fbpx Na vsebino
Četrtek, 18 April 2019 12:27

Minister za okolje in prostor bo obiskal Občino Lenart in si bo ogledal pogorišče Centra za ravnanje z odpadki Salomon d.o.o.

Minister za okolje in prostor  bo obiskal Občino Lenart in si bo ogledal pogorišče Centra za ravnanje z odpadki Salomon d.o.o. V zvezi  s požarom  v podjetju Salomon d.o.o bo jutri, v petek, 19. aprila 2019 potekal delovni sestanek med predstavniki Občine  Lenart in ministrom za okolje in prostor, Simonom Zajcem. Minister  za okolje in prostor RS  se je o stanju po požaru informiral po telefonu že v nedeljo, ko sta se si prve informacije  o dogodku  izmenjala z županom mag. Janezom Krambergerjem. Na podlagi predhodnega poziva in povabila bo minister jutri, v petek, 19. aprila   obiskal Občino Lenart v zvezi s požarom v podjetju Salomon d.o.o.. Sestal se bo z županom mag. Janezom Krambergerjem.   Delovnega sestanka z ministrom se bodo udeležili tudi direktor občinske uprave Martin Breznik, podžupan Franci Ornik, podžupanja Urška Možina, predstavnik Civilne iniciative narava Slovenskih goric, Srečko Pavlič in  Blaž Puž, član Komisije  za naravo v javnem prostoru.
Po sestanku si bo minister ogledal pogorišče Centra za ravnanje z odpadki Salomon d.o.o. 
Na včerajšnji seji  Odbora za komunalno in gospodarsko infrastrukturo,  varovanje okolja in urejanje prostora so bili v zvezi s požarom sprejeti sklepi, ki so bili že danes, 18. aprila posredovani Ministrstvu  za okolje in prostor RS, pristojnim inšpekcijskim službam in podjetju Salomon d.o.o.

Sklepi odbora  in dopis ministru so v prilogi:
- dopis
- sklepi odbora