fbpx Na vsebino
Nedelja, 10 April 2022 11:03

Multimat že sprejema prve kupce

Občina Lenart je pred pošto v centru Lenarta postavila avtomat, ki ponuja lokalne dobrote z okoliških kmetij, in to kar 24 ur na dan. Ta je zaživel pred velikonočnimi prazniki in ponuja dobrote iz kar dvanajstih različnih kmetij z območja občine Lenart. Zanimanje kupcev je zelo veliko, prav tako so k oddaji ponudbe pristopile številne kmetije. Kaj vse ponuja e-Ovtarjeva tržnica? Na multimatu domače izdelke in pridelke ponujajo naslednje kmetije: Kmetija Muršec (jajca, lešniki), Kmetija Živko (ajdova kaša, domača zaseka, svinjska mast, bučno olje), Igor Škamlec (testenine), Spring life (domači čaj), Darinka Čuček (domače pecivo), Mimina domača kuhna (piškoti, marmelada), Čebelarstvo Zarnec (med), Kmetija Kramberger (pivo, sok aronije), Sadjarska kmetija Slanič (jabolčni sok, jabolčni kis), Kmetija Pukšič (domača klobasa za kuhanje in suha salama), Kmetija Šmid (sveže redkvice, solata gentila, kolerabica, špinača, korenje) in Kmetija Kocbek (domače mleko in jogurti). Seveda pa se ponudba spreminja in dopolnjujejo tudi glede na sezono.
Župan Kramberger je pojasnil, da so sprva načrtovali postavitev enega multimata, vendar je bilo zanimanje tako veliko, da so namestili dva. Meni, da bo pridobitev za meščane in ostale kupce zelo dobrodošla in priročna, ter jih prijazno vabi k ogledu in nakupu. S tem sodobnim pristopom želijo okusne pridelke in izdelke z lokalnih kmetij približati kupcem, da jih imajo »na dosegu roke«, saj bodo izdelek lahko kupili s »pritiskom na gumb«.
Multimat deluje tako, da so lokalni ponudniki prek mobilne aplikacije obveščeni o stanju zaloge v multimatu. Tako lahko takoj, ko zmanjka njihovih izdelkov, napolnijo multimat s svežimi izdelki.