fbpx Na vsebino
Sobota, 02 Julij 2016 08:45

Proslava ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta Voličina

Na proslavi ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta je župan mag. Janez Kramberger učencem, ekipam iz OŠ Voličina ter njihovim mentorjem podelil Priznanja župana za uspehe na tekmovanjih v znanju, športnih tekmovanjih in drugih primerljivih tekmovanjih na državnem nivoju za doseženo prvo, drugo ali tretje mesto v šolskem letu 2015/2016.

Priznanja župana so prejeli:
Učenci OŠ Voličina Marko Bračko, Žan Rebrnik, Aljaž Goznik, Jan Fras, David Ahmetović, Nik Kostanjevec, Luka Horvat, Matija Matic Horvat in Rene Capl, ki so igralci ekipe KMN Slovenske gorice, so osvojili 2. mesto oziroma postali državni podprvaki v Futsalu U-15, trener Zoran Ahmetović. Za dosežen uspeh čestitamo vsem učencem in trenerjem.
Sara Rojs je tekmovalka Karate kluba WKSA Duplek inje na državnem prvenstvu v karateju, ki je bilo v Bogojini 20. 2. 2016, osvojila 1. mesto v katah, 1. mesto v borbah in 1. mesto v katah (ekipno). Sara se je maja 2016 udeležila tudi Evropskega prvenstva v karateju, ki je bilo v Romuniji, v starostni kategoriji deklet starih 10–11 let do 47 kg je v borbah zasedla odlično 3. mesto in osvojila bronasto medaljo.
Rene Hercog je tekmovalec Judo kluba Branik iz Maribora, ki je na državnem prvenstvu v Mariboru v kategoriji starejši dečki nad 66 kg osvojil 3. mesto.
Nik Rojko je član KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu v kronometru, ki je bilo na Otočcu, 12. 9. 2015, v kategoriji »dečki C« osvojil 3. mesto.
Lucija Mesarec je tekmovalka Karate kluba WKSA Duplek inje na državnem prvenstvu v karateju, ki je bilo v Bogojini 20. 2. 2016, osvojila 3. mesto v katah.
Lana Hubernik je članica JJK Nippon Lenart in je na državnem prvenstvu v ju-jitsu, ki je bilo 18. 4. 2015, v kategoriji deklice do 10 let zasedla 3. mesto.
Kaja Hubernik je članica JJK Nippon Lenart in je na državnem prvenstvu vju-jitsu, ki je bilo 18. 4. 2015, v kategoriji deklice do 12 let zasedla 1. mesto in postala državna prvakinja.
Jan Urbanc je član JJK Nippon Lenart in je na državnem prvenstvu v ju-jitsu, ki je bilo 18. 4. 2015, med dečki do 15 let zasedel 2. mesto. Prav tako je na državnem prvenstvu v ju-jitsu borbah, ki je bilo 26. 3. 2016, za dečke U15 v kategoriji do 60 kg osvojil 2. mesto in postal državni podprvak.
Nik Mesarec je na World karate games for children, ki je bilood 5. do 8. novembra 2015 v dvorani Tabor v Mariboru, za reprezentanco Slovenije osvojil 3. mesto v športnih borbah. Prav tako je Nik na državnem prvenstvu v karateju, ki je bilo v Bogojini 20. 2. 2016, osvojil 2. mesto v borbah.
Hera Agapito Masten je na World karate games for children, ki je bilood 5. do 8. novembra 2015 v dvorani Tabor v Mariboru, za reprezentanco Slovenijeosvojila 3. mesto v športnih borbah. Prav tako je Hera na državnem prvenstvu v karateju, ki je bilo v Bogojini 20. 2. 2016, osvojila 1. mesto v katah, 1. mesto v katah (ekipno) in 3. mesto v borbah.
Tajda Hamler je članica KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu na velodromu, ki je potekalo, 8. in 9. julija 2015, v Kranju v dirki na končni cilj v sprintu dosegla 3. mesto. Prav tako je Tajda Hamler na državnem prvenstvu v kronometru, ki je bilo na Otočcu, 12. 9. 2015, v kategoriji »deklice C« osvojila 3. mesto.
Tomaž Ornik je član KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu na velodromu, ki je potekalo, 8. in 9. julija 2015, v Kranju osvojil 2-krat 2. mesto, in sicer v disciplini 500 m ter v vožnji na točke. Prav tako je Tomaž na državnem prvenstvu v kronometru, ki je bilo na Otočcu, 12. 9. 2015, v kategoriji »dečki B« osvojil 2. mesto.
DOMINIK PETKO za uspešno nastopanje na kulturnih prireditvah OŠ Voličina, Glasbene šole Lenart in na kulturnih dogodkih Občine Lenart.
Člani plesne skupine Glasbene lutke Daša Capl, Maša Čuček, Neja Hadžiselimović, Nejc Letnik, Saša Letonja, Katarina Munda, Primož Petko, Žiga Pulko in Sara Rojs so se 11. 10. 2015 v Domu kulture v Velenju udeležili zaključnega srečanja otroških plesnih skupin Pika miga 2015, mentorica Mojca Vogrin Pivljakovič.
Druga priznanja
Na prireditvi ob zaključku šolskega leta je OŠ Voličina čestitala in se zahvalila učencem, ki so se v šolskem letu še posebej izkazali na raznih tekmovanjih iz znanja oz. dosegli izreden uspeh na učnem, kulturnem ter športnem področju, zato so prejeli knjižno nagrado in majico NAJ UČENEC OŠ Voličina oz. NAJ ŠPORTNIK OŠ Voličina (učenci so navedeni v sestavku Priznanje župana uspešnim učencem):
Dora Egghart je na državnem tekmovanju iz Vesele šole osvojila srebrno priznanje, mentorica Alanka Knuplež.
Ines Tašnerje na državnem tekmovanju iz znanja matematike osvojila srebrno Vegovo priznanje, mentorica Anja Jurgec.
Blaž Sekolje na državnem tekmovanju iz znanja matematike osvojil srebrno Vegovo priznanje, mentorica Mojca Vogrin Pivljakovič.
Mitja Klobasa je na tekmovanju iz znanja nemščine osvojil srebrno priznanje, mentorica Irena Zgaga.
Nejc Sekol je na tekmovanju iz znanja zgodovine osvojil srebrno priznanje, mentorica Zdenka Ekselenski.
Tilen Turk je na tekmovanju iz znanja fizike osvojil srebrno Stefanovo priznanje, mentor Davorin Žižek.
Dominik Petko je na tekmovanju iz znanja fizike osvojil srebrno Stefanovo priznanje, mentor Davorin Žižek.
Timotej Sekereš je na tekmovanju iz znanja fizike osvojil srebrno Stefanovo priznanje, mentor Davorin Žižek.
Nik Belčićje na regijskem tekmovanju iz konstruktorstva in obdelave gradiv v kategoriji 3D modeliranje osvojil 1. mesto in se uvrstil na državno tekmovanje, mentor Davorin Žižek.
Eva Kurnikje kljub mladosti postala članica koncertnega zbora Carmina Slovenica.Evi čestitamo, da je postala članica enega izmed najkvalitetnejših zborov in ji želimo veliko uspehov na pevski poti.
Iva Šuman je na državnem tekmovanja Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije z raziskovalno nalogo z naslovom Primerjava med kadilcem, nekadilcem in nekdanjim kadilcem osvojila srebrno trstiko, mentorica Irena Fišer.
Žana Žabčič je na državnem tekmovanja Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije z raziskovalno nalogo z naslovom Zakaj mladi kadijo osvojila zlato trstiko, mentorica Irena Fišer.
Alen Živkoje na regijskem tekmovanju iz konstruktorstva in obdelave gradiv v kategoriji obdelava umetnih mas osvojil 3. mesto, mentor Davorin Žižek. Prav tako pa je Alen na 10. mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik 2016v Begunjah na Gorenjskem v kategoriji diatonična harmonika prejel zlato priznanje.
Tit Šuman je na državnem tekmovanju iz znanja astronomije osvojil srebrno priznanje, mentor Davorin Žižek. Prav tako je bil Tit uspešen tudi na tekmovanju iz znanja fizike, saj je osvojil srebrno Stefanovo priznanje, mentor Davorin Žižek.
Larissa Vogrin je na državnem tekmovanju iz Vesele šole osvojila srebrno priznanje, mentorica Alanka Knuplež. Enako uspešna je bila Larissa na državnem tekmovanju iz znanja o diabetesu, saj je prav tako osvojila srebrno priznanje, mentorica Irena Fišer. Larissa se je izkazala tudi na državnem tekmovanju iz znanja matematike, tudi na tem tekmovanju je osvojila srebrno Vegovo priznanje, mentorica Petra Šuman.
Člani Otroške gledališke skupine OŠ Voličina Mihael Šnofl, Ambrož Rukav, Tijana Györköš, Ana Kurnik in Gaja Homec so se z igro Zdenke Golub Medvedkovi medenjaki uvrstili na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin in prejeli srebrno plaketo, mentor Boris Györköš.