fbpx Na vsebino
Četrtek, 21 Julij 2016 15:55

Fotografska razstava Mateja Družnika, fotoreporterja Dela

Olimpijske igre London 2012
Na ogled v Avli Jožeta Hudalesa v prostorih Občine Lenart do 20.8.2016
Fotograf Matej Družnik je urednik fotografije pri časopisni hiši Delo. Kot član gledališke skupine Grapefruit je leta 2000 sodeloval  ter odigral glavno vlogo Miška v filmu Jebiga, režiserja Mihe Hočevarja.

Prijazno se je odzval na povabilo za razstavo v Avli Jožeta Hudalesa. Predstavlja se kot športni fotoreporter. Njegove fotografije ne potrebujejo dodatnega pojasnila. So zgovorne. Jasne. Jedrnate. Prave fotozgodbe iz življenja slovenskih športnikov.
Vsak šport ima svoj ritem, vsak športnik ima svoj utrip, vsak fotograf ima svojo zgodbo. Sam pravi, da je »na nek način športna fotografija podobna športu. Ko na primer fotografiramo neki športni dogodek, imamo vsi enake možnosti in pogoje. Proga in igrišče sta vedno za vse enaka, le od naše domišljije in izvirnosti pa je odvisno, ali nam bo tam uspelo ujeti nekaj izvirnega, novega, še nikoli videnega«. Razstavljene so fotografije s poletne Olimpijade v Londonu iz leta 2012.
Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim leta 2011 tudi nagrado na festivalu novinarske fotografije Slovenia Press Photo za fotografijo Delavci Vegrada.