Sreda, 31 Julij 2019 14:24

Telekom Slovenije na območju Občine Lenart nadaljuje s širitvijo optičnega omrežja

Telekom Slovenije v sodelovanju z Občino Lenart nadaljuje z gradnjo optičnega omrežja, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V Telekomu Slovenije dosedanji potek gradnje ocenjujejo kot odličen primer dobrega sodelovanja tako s krajani kot z občino, zato predvidevajo, da bodo izgradnjo optičnega omrežja na predvidenem območju zaključili jeseni oziroma do konca letošnjega leta.

V Telekomu Slovenije občanom priporočajo, da se za prehod na optiko odločijo že v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom.

Tako so predvidene nadgradnje omrežja na več območjih, in sicer dela že potekajo v Lenartu na naslednjih lokacijah: Jurovska cesta, Cankarjeva ulica,  Mariborska cesta, Ilaunigova ulica, Prešernova ulica, Jurčičeva ulica, Cankarjeva ulica, Cafova ulica (zaključek del je predviden konec avgusta). Ob tem dela že potekajo tudi v naseljih Močna, Zgornji Žerjavci, Spodnji Porčič, Spodnja Voličina in Rogoznica (zaključek del je predviden konec septembra). Predvidoma septembra se bodo dela pričela še v naseljih Spodnje Partinje in Zamarkova (zaključek del je predviden konec novembra).

Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udare strel. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije lahko dobite v Telekomovih centrih v Mariboru, in sicer v nakupovalnem središču Europark ali Rožmarin v središču mesta, povpraševanje pa lahko pošljete tudi na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prav tako so vam za dodatne informacije 24 ur na dan na voljo svetovalci Telekoma Slovenije na brezplačni številki 080 8000 ter na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vsi zainteresirani lahko gradnjo optičnega omrežja Telekoma Slovenije po  Sloveniji spremljate na spletni strani http://ts.si/gradnja-optike, kjer lahko preverite tudi možnosti na posameznih lokacijah in oddate prednaročilo za vzpostavitev priključka.