• PRIREDITEV OB 260-LETNICI ORGANIZIRANEGA ŠOLSTVA V VOLIČINI IN PRAZNIKU KRAJEVNE SKUPNOSTI VOLIČINA

  PRIREDITEV OB 260-LETNICI ORGANIZIRANEGA ŠOLSTVA V VOLIČINI IN PRAZNIKU KRAJEVNE SKUPNOSTI VOLIČINA

  V torek, 19. septembra je bila

 • KONCERT ADIJA SMOLARJA V VOLIČINI

  KONCERT ADIJA SMOLARJA V VOLIČINI

  V okviru prireditev ob krajevn

 • TRGATEV V KROŽIŠČU PRI OVTARJU IN V VRTCU LENART

  TRGATEV V KROŽIŠČU PRI OVTARJU IN V VRTCU LENART

  V četrtek, 14. septembra 2017

 • DITKA&FERI LAINŠČEK, NE BODI KOT DRUGI, koncert

  DITKA&FERI LAINŠČEK, NE BODI KOT DRUGI, koncert

  Ditkina lirično-glasbena prip

Novice

 • PRIREDITEV OB 260-LETNICI ORGANIZIRANEGA ŠOLSTVA V VOLIČINI IN PRAZNIKU KRAJEVNE SKUPNOSTI VOLIČINA
  PRIREDITEV OB 260-LETNICI ORGANIZIRANEGA ŠOLSTVA V VOLIČINI IN PRAZNIKU KRAJEVNE SKUPNOSTI VOLIČINA

  V torek, 19. septembra je bila v Kulturnem domu v Voličini prireditev  ob 260-letnici organiziranega šolstva v Voličini in prazniku Krajevne skupnosti Voličina, ki se je je udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Na slovesnosti, ki je potekala pod naslovom "Stopinje skozi čas", je zbrane uvodoma nagovoril ravnatelj Osnovne šole Voličina mag. Anton Goznik, ki je poudaril, da so v šoli pridobljena znanja in veščine pomembni pri oblikovanju vrednot, ki z nami ostanejo celo življenje. Tudi župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je v svojem nagovoru izpostavil družbeno odgovorno vlogo šole, ki je pomembna pri oblikovanju naše osebnosti. »Učiteljice in učitelji Osnovne šole Voličina že generacijam učencem odkrivajo nova obzorja, dajejo krila njihovi ustvarjalnosti, šola pa daje  kraju prijazen obraz. Šola, predvsem pa  ljudje, ki  so tukaj delali v preteklosti in delajo danes, so gibalo materialnega in duhovnega razvoja, so energija in duhovna moč, ki kraju in ljudem daje živost, življenje, kulturo, gospodarski napredek in človeško dimenzijo,« so bile besede župana Občine Lenart.

 • KONCERT ADIJA SMOLARJA V VOLIČINI
  KONCERT ADIJA SMOLARJA V VOLIČINI
  V okviru prireditev ob krajevnem prazniku je v kulturnem domu v Voličini  ADI SMOLAR  izvedel koncert. Njegove pesmi, življenjske resnice v verzih, šaljive, pikre, za razmislek, polne optimizma in pozitivne energije. Občinstvo v dvorani je prepevala z Adijem, kar se v voličinskem kulturnem domu že dolgo ni zgodilo.
 • TRGATEV V KROŽIŠČU PRI OVTARJU IN V VRTCU LENART
  TRGATEV V KROŽIŠČU PRI OVTARJU IN V VRTCU LENART

  V četrtek, 14. septembra 2017 so člani Društva vinogradnikov Lenart opravili trgatev vinske trte v krožišču v bencinskem servisu Petrol. Veseli in družabni del trgatve je bil v Vrtcu Lenart. Tradicionalna trgatev vrtčevske trte, se je odvijala  od 15. do 16. ure. Ob parku čutnih poti se najmlajši  srečujejo z  naravnimi gradivi, ki nas obkrožajo. Letos je tudi tukaj trta obrodila obilno  in že  četrtič   smo trgatev opravili v prijetni družbi otrok, staršev,  vzgojiteljic, krajanov  ter članov Društva vinogradnikov Lenart. Pozdravila sta nas je Ovtar Slovesnkih goric, Marko Šebart in pomočnica ravnatelja Aleksandra Selinšek. Nekoč je trgatev veljala za pravi praznik, ki se ga je veselilo mlado in staro. Ker si tudi v vrtcu, v sodelovanju z vinogradniki, prizadevajo ohranjati stare običaje, so trgatev prikazali na star način. Bili so vse: trgači, brentarji in prešarji. Ob zvokih harmonike mladega harmonikaša Amadeja, je bilo trganje prijetneje, kuharji so  pripravili bogato pojedino, sok pa je bil letos  sladek  kakor med in je navdušil naše male brače, pa tudi starejše. Ob trgatvi, prešanju in pokušanju grozdnega soka smo preživeli prijeten popoldan.

Obvestila

Video

Virtualni sprehod

virtual

Zasedenost dvoran

September 2017
P T S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Vizitka

OBČINA LENART
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon:
02 729 13 10 - glavna pisarna
E pošta: obcina@lenart.si
ID za DDV: SI 68458509
Matična številka: 5874254
TRR: IBAN SI56 0125 8010 0010 543 (BANKA SLOVENIJE)
Uradne ure:
Pon., tor. , čet.: 8 -11. in 12. -15. ure 
Sreda: 8. - 11. in od 12. - 17. ure 
Petek: 8. - 11. in od 12. do 13. ure

Obrazec za prijavo