Hitre povezave

Petek, 02 Februar 2018 13:22

Zlatoporočno slavje Marije in Franca Rola iz Zgornjih Žerjavc

V soboto 30. decembra 2017, sta v krogu domačih in prijateljev praznovala 50 let zakonskega življenja Marija in Franc Rola iz Zgornjih Žerjavc. Svojo »večno« zaobljubo sta opravila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda opravil župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, cerkvenega ob zahvalni maši pa častni naddekan gospod Martin Bezgovšek in župnik Damjan Mlinarič iz župnije Sv. Lovrenca na Pohorju.

Franc Rola, se je rodil 3.7.1939 na Zg. Ročici 3, na Sv. Ani, mami Mariji in očetu Matiji. V družini se je rodilo pet otrok. Osnovno šolo je obiskoval na Sv.Ani. Kot vsi takratni mladi fantje, je tudi on moral na služenje vojaške obveznosti. Po vrnitvi domov se je zaposlil v podjetju Konstruktor v Mariboru, kjer je delal vse do upokojitve.
Marija Rola, rojena Rumpler, se je rodila 9.1.1941 v Zg. Žerjavcih 27 v Lenartu, mami Ani in očetu Antonu. V družini so se rodili trije otroci. Osnovno šolo je obiskovala v Lenartu.
Zlatoporočenca sta se spoznala v domačem kraju, kjer sta se tudi zaljubila in se 30.12.1967 tudi poročila. Po poroki sta si začela ustvarjati skupen dom na ženini domačiji v Zg.Žerjavcih.
Po dveh letih skupnega zakona se jima je rodil prvi sin Sandi. V njuno skrb in ljubeče varstvo jima je bila zaupana tudi nečakinja Renata, ki jima je kot hčerka. Leta so tekla in družina se je povečala še za enega člana, leta 1974 se je rodil sin Peter. Žena Marija je ostala doma na posestvu,skrbela za otroke, dom in delo na kmetiji. Skrbela je tudi za svoje starše. Sin Sandi se je poročil in si ustvaril svojo družino in dom v Sp. Žerjavcih, sin Peter pa si je svojo družino in dom ustvaril na domačiji v Zg.Žerjavcih. Njuno življenje dodatno lepšajo še vnuk Tadej in štiri vnukinje, Tjaša, Larisa, Lucija in mala Ana, ki skrbijo, da babici in dedku nikoli ni dolgčas.