Ponedeljek, 26 Junij 2017 15:42

PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA IN OB DNEVU DRŽAVNOSTI V V OŠ VOLIČINA

Župan podelil priznanju uspešnim učencem
Ob obeležitvi dneva državnosti in v slovo šolskemu letu so na OŠ Lenart in OŠ Voličina v zadnjih dneh junija priredili proslave.
Osnovna šola Voličina je prireditev organizirala 20. junija. Učenci in učitelji so pripravili izviren in raznovrsten program, v katerem ni manjkalo folklore, modernih plesov, mažoretnega programa in ubranih pesmi pevskih zborov in šolskega ansambla pod vodstvom Aleksandra Šijanca, celoten program je potekal »pod taktirko« Mojce Vogrin Pivljakovič.

Že več let župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger ob zaključku šolskega leta podeli priznanja učencem, ekipam  in njihovim mentorjem, ki so v šolskem letu 2016/2017 na tekmovanjih v znanju, športnih tekmovanjih in drugih primerljivih tekmovanjih na državnem nivoju dosegli prvo, drugo ali tretje mesto ter druge izjemne dosežke.

IZ OSNOVNE ŠOLE VOLIČINA SO PRIZNANJA ŽUPANA PREJELI:
Mija Marušič
je članica skupine Moderni ples 2 pri Plesni izbi Maribor. Skupina se je uvrstila med petnajst najboljših plesnih miniatur in se v soboto, 15. oktobra 2016, v Velenju predstavila na festivalu otroških plesnih skupin Pika miga 2016.
Enej Kramberger je član Atletskega društva Štajerska in je na atletskem prvenstvu Slovenije za pionirke in pionirje, ki je bilo v soboto, 15. 1. 2017, v Slovenski Bistrici, osvojil 2. mesto v teku na 50 m za letnike 2006 in 2007.
Brina Bezjak je članica Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart, ki je v Horjulu 21. 5. 2017 na 17. državnem prvenstvu mažoret v kategoriji pompom kadet, s skupino osvojila 3. mesto.
Lara Hercog je v soboto, 18. 2. 2017, nastopila v finalu prireditve Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Alen Živko je na tekmovanju v igranju diatoničnih harmonik v Hajdini 11. 11. 2016 z naslovom 17. Štajerska frajtonarica, osvojil 2. mesto.
Eva Kurnik je članica koncertnega zbora Carmina Slovenica. Eva je z omenjenim zborom v času zimskih počitnic nastopila v Republiki Južni Afriki.
Rene Hercog je tekmovalec Judo kluba Branik iz Maribora, ki je na državnem prvenstvu na Prevaljah v kategoriji mlajših kadetov do 81 kg osvojil 3. mesto.
Hera Agapito Masten je tekmovalka Karate kluba WKSA Duplek in je na državnem prvenstvu v karateju, ki je bilo v Račah 8. 4. 2017, osvojila 2. mesto v kategoriji kumite in 3. mesto v katah.
Tina Pliberšek je na natečaju Postani donavski umetnik 2017 za izdelek Promet onesnažuje reke prejela 3. nagrado (mentorica Irena Fišer).
KATARINA LEŠ za uspešne nastope na krajevnih in občinskih prireditvah.
Miha Strmšek je član KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu na velodromu, ki je potekalo 6. in 7. julija 2016 v Kranju, v kategoriji vožnja na točke (dečki A) dosegel 3. mesto.
Nik Rojko je član KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu na velodromu, ki je potekalo 6. in 7. julija 2016 v Kranju, v kategoriji vožnja na čas (dečki B) dosegel 2. mesto.
Tomaž Ornik je član KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu na velodromu, ki je potekalo 6. in 7. julija 2016 v Kranju, v kategoriji vožnja na čas (dečki A) osvojil 2. mesto.
Larisa Roškar je članica Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart in je na državnem prvenstvu Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki je bilo v Horjulu 5. in 6. 3. 2016, v kategoriji Dance twirl 1 osvojila bronasto kolajno. Prav tako pa je Larisa na državnem prvenstvu Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki je bilo v Novi vasi pri Blokah na Notranjskem 11. in 12. 3. 2017, v kategoriji Dance Twirl 2 osvojila bronasto kolajno.
Tajda Hamler je članica KK TBP Lenart in je na državnem prvenstvu v kategoriji cestno kolesarstvo (deklice B), ki je bilo v Gabrju 15. 5. 2016, osvojila 3. mesto. Tajda je bila uspešna na državnem prvenstvu na velodromu, ki je potekalo 6. in 7. julija 2016 v Kranju, osvojila je tri tretja mesta (deklice B), in sicer v kategoriji vožnja na točke, v kategoriji vožnja na razdaljo in v kategoriji vožnja na čas. Tajda je osvojila 3. mesto tudi na državnem prvenstvu v vožnji na čas (deklice B), ki je bilo na Otočcu 10. 9. 2016. Prav tako je Tajda osvojila 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji cestno kolesarstvo (deklice A), ki je bilo v Komendi 14. 5. 2017.
David Ahmetović, Alen Ruis, Luka Horvat in Matija Matic Horvat so igralci ekipe KMN Slovenske gorice, ki so na državnem tekmovanju v futsalu U15 osvojili 3. mesto (trenerji: Dejan Kramberger, Andrej Fekonja in Štefan Ruis).
Marko Bračko, Jan Fras, Aljaž Goznik, Žan Rebernik, Artan Džemailji, Nik Kostanjevec so igralci ekipe KMN Slovenske gorice, ki so v državnem tekmovanju v futsalu U15 osvojili 3. mesto in v državnem tekmovanju v futsalu U17 1. mesto oziroma postali državni prvaki (trenerji: Dejan Kramberger, Andrej Fekonja in Štefan Ruis).