fbpx Na vsebino
Ponedeljek, 28 November 2016 16:04

Martinovanje v Lenartu

"Vino ni rado samo," pravi slovenski pregovor. Na lenarškem Martinovanju, v soboto, 19. novembra, je rujna kapljica imela dosti prijetne družbe, saj se je prireditve udeležilo veliko ljudi. Krst mošta je opravil duhovni pomočnik v lenarški župniji Marjan Pučko, za prijetno vzdušje je poskrbel Tamburaški orkester Vitomarci in harmonikar Dejan Arcet, ansambel Trubadurji je ob zabavnih taktih skrbel za dobro voljo.

Vino je sonce v kozarcu, zlasti, če ga ponujajo domači vinogradniki, če ga piješ s prijatelji. Izvrstne kapljice in dobre družbe pa je bilo na lenarškem Martinovanju v izobilju. Streho je nudil šotor, za organizacijo je poskrbela Občina Lenart in Društvo vinogradnikov Lenart, za veselo vzdušje pa ljudje in muzikanti.
Prvič so na Martinovanju potekale igre za izbor »princese lenarškega Martinovanja«. V igrah je zmagala  Andreja Kmetič in postala »princesa lenarškega Martinovanja«, ki pa ji je ta naslov pripadel samo za en dan, le v času prireditve. Pred pričetkom  prireditve  so vinogradniki, kot je običaj, sneli klopotec na krožišču pri Poleni in »otvorili« staro prešo, ki stoji v krožišču  in je eden od simbolov Slovenskih goric.