Sobota, 19 Maj 2018 07:10

Zlatoporočno slavje Franca in Zofije Slanič iz Sp. Porčiča

V soboto 19. maja 2018, sta v krogu domačih in prijateljev praznovala 50 let zakonskega življenja Franc in Zofija Slanič. Tako, kot pred 50. leti, sta tudi sedaj svojo »večno« zaobljubo opravila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda opravil župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, cerkvenega ob zahvalni maši pa častni naddekan Martin BEZGOVŠEK.

Franc Slanič se je rodil 21.9.1945 v Žikarcah. Ima še sestro in tri polsestre. Otroštvo je po prehitri izgubi mame Antonije, preživljal pri babici, kasneje pri sestrični Zofiji Graijfoner v Zavrhu. Osnovno šolo je obiskoval v Zg. Koreni. Po končani šoli se je zaposli v Jeklotehni v Mariboru, kjer je ostal vse do upokojitve.
Zofija Slanič, rojena Marko, se je rodila 14.5.1948, v Sp. Žerjavcih, mami Marti in očetu Petru. Bila je najmlajša od sedmih otrok. Starša sta kasneje kupila viničarijo v Sp. Porčiču, kjer je preživljala otroštvo. Osnovno šolo je obiskovala v Lenartu, v Mariboru pa Trgovsko šolo  in se zaposlila pri Potrošniku, kasneje Mercatorju, kjer je delala vse do upokojitve.
Poročila sta se 27.4.1968. Po poroki sta nekaj let živela v Lenartu, nato sta na ženini domačiji zgradila nov dom. V zakonu sta se jima rodile hčerki Judita in Valerija, ki sta ju razveselile z vnuki, Gregorjem, Klemnom, Elvisom ter vnukinjo Ines.