Hitre povezave

Obvestila

Obvestila

Z operacijo SocioLab želimo s pomočjo različnih programov podpore in usposabljanj na področju socialnega podjetništva vzpostaviti celovit sistem podpore za iniciative in posameznike v celotnem Podravju. Eden izmed 11 partnerjev v projektu je tudi Razvojna agencija Slovenske gorice.
Za vse posameznike in interesne skupine, ki jih zanima socialna ekonomija, socialno podjetništvo in zadružništvo ali ki bi v prihodnosti želeli poslovati kot socialno podjetje ali zadruga, bodo v prvem polletju 2019 na voljo brezplačna izobraževanja in usposabljanja iz različnih področij (socialnega) podjetništva, ki se bodo začela v začetku marca na dveh lokacijah (Maribor, Ptuj).

Na Razvojni agenciji Slovenske gorice kot vodilnemu partnerju LAS Ovtar Slovenske gorice se že dlje časa trudimo, da bi na območju LAS spodbujali razvoj podeželja med drugim tudi na področju lokalne ponudbe, samooskrbe in turizma. V ta namen za naše ponudnike pripravljamo posodobljeno izdajo kataloga lokalne ponudbe- zbirke vseh ponudnikov pod skupnim prepoznavnim imenom Ovtarjeva ponudba. Podoben katalog, na katerega je bilo izjemno veliko pozitivnih odzivov, je izšel že leta 2012 (v elektronski verziji ga najdete tudi na spletni strani www.rasg.si, zavihek 'Ovtarjeva ponudba'), zaradi vključitve novih štirih občin v LAS in aktualizacije podatkov pa bi želeli to prakso ponoviti s svežimi informacijami. Večino od vas je že obiskal naš sodelavec, kjer ste lahko izvedeli nekaj stvari o naših aktivnostih, hkrati pa ste izpolnili tudi vprašalnik o svoji dejavnosti. V katalog bi želeli vključiti tudi tiste, ki se zaradi neažurnosti informacij (še) niste znašli na našem seznamu.

stran 1 od 5