fbpx Na vsebino
Ponedeljek, 31 Oktober 2016 15:10

Zlatoporočno slavje Marije in Martina Satler iz Lenarta

V soboto, 29. oktobra 2016, sta v krogu domačih in prijateljev praznovala 50 let zakonskega življenja Marija in Martin Satler. Tako, kot pred 50. leti, sta tudi sedaj svojo »večno« zaobljubo opravila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda opravil podžupan Občine Lenart Franci Ornik, cerkvenega ob zahvalni maši pa upokojeni nadškof dr. Franc Kramberger.

Marija Satler, rojena Lorbek, se je rodila leta 1935 v Zgornjih Žerjavcih, mami Veroni in očetu Karlu.
V tistih vojnih časih so bile zgodbe otroštva drugačne, saj je večino otroštva preživela skupaj z mamo, sestro in bratom, kajti oče je bil v času vojne izgnan. Kljub vsemu pa je otroštvo najlepše obdobje, tako ima Mimika, kot ji rečejo domačini veliko lepih doživetij iz otroških let. Lepi so tudi spomini na šolska leta.
Čas v katerem je Marija preživljala svojo mladost ni odpiral vrat v svet, vendar je Marija kljub vsemu šla na delo v Nemčijo, s tem pa je omogočila boljše življenje sebi in svojim domačim. Po vrnitvi domov je ostala na domačiji in si delo poiskala pri družini Elbl. Tam je spoznala svojega bodočega moža Martina.
Martin Satler iz Sv. Trojice iz Porčiča , kjer je zagledal luč sveta leta 1941 kot zadnji od petih otrok staršema mami Elizabeti in očetu Martinu.
Ko boste danes obujali spomine, vam bo Martin ali kot ga domači kličejo Tine, zagotovo povedal zanimive prigode in dogodivščine, ki jih je v otroških letih doživel z bratom Srečkom in sestrami Miro, Pepiko in Viko.
Po končani šoli in odsluženim vojaškim rokom se je zaposlil v tovarni v Mariboru, kjer je dočakal tudi svojo upokojitev.
Trojiška in Lenarška sta sosednji fari in tako so se križale poti Marije in Martina in spletle lepo skupno zgodbo, ki traja že pol stoletja. Spoznala sta se, se zaljubila in se 29.10.1966 v cerkvi Sv. Lenarta tudi poročila.
Marija je po poroki ostala doma in delala kot šivilja, Martin pa je odhajal na delo v Maribor in pomagal doma na kmetiji. Postavila sta si nov dom v katerem sta se rodili hčerki Judita in Simona.
Starost pa jima sedaj lepšata vnuka Urška in Miha ter pravnuk Alen.
Tistega lepega dne, leta 1966, ko sta se njuni poti združili v eno, gotovo nista pričakovala, da bosta skupaj napisala tako srečno in bogato zgodbo svojega življenja.