fbpx Na vsebino
Nedelja, 22 Maj 2016 14:48

KONCERT MARKO ČRNČEC TRIO V LENARTU

Svetovno znani glasbeniki, Marko Črnčec trio, bodo v nedeljo, 22. maja, ob 20. uri nastopili v Domu kulture Lenart Marko Črnčec je glasbenik svetovnega slovesa. Nastopa po tujih in slovenskih odrih. V Lenartu je nazadnje nastopil leta 2011. Prav je, da virtuoznost njegove glasbe slišimo tudi doma, zato bo Občina

Lenart 22. maja, ob 20. uri, v Domu kulture Lenart organizirala koncert njegovega tria. Marko je domačin iz Jurovskega Dola. V zadnjem obdobju živi in ustvarja v New Yorku. Je eden najbolj priznanih sodobnih glasbenikov ter slovenskih “izvozov” na področju glasbe.
Na mednarodnem prizorišču je znan kot fenomenalen multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki deluje po žanrih, zlasti v jazz in popularni glasbi.
Izdal je že tri albume kot vodja svojih zasedb; “Signature” ter “Moral Interchange” sta oba izšla leta 2010 pri založbi B.A.S.E.
Njegov tretji album, “Devotion”, ki se ponaša z odlično newyorško zasedbo: Mark Shim (saksofon), Chris Tordini (kontrabas) in Justin Brown (bobni), je izšel pri Whirlwind Recordings, plodoviti ter priznani londonski založbi. Ta zgoščenka je bila izbrana med 20 najboljših jazz izdaj leta 2014 pri enem največjih medijev jazz glasbe All About Jazz!
V tem letu bo izšla že njegova četrta plošča z naslovom "Ruthenia", ki je nekakšno posvetilo velikim ruskim skladateljem 20. stoletja. Gre za suito, ki je napisana za jazz kvartet, združen 11-članskim komornim orkestrom.
Marko je nastopal ali snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta: Bob Mintzer, Don Menza, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Luis Bonilla, Gary Chaffee, Damion Reid, Mark Shim, Chris Tordini, Justin Brown, Marco Minnemann, Stjepko Gut, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Armando Gola, Suresh Talwalkar, Jonathan Powell, Chris Jennings, Kenny Grohowski, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich, Boško Petrovič in še bi lahko naštevali.
V Lenartu se nam bo Marko predstavil s svojim najnovejšim triom, v katerem igrata še Ricky Rodrigues (akustični &električni bas) in Fender Rhodes (klavir), vsi trije vrhunski glasbeniki sodijo med najbolj zveneča imena v svetovni jazz sceni zadnjih let.
Vstop prost!