Na vsebino
Petek, 19 Avgust 2016 15:22

MILENA PFEILER IN URŠA SUPEJ, KONCERT

ki bo v petek, 26.8.2016, ob 20. uri v Domu kulture Lenart.

Milena Pfeiler je glasbenica, ki  jo je pot popeljala vse do univerze v New Yorku, kjer  zaključuje magistrski študij  smeri jazz petja. Njene glasbene izkušnje so zelo bogate. Kot majhna deklica je prepevala slovenske tradicionalne pesmi, se kasneje odločila za študij klasične flavte v  Avstriji in za študij jazza v New Yorku.  Študirala je z znanimi imeni kot: Elvira Mimura, Klemens Marktl, JD Walter, Aubrey Johnson, David Berkmann, Michael Erian, Dennis Meckrel in drugi.
Milena je sodelovala v projektih klasične, jazz, rock in hip hop glasbe.
Pred kratkim je kot gostja sodelovala s skupino r.O.T.i. in predstavila svojo državo in glasbeno ustvarjanje na Hong Kong GALA prireditvi v New Yorku.
Urška Supej je dvajsetletna kitaristka. Svojo glasbeno pot je začela pri profesorici klasične kitare Kristini Marjanovič in nadaljevala pri profesorju Stanetu Hebarju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni Prvi gimnaziji Maribor je začela obiskovati Koroški deželni konservatorij v Celovcu, program jazz kitara pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Igrala je v različnih zasedbah, med drugim JazzLadies in SugarCakes, pa tudi pri Big bandu Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Urška se v sklopu svojega glasbenega izobraževanja redno udeležuje mednarodnih glasbenih workshopov, kjer se je učila pri mnogih svetovno znanih jazz glasbenikih (Ratko Zjaća, Femi Temowo, Gregory Hutchinson, JD Walter…).