Hitre povezave

Sobota, 29 April 2017 13:25

V Avli Jožeta Hudalesa razstavlja RADKO OKETIČ

V Avli Jožeta Hudalesa, v prostorih Občine Lenart razstavlja RADKO OKETIČ, ki je SVOJA DELA JE RAZSTAVLJAL TUDI V PARIŠKEM MUZEJU LOUVRE.

Otvoritev razstave sta s kulturnim programom popestrila učenca Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart Amadej Lutar s harmoniko (mentor Kristijan Brus) in Žiga Žižek s kitaro (mentor Bogdan Štabuc). Sandra Papež je brala odlomke iz literarnih del, pela in povezovala program prireditve.
Razstavo je odprl svetnik Občinskega sveta Občine Lenart Saša Tomažič Radko Oketič (1953) je imel več samostojnih razstav, sodeloval je tudi na skupinskih razstavah in likovnih kolonijah doma in v tujini. Za svoje ilustracije in karikature je prejel več nagrad. Živi in dela na Krasu, na Danah pri Sežani. Skupaj z enajstimi slovenskimi slikarji je g. Oketič lani decembra razstavljal tudi v pariškem muzeju Louvre, v razstavišču Le Carrousell, na eni najpomembnejših razstav likovnih ustvarjalcev v svetovnem merilu, tako imenovani Salon. Razstavljal je slike z motivi kraške arhitekture. Teh enajst slovenskih slikarjev so prvi Slovenci, ki so razstavljali v Louvru po 124 letih, leta 1892 je v Louvru svoja dela razstavila Ivana Kobilca.