fbpx Na vsebino
Torek, 07 Junij 2016 08:56

Poletne kulturne prireditve LEN-ART 2016

Poletje ob zvokih in v ritmu LEN-ARTA

Spoštovani !
 »Sredi zvezd noč in dan se vrti ta svet,«… in mi z njim… »Kar je dobrega maxi naj bo, naj bo mini vse, kar je slabo.« Z verzi zimzelenih slovenskih popevk pozdravljamo jubilejne,  10. poletne kulturne prireditve. LEN-ART bo tudi letos zabaven, živahen, poživljajoč in sproščujoč. Družila nas bo pozitivna energija in dobra volja, uživali bomo ob glasbi, plesu in na predstavah.  Ob zvokih in v ritmu LEN-ART-a  se bomo imeli lepo.
Tudi vi ste del LEN-ART-a, dobrodošli na prireditvah!


Lenart, junij  2016


mag. Janez Kramberger, dr. vet. med.
župan Občine Lenart

JUNIJ
TOREK, 14. JUNIJ, DOM KULTURE LENART, 18.00
ZAKLJUČNA PRODUKCIJA ZASEBNE GLASBENE ŠOLE MUZIKLUB
V torek, 14.6.2016, bo Zasebna glasbena šola Muziklub iz Lenarta izvedla zdaj že tradicionalno zaključno produkcijo ob koncu šolskega leta. Produkcija ima kot vedno okvir popularnega koncerta, na katerem bodo, za razliko od rednih oddelčnih nastopov, učenci skupaj z učitelji odigrali širok spekter pop, rock in narodnozabavne glasbe. Tudi letos se jim bo ob koncu na odru pridružil posebni gost, ki naj bo tudi letos presenečenje. Po koncertu sledi pogostitev v čvekarni Askari.
Organizator: Muziklub
http://www.muziklub.si/

PONEDELJEK, 20. JUNIJ, DOM KULTURE LENART, 18.00
SALONSKI ORKESTER UČENCEV IN UČITELJEV KONSERVATORIJA  ZA GLASBO IN BALET MARIBOR, PODRUŽNIČNA ŠOLA LENART
Koncert melodij operetnih mojstrov
Znane melodije operetnih mojstrov,valčki, polke, mazurke, marši..., so nekoč odmevali v parkih s plesišči in mondenih zabaviščih  Pariza, Dunaja, Budimpešte. Tudi Varaždina in Rogaške Slatine.
Salonski orkester – pomanjšani simfonični orkester, ki se je v zasedbi spreminjal po izvajalskih potrebah, pa je kraljeval in razvajal publiko!
Tako smo učitelji in učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor združili moči in vam bomo pričarali sproščeno vzdušje ob melodijah Leharja in Straussa na letošnjem LEN-ART-u.
Organizator: Konservatorij za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart
http://www.konservatorij-maribor.si/


JULIJ
PETEK, 1. JULIJ, ŠPORTNA DVORANA LENART, 21.00
FOLKART V LENARTU
Nastop folkLornih skupin iz Argentine in FIDŽIJA
Gran Ballet Argentino, Cordoba, Argentina
Umetniška skupina Gran Ballet Argentino je s 53-letno zgodovino neprekinjenega delovanja ena najpomembnejših koreografskih stvaritev Argentine. Upravičeno uživajo status vrhunskih umetnikov.
Njihova glavna značilnost so izvirne plesne stvaritve, v katerih dajejo velik pomen kretnjam, izražanju in sporočilnosti. So najvidnejši ambasadorji argentinske ljudske tradicije.
http://www.granballetargentino.com/

VOU Dance Company, Suva, Fidži
Vou je eksplozivna in dinamična pacifiška skupina, izjemna izkušnja, ki nas popelje v raj na otočju, bogatem s starodavnimi zgodbami, tradicijo in kulturo. Skozi ples in glasbo Vou predstavlja mešanje starega in novega, tradicionalnega in sodobnega. Je vsestranska in mednarodno priznana plesna skupina, ki slikovito prikazuje zgodovino eksotičnega Fidžijskega otočja v južnem delu Tihega oceana.
Barvitost in temperament Južne Amerike, eksplozivnost in živahnost pacifiškega otočja.
Organizator: Občina Lenart
http://voufiji.com/

TOREK, 5. JULIJ, DOM KULTURE LENART, 18.00
VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV, gledališka predstava za otroke
Igrajo: Primož Forte in Žiga Udir, režija in priredba: Dejan Spasić
Predstava VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, ki ju otroci nepripravljena zasačijo na prizorišču. Čeprav pravljice še ne znata čisto »na pamet«, se morata znajti. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, lutke, gledališko stojalo z oblekami in nekaj rekvizitov. Kljub različnim komičnim zapletom, jima uspe pravljico in predstavo  pripeljati do srečnega konca.
S kombinacijo različnih gledaliških prijemov (klovni, petje, lutkovni in igrani prizori) bosta igralca  odigrala vse vloge in  staro Grimmovo pravljico predstavila otrokom na privlačen način.  Zabave in smeha bo v izobilju.
Produkcija: KŠD Štumf in ŠODR teater
Organizator: Občina Lenart
https://www.facebook.com/events/594326573924495/

PETEK, 8. JULIJ, CERKEV SV. LENARTA, 20.00
DUO VITA&ŽAN
VITA PETERLIN, violončelo IN ŽAN TROBAS, harmonika,  koncert klasične glasbe
Koncert Dua Vita &Žan  bi lahko poimenovali »srečanje violončela in harmonike«. V skladbah J.S. Bacha, Astorja Piazolle, Igorja Stravinskega, Bele Bartoka in drugih skladateljev bosta  domačin Žan Trobas in Ljubljančanka Vita Peterlin  v virtuozni izvedbi združila bogastvo zvočnih barv, dinamičnih nians in izrazno moč. Vita in Žan  sta zmagala na številnih  mednarodnih tekmovanjih, nastopila sta na mednarodnih festivalih in v znanih koncertnih dvoranah. Študirata na Univerzi za glasbo Grazu.
Žan je kot solist  in član komornih ter orkestralnih zasedb nastopal doma v okviru  prireditve Glasbene mladine Slovenije, na Festivalu Lent, na festivalu Steirischer Hebrst v Grazu, na mendarodnem festivalu v Grosslobmingu in v Tokiju. Tudi letošnje poletje bo pestro, nastopi na Festivalu Lenart, v Italiji, snemanje plošče na Finskem.
Vita Peterlin, zmagovalka številnih  domačih in tujih tekmovanj, nastopa kot solistka, je članica komornega godalnega orkestra Mladi ljubljanski solisti, kot solistka je izvedla koncert s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije. Nastopa na  festivalih komornih zasedb, kot so SoNoRo in Moritzburg festival v Nemčiji, Aurora festival na Švedskem.
Strune in tipke, lok in meh, dva glasbena virtuoza, skladbe iz svetovne glasbene  zakladnice, Vita in Žan, sozvočje dveh instrumentov in neponovljivo glasbeno doživetje.
Organizator: Občina Lenart
https://www.facebook.com/vita.peterlin

PETEK, 15. JULIJ, DOM KULTURE LENART, 21.00
ABBA REAL TRIBUTE BAND, koncert
Abba Real Tribute Band iz Srbije bodo ustvarili nepozaben večer, poln nostalgije in največjih hitov skupine ABBA.
Mamma Mia, Dancig Queen, Knowing Me, Knowing You, Take A Chance on Me, Lay All Your Love on Me, The Winer Takes It All, Money, Money, Money, S.O.S., Chiquitita, Fernando, Vulez-Vous,  Waterloo, Does Your Mother Know, One of US, Thank You for the Music in drugi...
Doživite večer glasbe skupine Abba, najbolj priljubljene švedske pop skupine, v najboljši izvedbi, z  odličnimi glasbeniki,  hiti in  show, kot ga je izvedla samo Abba!
Abba Real Tribute Band  so v aprilu  navdušili občinstvo v ljubljanski Hali Tivoli, nastopajo na največjih festivalih na območju nekdanje Jugoslavije in v tujini. Izobraženi in izkušeni glasbeniki bodo z originalnim nastopom, kostumi, koreografijo, glasbo in glasovi ustvarili vzdušje časa, ko se je pisala zgodovina pop glasbe,  v svetu glasbe  pa je kraljevala Abba. Na noge so dvignili publiko v Hali Tivoli, naj zabavajo in navdušijo tudi vas!
Organizator: Občina Lenart
https://www.facebook.com/AbbaRealTributeBand/


AVGUST
PETEK, 5. AVGUST, GLASBENA ŠOLA LENART, 21.00
DUO CLEAROBSCURE, ALEKSANDRA BAJDE IN EMRET SIHAN KALELI, koncert
Clearobscure je projekt dveh mladih umetnikov, Aleksandre Bajde iz Lenarta in Emreta Sihana Kalelija iz Ankare. Z združevanjem različnih vplivov svojih glasbenih okolij ustvarjata hibrid sodobne klasične in improvizirane glasbe. Iz jazza jemljeta  elemente improvizacije in spontan odziv, hkrati pa uporabljata svobodo v osebnem izrazu. Obsežna paleta  barv sodobne glasbe, izvedenih z uporabo  nekonvencionalnih klavirskih in vokalnih tehnik, je ena od značilnih lastnosti njunih skladb. Nastop vključuje tudi določene kretnje in gibe, s katerimi ustvarjata vizualno dimenzijo, ki stopnjuje doživljanje njune glasbe.
Aleksandra Bajde iz Lenarta je  na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor zaključila 10 let violine, 6 let klavirja in 3 leta klasičnega petja. Leta 2011 je diplomirala iz jazz petja na Konservatoriju v Amsterdamu,  leta 2013 je zaključila dodiplomski študij mednarodnih odnosov  in sociologije na Amsterdam University Collegu, leta 2014 pa  trojezični magistrski študij na Advanced European and International Studies na Evropskem inštitutu v Franciji. Sodelovala jE pri različnih projektih v Sloveniji in tujini. Zaposlena je  kot vodja projektov pri European Federation of National Youth orchestras na Dunaju in opravlja drugi magisterij kompozicije na Anton Bruckner Privatuniversität v Linzu.

Emre Sihan Kaleli je turški skladatelj in komponist. Leta 2010 je diplomiral iz kompozicije na Državnem konservatoiju v Uzbekistanu,  leta 2012 je zaključil magisterij na Konservatoriju v Amsterdamu, sedaj pa  opravlja postmagisterij iz kompozicije na Kunstuniversität Graz. Deluje kot svobodni skladatelj. Njegove skladbe so bile izvedene na prominentnih festivalih v Nemčiji, Švici, Nizozemski in Turčiji.

Organizator: Občina Lenart
https://www.google.si/?gws_rd=ssl#q=DUO+CLEAROBSCURE

SOBOTA, 13. AVGUST, DOM KULTURE LENART, 11.00
ŽOGICA NOGICA, marionetna lutkovna predstava
Marionetno gledališče Jurček Hrastnik
Živela sta dedek in babica, ki nista imela otrok. Ker je bilo njuno življenje polno žalosti, sta si kupila boben in lajno. Nekega dne pa sta ugotovila, da jima v življenju manjka še nekaj – otrok. Dedek si je želel fantka, babica pa punčko in med tem, ko sta drug drugega prepričevala, je skozi okno poskočila žoga. Pravo presenečenje je bilo, ko sta ugotovila, da žogica govori in ko jima pove, da je lačna, hitro odhitita k peku in v mlekarno. V tem času pa je zmaju Tolovaju uspelo pregovoriti Žogico Nogico, naj gre z njim. Žal je zmaj ni pripeljal nazaj in to je babico in dedka tako razžalostilo, da sta se odpravila v svet poiskati svojo žogico. Za pomoč pri iskanju sta prosila tako policaja, vojaka, mehanika, strašilo kot tudi kužka in ptička. Naposled sta prispela do zmajevega doma in ob pomoči ostale družbe dobila žogico nazaj.
Znana pravljica o Žogici Nogici bo zaživela v starih knapovskih marionetnih lutkah. Hrastniški lutkarji nas bodo očarali in začarali v svet, kjer smo vsi na nek način otroci in  imamo priložnost, da na svet pogledamo skozi oči naših najmlajših. Za otroke, mlade, manj mlade, za ljudi vedrih misli in odprtega srca!
Organizator: Občina Lenart
http://www.marionetehrastnik.com/


PETEK, 19. AVGUST, DOM KULTURE LENART, 20.00
BLACK COFFEE, koncert slovenskih popevk
Sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet
Nastopajo: Samo Ivačič in Karin Zemljič (vokal), ROBERT OŽINGER (klavir), LUKA HERMAN GAISER (kontrabas) in JOŽE ZADRAVEC (bobni)
Slovenske popevke so kot besedilo pesmi Orion, ki govori, »Čez tisoč let, ko naju več ne bo, na nebu Orion sijal bo še«…  so večne, brezčasne, zimzelene, vedno znova zažarijo in lepe misli budijo. Popevke iz obdobja, ko je čas tekel v drugačnem tempu in je glasba vtisnila pečat življenju.  
Pesmi iz »zlatih časov« slovenske popevke, skladbe Nad mestom se dani, Ne čakaj na maj, Vozi me vlak  v daljave, Orion in druge,  takrat pod mojstrskim vodstvom dirigenta Jožeta Privška, bodo znova zazvenele sveže, mladostno, pa vendar nostalgično, tokrat v izvedbi Sama Ivačiča in Karin Zemljič-vokal, Roberta Ožingerja- klavir, Luke Hermana Gaiserja-kontrabas, Jožeta Zadravca- bobni (opcija Stane Hebar - kitara, Boris Majcen - trobenta, Grega Zver –saksofon). Vsi glasbeniki so akademsko izobraženi in delujejo v različnih zasedbah v Sloveniji, v preteklih letih so sodelovali tudi z vodilnimi imeni slovenske popevke (Oto Pestner, Elda Viler, Nuša Derenda…)
 »Sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet …« sta leta 1962 na Bledu, na prvem festivalu Slovenska popevka zapela Majda Sepe in Nino Robič. Svet se vrti naprej, če se vrti ob taktih in ritmih dobre glasbe »zamižiš, zapreš oči  in sončen dan se spet iskri«,  poje pesem Belih vran. Vabljeni!
Organizator: Občina Lenart


PONEDELJEK, 22. - PETEK 26. AVGUST, 9.00-12.00, PROSTORI DRUŠTVA PRIJATELJEV MLADINE (»STARA POLICIJA«) IN PARK V LENARTU
Otroške zabavne in ustvarjalne delavnice
za male in mlade radovedneže, umetnike, športnike, skratka vse nadobudneže, ki radi preganjajo dolgočasje. Dogajanje bo v društvenih prostorih in v mestnem parku. Nova spoznanja, smeh, zabava in dogodivščine. Pridite, luštno bo!
Organizator: Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice
https://sl-si.facebook.com/pages/DPM-SLOVENSKE-GORICE/387368487991529

AGATINE SKRIVNOSTI
SOBOTA, 27. AVGUST, 17.00, TRG OSVOBODITVE V LENARTU IN DRUGE LOKACIJE V OKOLICI LENARTA
Vabljeni na Agatine skrivnosti, ki jih že nekaj let odkrivamo zadnjo soboto v mesecu avgustu. V osrčju Slovenskih goric že več kot 500 let živi ljubezenska zgodba med grofom velikega hrastovškega gospostva Friderikom  in Agato, plemkinjo nižjega rodu iz Štraleka pri Voličini, ki ni bila po volji Friderikovi materi Margareti,… To zgodbo predstavljamo na poseben način vsem, ki jih privlačijo romantika, zgodovina, kultura, naravne lepote, pohodništvo, umetniško ustvarjanje, srednjeveško dogajanje, literatura in še kaj.
Organizatorji: Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«, Razvojna agencija Slovenske gorice, Kulturno društvo Delavec Lenart
https://www.facebook.com/KD.Delavec.Lenart/


SEPTEMBER
SOBOTA, 3. SEPTEMBER, DOM KULTURE LENART, 20.00
CUCKI, komedija
Igrajo: KLEMEN SLAKONJA, GOJMIR LEŠNJAK GOJC IN NENAD NEŠO TOKALIĆ
V Mestnem gledališču Ptuj so pripravili predstavo, »kjer trio – Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja in Nenad Nešo Tokalić – igrajo pasjo simfonijo«. Dreser predstave je Matjaž Latin, veliki ljubitelj psov in pristaš pasjega življenja! Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjalno kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju … V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Vsi pasji liki izražajo glavne značilnosti človeškega značaja. Predstava je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike. V njej boste našli odgovore na pasje življenje, ki ga živijo psi v pasjem zavetišču. Morda se boste prepoznali v zlatem prinašalcu? Zakaj niso čustvovali s čivavo čili? Zakaj je ljubezen lahko pogubna? Kaj lahko psi zavohajo? Kakšne so mestne ulice? Kaj naj si mislimo o prišlekih: o angleškem hrtu, afganistanskem hrtu, nemški dogi, irskem setru, škotskem ovčarju, rodezijskem grebenarju in dalmatincu?
Morda nas prešine naslednja misel: »Moj cilj v življenju je biti enako dober, kot moj pes misli, da sem.« (Sigmund Freud)
Vstopnina: 12 EUR
Produkcija: Mestno Gledališče Ptuj
Organizator: Občina Lenart
www.mgp.si  
https://www.facebook.com/pasji.dnevnik.cucki/

PETEK, 9. SEPTEMBER, DOM KULTURE LENART, 20.00
NECA FALK, koncert
Nastopajo: Neca Falk, Boštjan Narat, Boštjan Gombač in Žiga Golob
Neca Falk se je pred dvema letoma  ponovno vrnila na oder z novo glasbo, ki jo je ustvarila v sodelovanju z Boštjanom Naratom. V primerjavi z njenimi zimzelenimi skladbami so nove nepričakovane, imajo pečat svežega in še neslišanega. Poleg  dobro znanega Necinega repertoarja, ki pa v novi zasedbi (poleg Boštjana Narata jo tvorita še kontrabasist Žiga Golob in multiinštrumentalist Boštjan Gombač) pridobiva drugačne barvne odtenke.
Skratka: Neca Falk z novo zasedbo in novo muziko s konkretnim ščepom legendarnih komadov. Neca vseskozi stvari dela tako, da bodo ostale. In uspeva. Njene pesmi na novo odkrivajo vedno mlajše generacije. Nastopati je začela kot štirinajstletna deklica, ko  je z lasmi, spletenimi v kite, prepevala kot Rita Pavone. Pevka, fotografinja in  slikarka. Je neustavljiva. Tudi pela in nastopala bo, dokler bo lahko. V družbi  glasbenih virtuozov nas bo s svojim  brezčasnimi pesmimi v svoj ritem in energijo ujela tudi v Lenartu.
Organizator: Občina  Lenart
https://www.facebook.com/singerNecaFalk/


LEN –ART 2016 SO OMOGOČILI
Mariborske lekarne Maribor, Jože Druzovič s.p., TBP Tovarna bovdenov in plastike d.d.
AGJ Goran Rebernik s.p., Zavarovalnica Maribor d.d., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z.,  
Turistično –gostinska dejavnost Nataša Cotar  s.p., Elektro Maribor d.d.,  Tvoj dom d.o.o., Skala Drago Kerec s.p., Porsche Inter Auto d.o.o., Deželna banka Slovenije d.d.
Ribič Vinko s.p.,  Moneta  d.o.o., OBD Global Sebastijan Žižek s.p.,   Delavska Hranilnica d. d. Ljubljana, Zum  urbanizem, projektiranje, planiranje d.o.o., Banka Koper  d.d, Saubermacher Slovenija d.o.o., Veterinarska bolnica Lenart,  Deželna banka Slovenije d.d.,  Salomon d.o.o. Ljubljana, BKS Bank AG,  Roman Muršec s.p.,  Prleški avto dom d.o.o., KGS Krajnc d.o.o., Marko Hafner s.p., Lešnik&Zemljič d.o.o.,  Avto Kaiser, d.o.o., GTP Kramberger d.o.o., Žipo, d.o.o.,  Simonič Evgen, Vino vitis d.o.o., Norka GT d.o.o., Fontes d.o.o., Stildom d.o.o., Hauptman Milan s.p., THS d.o.o., Kmetijska zadruga Lenart z.o.o.,  Geder d.o.o., Gostinstvo 29 d.o.o.,  Propoint d.o.o., Gostinstvo Švarc d.o.o., Restavracija Kmetič Alenka Breznik s.p., Coala d.o.o., Turistična kmetija Rožengrunt pri Miheliču, Gostilna pizzerija Vinska trta Boštjan Fekonja s.p.
Medijska sponzorja: Radio Slovenske gorice, Radio Maribor

Izdala: Občina Lenart, zanjo: mag. Janez Kramberger, župan, www.lenart.si, tel: 02 729 13 10, oblikovanje: Evrografis d.o.o., tisk: Evrografis d.o.o., naklada 3500 izvodov, Lenart junij 2016