Ponedeljek, 14 Maj 2018 19:31

ETNOTOUR DELAVNICA FOLKLORNIH PLESOV V ZAVRHU

Prvega maja je v  Zavrhu potekala Etnotour delavnica folklornih plesov, ki so jo vodili člani Folklorne skupine Kulturnega društva Sv. Ana. V prijetnem okolju, med razstavo zdravilnih zelišč, so člani folklorne skupine zaplesali tradicionalne  štajerske plese: šotiš, zibenšrit, štajeriš, cvajšrit in druge.  Zasrbele so pete, zaplesali so tudi obiskovalci, ki so se v veselem razpoloženju  in druženju naučili plesnih korakov. Poleg plesov so obiskovalci delavnice spoznali tudi oblačilno kulturo, nošo Slovenskih goric iz začetka 20. stoletja.

Delavnica je bila učna ura spoznavanja kulturne dediščine, noš, plesov, šeg in navad ob raznih praznikih in kmečkih opravilih.  Prireditev je potekala v prijetnem vzdušju in  je   mnoge  spomnila na  čas otroštva, otrokom pa je pričarala delček preteklosti in bogate kulturne dediščine.
Pred delavnico so člani Folklorne skupine KD Sv. Ana navdušili z nastopom na platoju pred Štupičevo vilo. Dogodek je potekal v okviru projekta »DETOX«, ki je podprt s strani Evropske unije in sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija –Hrvaška 2014-2020.