fbpx Na vsebino
Torek, 14 Marec 2017 15:30

Bisernoporočno slavje Marije in Ivana Vršič iz Maribora

V soboto 4. marca 2017, sta v krogu domačih in prijateljev praznovala 60 let zakonskega življenja Marija in Ivan Vršič.

Marija – Mira, se je rodila 2. marca 1938 v Mariboru, kjer je obiskovala tudi osnovno šolo. Že kot mlado dekle se je zaposlila v podjetju MTT, kjer je delala 10 let, nato pa vse do upokojitve v tovarni Zlatorog.
Ivan se je rodil 31. oktobra 1937 v Lenartu v Slovenskih goricah, kjer je končal osnovno šolo. Leta 1955 je končal Industrijsko kovinarsko šolo v Mariboru in se v njej tudi zaposlil kot kvalificiran delavec. Ob dodatnem šolanju ob delu je postal učitelj praktičnega pouka in nato organizator proizvodnega dela in praktičnega pouka. Po preselitvi v Maribor sta se Mira in Ivan spoznala januarja 1956 leta in se 2. marca 1957 tudi poročila.
V zakonu sta se jima rodila hčerka Tatjana in sin Matjaž, ki sta poskrbela za veliko veselje, da sta zakonca dobila štiri vnuke: Uroša, Jureta in dvojčka Aljaža in Eneja. Sedaj pa ju obiskujejo že trije pravnuki: Lana, Taj in najmlajši, komaj sedemmesečni Lukec.
Z ljubeznijo in spoštovanjem sta krmarila svojo barko skozi življenje in bila vzor svojima otrokoma, vnukom in sedaj že tudi pravnukom.
Najpomembnejše je to, da se imata še vedno rada, da se spoštujeta, da živita drug za drugega in, da sta srečna. S tem svojo srečo delita vsem svojim najdražjim.