Ponedeljek, 19 Junij 2017 06:21

REVIJSKI ORKESTER KONSERVATORIJA ZA GLASBO IN BALET MARIBOR S SOLISTI

Vabljeni, dogaja se…
SREDA, 21. JUNIJ 2017, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU,  OB 20.00 URI REVIJSKI ORKESTER KONSERVATORIJA ZA GLASBO IN BALET MARIBOR S SOLISTI

Revijski orkester  sestavljajo glasbeniki jazzovskih zasedb, največkrat big banda in glasbeniki simfoničnega orkestra. Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor smo v letu 2017 tako zasedbo oblikovali prvič, orkester šteje 55 glasbenikov. Big band, ki ima več kot 20 letno tradicijo, bodo dopolnili mladi glasbeniki iz simfoničnega in pihalnega orkestra ter nekateri profesorji. Dirigiral bo profesor JANEZ VOUK, kot solisti se bodo predstavili BLAŽ STARC,  saksofonist iz razreda profesorja Petra Krudra, ki bo izvajal skladbo Nikolaja Kapustina Concert za saksofon in orkester. Ta skladba bo na tem koncertu v Sloveniji izvajana prvič.
Ob njem bosta nastopila še TOMAŽ GAJŠT, nekdanji dijak šole, danes uspešen jazzovski trobentač in ANA BEZJAK, uspešna  pevka ter pedagoginja na oddelku za Jazz na mariborskem konservatoriju.
S tem dogodkom bodo na mariborskem konservatoriju počastili svetovni »Praznik glasbe« in uvedbo programa jazz in zabavna glasba v programu umetniške gimnazije.

 Opomba: Če bo slabo vreme, bo koncert v prireditvenem prostoru na ŠRC Polena. Organizator: Konservatorij za glasbo in balet Maribor in Občina Lenart. 

VSTOP PROST!
 http://www.konservatorij-maribor.si/