fbpx Na vsebino
Četrtek, 06 Oktober 2016 12:25

TRGATEV ZAVRH 2016 in 7. TRGATEV POTOMKE NAJSTAREJŠE VINSKE TRTE NA SVETU

Trgatev  Zavrh 2016 je bila  poleg dobrega vina, mošta in  domačih dobrot,  ponujala tudi vrsto zanimivih doživetij, ki so pritegnila mnoge obiskovalce vseh generacij.
Domači vinogradniki in društvo kmečkih žena je poskrbelo za bogato ponudbo na stojnicah. Turistični vlakec Jurček je brezplačno vozil na relaciji od stolpa v Zavrhu, do Selc,  krajši postanek pri lovskem domu LD Voličina, kjer je bila na ogled zanimiva lovska razstava, lovci so ponujali lovski golaž,  nazaj v Zavrh, do Kmečkega muzeja Kranvogel, do stolpa.

V kulturnem domu Zavrh je bila na ogled slikarska razstava likovne skupine Martine Golija iz Voličine, ogledati si je bilo mogoče spominsko sobo Rudolfa Maistra.
Zanimiv dan so v Zavrhu doživeli učenci 1., 2. In 3. razreda OŠ Voličina, ki so si ogledali Kmečki muzej Kranvogel, v Maistrovi spominski sobi so poslušali zanimivo pripoved Stanka Kranvogla. Peljali so s turističnim vlakcem in si ogledali lovsko razstavo.
Osrednji del prireditve je bila trgatev potomke najstarejše trte na svetu, ki po besedah  skrbnika letos ni bogato obrodila. Župan in ovtar Marko Šebart sta Vinogradništvu Sebastijan Rojs podelila listino za izbor županovega vina za leto 2016, za vino sorte rumeni muškat, letnik 2015.  Nastopil je tudi Tamburaški orkester Duplek. Veseli del prireditve, ob zvokih ansambla S.O.S kvintet je trajal do nočnih ur.
Organizatorji prireditve so bili: Občina Lenart, Društvo vinogradnikov Lenart in Turistično društvo Rudolf Maister Vojanov Zavrh.