fbpx Na vsebino
Sobota, 13 Avgust 2016 09:46

ŽOGICA NOGICA, marionetna lutkovna predstava

SOBOTA, 13. AVGUST, DOM KULTURE LENART, 11.00
Marionetno gledališče Jurček Hrastnik
Živela sta dedek in babica, ki nista imela otrok. Ker je bilo njuno življenje polno žalosti, sta si kupila boben in lajno. Nekega dne pa sta ugotovila, da jima v življenju manjka še nekaj – otrok. Dedek si je želel fantka, babica pa punčko in med tem, ko sta drug drugega prepričevala, je skozi okno poskočila žoga. Pravo presenečenje je bilo, ko sta ugotovila, da žogica govori in ko jima pove, da je lačna, hitro odhitita k peku in v mlekarno.

V tem času pa je zmaju Tolovaju uspelo pregovoriti Žogico Nogico, naj gre z njim. Žal je zmaj ni pripeljal nazaj in to je babico in dedka tako razžalostilo, da sta se odpravila v svet poiskati svojo žogico. Za pomoč pri iskanju sta prosila tako policaja, vojaka, mehanika, strašilo kot tudi kužka in ptička. Naposled sta prispela do zmajevega doma in ob pomoči ostale družbe dobila žogico nazaj.

Znana pravljica o Žogici Nogici bo zaživela v starih knapovskih marionetnih lutkah. Hrastniški lutkarji nas bodo očarali in začarali v svet, kjer smo vsi na nek način otroci in  imamo priložnost, da na svet pogledamo skozi oči naših najmlajših. Za otroke, mlade, manj mlade, za ljudi vedrih misli in odprtega srca!

Organizator: Občina Lenart

http://www.marionetehrastnik.com/