala Maistran položil venec.


  V kulturnem programu so nastopili v glavnem kulturniki, ki so na Maistrovih prireditvah na Zavrhu sodelovali vsa leta, med drugimi Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart, Dvorjanski muzikanti in KUD Tonček Brezner Korena, Silvo Safran in Darinka Čobec. Za to slovesnost pa so se ponovno zbrali Završki fantje in zapeli znane Maistrove pesmi. V programu sta nastopila tudi Eva Kurnik in Matic Lorbek.

  Za več KLIKNI

 • V prisotnosti ministra za okolje in prostor podpisani izvajalski pogodbi za gradnjo čistilne naprave Lenart v sklopu operacije Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart
  V prisotnosti ministra za okolje in prostor podpisani izvajalski pogodbi za gradnjo čistilne naprave Lenart v sklopu operacije Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart

  Danes, 10. septembra, sta bili, na zelenici pri Vrtcu Lenart, podpisani izvajalski pogodbi za gradnjo čistilne naprave Lenart. Pogodbo za sklop ena, dva in štiri sta podpisala mag. Janez Kramberger, župan Občine Lenart in Branko Potočnik, direktor podjetja CID - ČISTILNE NAPRAVE, družba za projektiranje, izgradnjo in upravljanje čistilnih naprav, d.o.o. iz Kopra, za sklop dve pa je z županom pogodbo podpisal Janez Belna, direktor podjetja KOMUNALA SLOVENSKE GORICE komunalne, storitvene in trgovske dejavnosti d.o.o.
  Pri podpisu je prisoten tudi minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak, ki je po podpisu povedal: »Vesel sem, da se s tem rešuje ena okoljska rana te občine. Čistilne naprave so ključnega pomena za varstvo okolja, zlasti za varstvo podzemnih voda in so prepotrebne, saj imamo tu tudi nekaj opominov evropske komisije in s to čistilno napravo je izveden pomemben korak naprej v tej smeri. Tudi v prihodnje bo država sofinancirala tudi manjše sisteme odvajanja in čiščenja odpadnih voda pod 2000 populacijskih enot.«
  "Ta projekt je navečja naložba v zgodovino naše občine. To je projekt tudi za naslednje generacije, zato izvajalsko pogodbo simbolično podpisujemo v vrtcu," je ob podpisu pogodbe dejal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.
  "Ta projekt je navečja naložba v zgodovino naše občine. To je projekt tudi za naslednje generacije, zato izvajalsko pogodbo simbolično podpisujemo v vrtcu," je ob podpisu pogodbe dejal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.
  Z načrtovano investicijo se ureja v Lenartu odvajanje in čiščenje odpadnih voda, hkrati pa se omogočajo kapacitete za prevzem grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav. Vrednost investicije znaša 5.647.718,70 evra, od tega evropska sredstva znašajo 2.790.939,22 evrov, Republika Slovenija za investicijo zagotavlja 697.734,81 evra, ostala sredstva bodo zagotovljena iz občinskega proračuna Občine Lenart.

PREBERITE VEČ AKTUALNIH NOVIC

Napovednik

 • Trgatev Zavrh 2021 in 11. trgatev potomke najstarejše vinske trte na svetu

  V SOBOTO, 16. OKTOBRA 2021, OD 16. URE DALJE V ZAVRHU, NA PLOŠČADI PRI VILI IN KAVARNI MAISTROVA KLET

  Program:
  Glasbena skupina PIKA NA I

  Bogata ponudba mošta, vin in domačih dobrot.

  Vabljeni na veselo druženje!

  Spoštovani, za udeležbo velja pogoj PCT.
  Organizatorji: Občina Lenart, Društvo vinogradnikov Lenart, Turistično društvo Rudolf Maister Vojanov Zavrh

Obvestila

EU projekti

PRP LEADER EU SLO barvnilogo eu ss

plastika

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Virtualni sprehod

virtual

Video

Zasedenost dvoran

October 2021
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31