fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Petek, 28 September 2018 18:04

PROSLAVA OB PRAZNIKU KS VOLIČINA

Proslava  ob prazniku KS Voličina je bila  preplet  domače kulturne ustvarjalnost. Pester in razgiban kulturni program, pesmi »z vseh vetrov«, folklora, zanimivi glasbeni nastopi, so  odsev živahnega utripa kraja, predvsem pa ustvarjanje mladih, osnovne šole, dijakov, študentov ter društev.  V kulturnem programu so nastopili Slovenskogoriški pihalni orkester MOL, Mladinska dramska skupina Kulturno turističnega  društva Selce, s pesmimi iz glasbene predstave,  Mladinski pevski zbor OŠ Voličina, Eva Kurnik, Dominik Petko, Folklorna skupina OŠ Voličina, Vokalna skupina Amista, Aleksandra Papež in Alex Fekonja. Osrednja govornika na prireditvi sta bila predsednik Sveta KS Voličina Peter Golob in župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.

 Zaslužnim društvom  in posameznikom sta predsednik Sveta KS Voličina Peter Golob in župan Janez Kramberger podelila priznanja, ki so jih prejeli:

Zeliščarska sekcija, ki deluje pri Kulturnem društvu Rojs Srečko Niko Voličina
Zeliščarska sekcija, ki deluje  v okviru KD Rojs Srečko Niko Voličina je aktivna že več kot 10 let, vodi jo Marija Čuček. Zeliščarice prostovoljno urejajo in skrbijo za učne vrtove pri Sv. Rupertu in za gredice pri cerkvi. Njihova največja zasluga je, da na OŠ Voličina že več let deluje  zeliščarski krožek, ki ga obiskuje 60 otrok vseh starosti, ki ga tudi vodijo skupaj z dvema učiteljicama.  Na praznik Marijinega vnebovzetja že devet let organizirajo  blagoslov zelišč pri cerkvi Sv. Ruperta in druge dejavnosti v korist kraja in ljudi.

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA VOLIČINA, društvo  s svojo dejavnostjo skrbi za ohranjanje in promocijo starih, tradicionalnih  slovenskogoriških jedi, pripravljajo izvrstne pogostitve ob raznih javnih prireditvah, organizirajo kuharske tečaje, razna izobraževanja in srečanja. Njihova tradicionalna prireditev je Romanje k sveti Notburgi, ob krajevnem prazniku. Dobro sodelujejo z društvi v kraju, šolo in z Občino Lenart.

KARIN PETKO iz Zavrha,  je že  pet let članica dramske sekcije KTD Selce, od lanskega leta pa vodi mladinsko dramsko sekcijo tega društva. Karin je vsestranska igralka, scenaristka, režiserka in glasbenica. Odigrala je vrsto vlog, največji uspeh pa je Mladinska dramska skupna KTD Selce dosegla z glasbeno komedijo Zmenek, za katero je Karin Petko napisala  besedilo, priredila pesmi, jo režirala in k sodelovanju privabila dijake in študente. Za otroke organizira tudi vrsto aktivnosti pri Župniji Sv. Ruperta.

JAKOB MURKO, iz Zavrha, je dolgoletni prostovoljec Krajevne organizacije Rdečega križa Voličina, opravil je veliko ur prostovoljnega dela, pomagal ljudem v stiski, zbiral prostovoljne prispevke in je več kot 80 - krat daroval kri, s pozitivnim delovanjem je pripomogel k povečanju števila krvodajalcev, Zadnji dve desetletji pa aktivno deluje kot član organov Krajevne organizacije RK Voličina.

DANILO LJUBEC iz Zg. Voličine, je dolgoletni prostovoljec Rdečega križa, opravil je  veliko prostovoljnih ur, ko je obiskoval krvodajalce na domu in jih vabil na krvodajalstvo, obiskoval starejše in socialno ogrožene, raznašal koledarjem Rdečega križa, zbiral prostovoljne prispevke na terenu za pomoč družinam v stiski. Kri je daroval več kot 40-krat.

ŠTEFKA SLANIČ iz Dolgih njiv, je članica ZZB za vrednote NOB Lenart, krajevna organizacija ZB Voličina  že od ustanovitve in je poverjenica te organizacije za območje  Selc in Dolgih njiv.  Posebej je aktivna in vodilna pri organizaciji komemoracij padlim v 2. svetovni vojni v Selcih,  pri komemoracijah v Gradcu in  pri bolnici „Cafa«. Za dolgoletno prizadevno delo prejme priznanje.