fbpx Na vsebino

KONTAKTNI PODATKI ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE LENART
02 729 13 48 ali
obcina@lenart.si ali mobilne številke 041 496 994 in 041 654 931                        

#OstaniDoma #OstaniZdrav

Četrtek, 15 November 2018 08:30

Bisernoporočno slavje Marije in Ivana Lorenčič

V soboto, 27. oktobra 2018 sta v krogu domačih in prijateljev praznovala 60 let zakonskega življenja Marija in Ivan Lorenčič. Tako kot pred 60. leti sta si tudi sedaj svojo »večno« zaobljubo izrekla v cerkvi Sv. Ruperta v Voličini. Civilni del obreda je svečano opravil župan Občine Lenart,  mag. Janez Kramberger, cerkvenega ob zahvalni maši pa upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, stolni župnik in dekan Marko Veršič in domači župnik Jože Muršec.

Gospod Ivan Lorenčič se je kot sedmi otrok rodil 1936 leta v Spodnji Voličini, gospa Marija  Lorenčič se je rodila.1937 leta v Zgornji Voličini, mami Elizabeti in očetu Francu Šilec. Oba zakonca izhajata iz družin v katerih se je rodilo osem otrok in se z radostjo v srcu spominjata skupnih let s svojimi sorojenci.
Bisernoporočenca sta se sta se spoznala v domačem kraju. kjer sta se, kot pravita, leta 1957 tudi zaljubila. Svojo ljubezen sta 25.10.1958 leta  potrdila s poroko v cerkvi Svetega Ruperta v Voličini. Po poroki sta nekaj časa živela na ženini domačiji. Zdaj živita v Mariboru, kjer sta si zgradila hišo, topel dom za svojo družino. V zakonu so se jima rodili štirje otroci,  hčerke Mija, Ivanka in Bernarda in sin Robert, ki je žal že umrl. Zelo sta vesela družbe in obiskov družin svojih otrok. Njunih šest vnukov pa jima je polepšalo jesen življenja s  šestimi pravnuki.
Ob njunem častitljivem jubileju jima najlepše čestitamo in  želimo še veliko let skupne sreče.