fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Ponedeljek, 14 Maj 2018 19:37

ETNOTOUR DELAVNICA IZDELOVANJA MODELOV CIMPRAČ V ZAVRHU

Prvega maja  je bila v Zavrhu pri Štupičevi vili Etnotour delavnica  izdelovanja modelčkov cimprač. Otroci so v spremstvu staršev in pod vodstvom mojstrov  v ustvarjalnih delavnicah izdelovali lesene, s slamo krite ptičje hišice po zgledu tradicionalnih cimprač. 
V  bližini Štupičeve vile  se nahaja  cimprača, nekdaj tradicionalna  hiša Slovenskih goric. Z namenom  spodbujanja radovednosti in zanimanja otrok za kulturno dediščino smo pripravili ustvarjalno delavnico, na kateri so otroci izdelovali ptičje hišice,  samostojno so žagali, sestavljali lesene dele in spoznali postopek pokrivanja strehe s slamo.

Otroci so uživali, z veseljem so pokazali  hišice, ki so jih samostojno izdelali. Hišice bodo uporabili  za krmljenje ptic. Poučna ustvarjalna delavnica pri otrocih spodbuja čut za  kulturno dediščino, ročne spretnosti in odnos do naravnega okolja. Ustvarjalno, poučno, zabavno!
Dogodek je potekal v okviru projekta »DETOX«, ki je podprt s strani Evropske unije in sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija –Hrvaška 2014-2020.