Sreda, 26 Julij 2017 12:24

NEPONOVLJIV NASTOP FOLKLORNE SKUPINE MLADI GLAS IZ TORONTA IN ANSAMBLA SAŠA AVSENIKA V LENARŠKI ŠPORTNI DVORANI

V ponedeljek, 24. julija se je v lenarški športni dvorani plesali in igralo, kot še nikoli doslej. Plesali so nastopajoči in občinstvo. Folklorna skupina mladih kanadskih Slovencev Mladi glas iz Toronta in Ansambel Saša Avsenika so razvneli občinstvo. Doživeli smo neponovljiv dogodek, ki ga lahko ustvarijo samo tisti, ki stvari počnejo z dušo in srcem, kar velja za plesalce folklorne skupine Mladi glas in Ansambel Saša Avsenika.

V dveh tednih so imeli mladi Kanadčani v Sloveniji vrsto nastopov, lenarški je bil njihov zadnji. Plesali so z žarom, srčnostjo in neverjetno energijo. Občudovali smo  originalne plesne koreografije in uživali ob zvokih glasbe  ansambla  Saša Avsenika.  Glasbeniki in  plesalci so ustvarili neverjeten pretok energije in vzdušje, ki je poneslo občinstvo. Doživeli smo slovenstvo, domoljubje in  pozitivna domovinska čustva.  Začutili smo, kako je, če zapoje slovenska duša in zaigra slovensko srce tistih, ki živijo več tisoč kilometrov od domovine Slovenije. Ne le ob plesu tudi ob virtuoznih zvokih ansambla Saše Avsenika, ambasadorjev slovenstva in slovenske glasbe. Koncert je bil doživetje tudi za Evo Kurnik iz Zavrha, ki je  z Avseniki zapela Tam, kjer murke cveto.  Na koncu  prireditve je Sašo Avsenik povabil publiko, da zapleše s folkloristi in smo se zavrteli. Navdušenja, stoječih ovacij ni bilo konca.
Za neponovljivo prireditev se zahvaljujemo vsem mladim kanadskim folkloristom, zlasti pa Nancy Kajin, vodji Folklorne skupin Mladi glas, direktorjema skupine Dannyju Sustarju in Bobu Ferkulja. Posebna zahvala velja tudi Ansamblu Saše Avsenika.