fbpx Na vsebino
Petek, 26 Junij 2020 17:30

Župan mag. Janez Kramberger podelil priznanja uspešnim učencem in njihovim mentorjem

Konec šolskega leta  je razlog za veselje, za učence pomeni  pričakovanje počitnic, sprostitev in dogodivščine.  Ponosni smo na učence obeh osnovnih šol, zlasti se veselimo njihovih uspehov, ki so jih dosegli tekom šolskega leta. V preteklih letih sta Osnovna šola Lenart in Voličina pripravili prireditve ob dnevu državnosti in zaključku ob zaključku šolskega leta. Na  teh slovesnih dogodkih   je župan uspešnim učencem in njihovim mentorjem  vsako leto podelil priznanja. Zaradi posebnih razmer v zvezi s covid-19 letos proslave  niso bile izvedene. Kljub vsemu so tudi letos učenci županova priznanja prejeli.

Župan mag. Janez Kramberger je podelil  priznanja učencem in mentorjem,  ki so v šolskem letu 2019/2020 na tekmovanjih v znanju, športnih tekmovanjih in drugih primerljivih tekmovanjih na državnem nivoju dosegli prvo, drugo ali tretje mesto, ali izjemne  učne uspehe v času osnovnošolskega izobraževanja. 
Učencem OŠ Lenart so bila priznanja podeljena na  prireditvi ob šolski valeti, 23. junija  v športni dvorani in  na zadnji šolski dan, 24. junija v prostorih šole.

Iz OŠ LENART so priznanja prejeli:
- EVA GUNGL za doseženo 2. mesto na državnem nivoju na natečaju Evropa v šoli (mentorica Andreja Štancer),
- PETRA ZADRAVEC za dosežke na področju zgodovine (mentor Bernard Petek),
- DAVID GERGIČ ŠTRAVS za dosežke na področju zgodovine (mentor Bernard Petek) in za dosežke na področju fizike ter rezultate z jadralnim modelarstvom (mentor Daniel Divjak),
- JURIJ PETEK za dosežke na področju zgodovine (mentor Bernard Petek),
- LARA KAUČIČ za dosežke na področju zgodovine (mentor Bernard Petek),
- EVA GRAJFONER za dosežke v znanju iz Vesele šole (mentorica Karolina Divjak),
- ZARA VEZOVNIK za dosežke v znanju iz Vesele šole (mentorica Simona Peserl Vezovnik),
- HANA ŠALAMUN za dosežke v znanju angleškega jezika (mentorica Maja Trafela Lubej),
- LUKA KRANJC za vsestransko delo in rezultate na področju tehnike (mentor Daniel Divjak),
- HANA ŠALAMUN IN PETRA ZADRAVEC sta prejeli tudi priznanje župana za izjemne učne uspehe v času osnovnošolskega izobraževanja.
Učenci in njihovi mentorji iz OŠ Voličina so prav tako prejeli priznanja 24. junija v prostorih šole.

Prejemniki županovih priznanj iz OŠ VOLIČINA so:
- Neja Lašič za osvojeno zlato priznanje v sodelovanju s Patricijo Slanič z raziskovalno nalogo Skrb za zdravje dihal na državnem tekmovanju Zdrav dih za navdih, ki ga organizira Društvo pljučnih in alergijskih bolezni Slovenije, mentorica Irena Fišer,
- Patricija Slanič za osvojeno zlato priznanje v sodelovanju z Nejo Lašič z raziskovalno nalogo Skrb za zdravje dihal na državnem tekmovanju Zdrav dih za navdih, ki ga organizira Društvo pljučnih in alergijskih bolezni Slovenije, mentorica Irena Fišer,
- NEJA HADŽISELIMOVIĆ za izjemne učne uspehe v času osnovnošolskega izobraževanja,
- Mija Marušič za srebrno priznanje za svojo plesno miniaturo z naslovom Pot srca na državnem tekmovanju Plesnih miniatur, ki je bilo marca 2020 v Ljubljani,
- Asja Žgeč za osvojeno zlato priznanje na 16. mini festivalu otroških plesnih skupin Pika miga, ki je bilo Velenju oktobra 2019. Asja pleše v skupini pri kulturnem društvu Plesna izba Maribor.
- Nika Žgeč za osvojeno zlato priznanje na 16. mini festivalu otroških plesnih skupin Pika miga, ki je bilo Velenju oktobra 2019. Nika pleše v skupini pri kulturnem društvu Plesna izba Maribor.   
- Brina Bezjak za prejeto zlato priznanje v kategoriji Začetni twirl na 20. odprtem državnem prvenstvu v Twirlingu, ki je bilo v Rakeku.
- Amadej Ploj, Enej Kramberger, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Timotej Kocbek in Aljaž Fras, ki so igralci ekipe KMN Slovenske gorice, za osvojeno 3. mesto v državnem tekmovanju v futsalu U13.

Iskrene čestitke in vesele počitnice!