Hitre povezave

Petek, 23 Februar 2018 16:53

DELOVNI OBISK MINISTRA ZA INFRASTRUKTURO DR. PETRA GAŠPERIČA V LENARTU IN SREČANJE V DOMU KULTURE LENART

Minister  za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič  s sodelavci in direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko so  se v  petek, 16.2.2018   na Občini Lenart  sestali županom, podžupanoma, s svetnicami in   svetniki Občinskega sveta Občine Lenart. Razgovora so se bosta udeležila tudi namestnica direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga in vodja Sektorja za investicije v ceste  Tomaž Willenpart ter poslanca državnega zbora Vesna Vervega in Franc Breznik.

 

V razgovoru je župan, mag Janez Kramberger najprej izrazil zadovoljstvo, da je veliko dogovorjenega že izvedeno,  obnova državnih cest skozi Lenart. iz Maribora proti Gornji Radgoni z odcepi proti Ptuju in Sv. Ani. Pomembne so tudi  investicije na državni cesti skozi Lenart, gradnja štirih krožišč, ki se bo pričela v marcu, kar  je za Lenart za  rešitev dolgoročnega pomena,  za naslednja desetletja. Pomembno je tudi, da  so se dogovorili, da bo na novo umeščena navezovalne ceste ( obvoznice ) za mesto Lenart.

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je dejal, da je obvoznica povsem na novo umeščena v prostor z  s spremembo občinskega prostorskega načrta.  Nadalje je dejal, da lahko na Direkciji za infrastrukturo začnejo z izdelavo projektne dokumentacije, letu  2019 bi lahko tekli razgovori o  začetku gradnje prvega dela. Pričakujemo lahko,  da bi se gradnja zalela  leta 2020-21, ocenjujejo,  da bodo investicijo izpeljali v vrednosti pod 10 milijonov eur.

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je po pogovorih z občinskim vodstvom ob 17. uri v Domu kulture udeležil srečanja podjetnikov, direktorjev, vodij javnih zavodov, občinskih svetnikov, predsednikov društev, duhovnikov in predstavnikov drugih organizacij, ki soustvarjajo življenje in delo v občini Lenart. Župan mag. Janez Kramberger se je v nagovoru zahvalil vsem, ki jih je povabil, za njihova prizadevanja in delovni prispevek v dobro občine in občanov. Posebno zahvalo je izrekel ministrstvu za infrastrukturo. Slavnostni govornik minister Gašperšič je povzel dogovor z občinskim vodstvom o cestnih projektih in poudaril, da je ministrstvo v tem mandatu obudilo številne infrastrukturne projekte. »Investicije v ceste, železnice in kolesarske poti krepijo gospodarsko rast, spodbujajo regionalni razvoj in zaposlovanje. Tudi zaradi tega je slovensko gospodarstvo med najhitreje rastočimi v Evropski uniji,« je dejal.

V kulturnem programu na srečanju so nastopili Nastopali so Duo Vita&Žan (Vita Peterlin, violončelo, Žan Trobas, harmonika), pela je Katarina Vinter, ob spremljavi Lucije Čivre, učenci in učitelji Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart: Žak Grajfoner Petrič, Hana Vinter, Lara Zarič, Mela ni Vrbančič, Lara Žnuderl, Filip Vinter, Jan Bauman, Urban Ornik, Katja Smonkar, Tijana Škrlec, Nika Ornik, Larissa Vogrin, Nina Senekovič, Julija Konrad, Elisa Potrč, Žanet Kurnik, Nastja Simonič, mentorji mladim glasbenikom so profesorji Zdravko Zimič, Slavica Kurbus, Zala Čuček Rojs, Tjaša Stergulec Repac, Nija Androjna, Bogdan Štabuc, Kristjan Brus, Simon Štelcer in Asja Grauf.