fbpx Na vsebino
Torek, 21 Januar 2020 12:15

ŽIVAHNO DECEMBRSKO DOGAJANJE V LENARTU

Praznični dogodki v  Lenartu so privabili veliko obiskovalcev
Moto božično-novoletnih prireditev v  Lenartu je bil »Prižgimo lučke«. December je bil  iskriv, živopisan in živahen, poln prazničnega in zabavnega dogajanja.

Mnogi dogodki v  decembru  so ob vikendih vabili na prosto, na trg v center Lenarta. Občina Lenart je ponovno organizirala božično-novoletne prireditve  z naslovom Prižgimo lučke. Otroci, mladi in starejši so  prisluhnili glasbi, pevskim zborom, pop in rock skupinam, narodno zabavni glasbi... Otroški program so obogatile lutkovne in gledališke predstave Miklavž in  Božiček. Obiskovalci so uživali, za prijetno vzdušje so poskrbeli ponudniki na božičnem sejmu, zlasti vinogradniki, ki so s kozarčkom kuhanega vina ogreli dušo.
Na prireditvah na Trgu osvoboditve so nastopili: Klapovühi, Tamburaško društvo Apače, Pevski zbor Društva invalidov Lenart, Gledališka skupina  Odrček OŠ Podlehnik, Društvo za boljši svet Maribor, Jurovski oktet, Slovenskogoriški glasovi,  Matic Druzovič, Luka Pučko, Patricija Kuronja Križnik, Ansambel Aktual, Pevski zbor Trzinke, Gospel zbor Jaz sem, Waldhütter&sin trio,  Ansambel Norost, Lutkovna skupina OŠ Sv. Ana, Plesna skupina Pika OŠ Voličina, Zasebna glasbena šola Muziklub,  Proti Poledici-Proti toči, Aleksandra Papež, Instaband,  Mladinska dramska skupina KTD Selce, Anita Kralj in Vox Angelica, Eva Kurnik in Ansambel Šenk.
Hvala vsem nastopajočim, prav tako hvala Božičku, vinogradnikom in ponudnikom izdelkov na stojnicah.
Množica obiskovalcev se je od starega leta poslovila na Trgu osvoboditve v Lenartu. S silvestrovanjem so se zaključile  božično-novoletne prireditve, privabile so mnogo obiskovalcev, ki so se družili v prazničnem vzdušju. V najdaljši noči so za pravi "žur" poskbeli Srčni muzikanti.
Naj leto 2020 piše pozitivne zgodbe!