• Pametne vasi so priložnost za Slovenske gorice

  Pametne vasi so priložnost za Slovenske gorice

  Na že 11. regionalnem omizju

 • DELOVNI OBISK MINISTRA ZA INFRASTRUKTURO DR. PETRA GAŠPERIČA V LENARTU IN SREČANJE V DOMU KULTURE LENART

  DELOVNI OBISK MINISTRA ZA INFRASTRUKTURO DR. PETRA GAŠPERIČA V LENARTU IN SREČANJE V DOMU KULTURE LENART

  Minister  za infrastruktu

 • PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

  PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

  V  sredo, 7. februarja je

 • 27. PUSTOVANJE V LENARTU

  27. PUSTOVANJE V LENARTU

  Na Pustovanju v Lenartu, ki je

Novice

 • Pametne vasi so priložnost za Slovenske gorice
  Pametne vasi so priložnost za Slovenske gorice

  Na že 11. regionalnem omizju o pametnih vaseh, ki jih evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) prireja po Sloveniji, so se v petek, 16. marca, predstavile pametne zgodbe in pobude, ki že živijo in se razvijajo na področju Slovenskih goric, pa tudi po vsej Sloveniji.  Sogostitelj srečanja, župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, ter govorci: Jožica Šemnički, direktorica Doma upokojencev Ptuj, Sebastijan Piberl, dr. med., specialist splošne medicine in specialist urgentne medicine, izredni prof. dr. Matej Mertik, Alma Mater Europaea ECM Maribor, dr. Emilija Stojmenova Duh s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, dr. Stane Klemenčič, KGZS Zavod Maribor, in Matjaž Zupan iz podjetja Zupan, d. o. o.,  so spregovorili o inovativnih dobrih praksah in o pametnih vizijah, ki jih vsak po svoje že razvijajo na svojih področjih delovanja.

 • DELOVNI OBISK MINISTRA ZA INFRASTRUKTURO DR. PETRA GAŠPERIČA V LENARTU IN SREČANJE V DOMU KULTURE LENART
  DELOVNI OBISK MINISTRA ZA INFRASTRUKTURO DR. PETRA GAŠPERIČA V LENARTU IN SREČANJE V DOMU KULTURE LENART

  Minister  za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič  s sodelavci in direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko so  se v  petek, 16.2.2018   na Občini Lenart  sestali županom, podžupanoma, s svetnicami in   svetniki Občinskega sveta Občine Lenart. Razgovora so se bosta udeležila tudi namestnica direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga in vodja Sektorja za investicije v ceste  Tomaž Willenpart ter poslanca državnega zbora Vesna Vervega in Franc Breznik.

 • PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
  PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

  V  sredo, 7. februarja je v Domu kulture Lenart potekala proslva ob slovenskem kulturnem prazniku, v kateri so nastopili:  Vokalna skupina Sonus, Vokalna skupina Amista, učenci in profesorji Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart: balet (Hana Vinter, Lana Zarič, Melani Vrbančič, Lara Žnuderl, mentorica Tjaša Stergulec Repac), kvartet flavt ( Julija Konrad, Elisa Potrč, Žanet Kurnik, Nasja Simonič, mentorica Asja Grauf), prof. Tajana Novak, Folklorna skupina OŠ Lenart, mentorica Vesna Rošker, Dramski krožek OŠ Voličina, mentorica Petra Munda, Eva Kurnik, učenka OŠ Voličina,  Dominik Petko,  Aleksandra Papež, Neža in Robert Ožinger. Slavnostni govornik na prireditvi je bil prof. Aleš Arih.

Napovednik

 • Pobeg v zgodovino čarovništva
 • Pametne vasi v Slovenskih goricah

  Vabimo vas, da se nam v petek, 16. marca 2018, ob 17. uri v Domu kulture Lenart  (Trg osvoboditve 2, Lenart v Slovenskih goricah) pridružite na regionalnem omizju Pametne vasi v Slovenskih Goricah - nove tehnologije in koncepti za ohranitev podeželja. Na dogodek vabita župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP).

 • Razstave slik slikarke Martine Golija

  Vabljeni na otvoritev razstave slik Martine Golija slikarke,  ki bo v četrtek, 15. marca 2018, ob 17. uri v Avli Jožeta Hudalesa v prostorih Občine Lenart. Dogodek bo popestrila Aleksandra Papež.

Obvestila

 • Skladnost pitne vode

  Skladnost pitne vode je Mariborski vodovod, d.d. tudi v letu 2017, tako kot do sedaj, zagotavljal z izvajanjem notranjega nadzora po izdelanem HACCP načrtu oziroma z obvladovanjem procesov od črpanja podzemne vode, njene obdelave, prečrpavanja in distribucije do uporabnikov. Skladnost pitne vode se je spremljala na črpališčih, na omrežju v vodooskrbnih objektih in pri uporabnikih (večinoma v osnovnih šolah in vrtcih ter deloma v gostinskih objektih). Izvajanje notranjega nadzora se je vršilo v skladu z določili Pravilnika o pitni vodi (Ur.l.RS, št. 19/2004, 35/2004, 26/2006, 92/2006, 25/2009 in 74/15).

 • Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski skladi Republike Slovenije je objavil Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019.
  Namen štipendij za deficitarne poklice je zagotavljanje ustreznega kadra na trgu dela glede na povpraševanje delodajalcev, spodbujanje vpisa na vrste in področja izobraževanja, ki pospešujejo gospodarski razvoj in izboljšujejo zaposljivost ter tiste, za katere ni dovolj zanimanja ter promocija poklicnega in strokovnega izobraževanja.

 • MALA ŠOLA DEMENCE V OBČINI LENART

  Demenca je kronična in neozdravljiva bolezen možganov, ki prizadene možganske celice. Posameznika ovira pri vsakodnevnih dejavnostih in omejuje njegovo sposobnost obvladovanja vsakodnevnega življenja. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva demenca, ki predstavlja več kot dve tretjini diagnosticiranih primerov, pojavlja pa se lahko pri številnih drugih obolenjih.

Video

Virtualni sprehod

virtual

Zasedenost dvoran

Marec 2018
P T S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Obrazec za prijavo