Na vsebino

Kulturno društvo Delavec Lenart

Kulturno društvo Delavec Lenart je bilo ustanovljeno 21. 1. 2007 na ustanovnem zboru delavk in delavcev lenarških podjetij Prevent Halog, d.o.o. in TPB, tovarna bovdenov in plastike, d.d., ki so se v obliki dramske skupine že izkazali s predstavo in več kot očitno pokazali svojo pripravljenost za delovanje v svojem podjetju na kulturnem področju. Idejo o kulturnem društvu so gojili in podpirali vsi člani dramske skupine že od začetka njenega delovanja v februarju 2006, ko so začeli iskati ime za društvo. Kasneje se je dejavnost društva razširila na petje, ples in recitacije ter likovno ustvarjalno dejavnost in v svoje vrste vabila nove člane in strokovne sodelavce.
Kulturno društvo Delavec Lenart je od ustanovitve društva prizadevno vodila gospa Anica Mlinarič, v letu 2012 pa je vodenje društva prevzel gospod Miroslav Mauko. V tem času je društvu uspelo ustvariti kar nekaj tradicionalnih in odmevnih prireditev, ki so bile s strani občinstva vedno zelo dobro sprejete in množično obiskane, denimo proslava ob materinskem dnevu »Brez sonca roža ne cveti«, »Agatini dnevi« ter predstava v lastni produkciji »Radehovska božičnica ali Zakaj je plašč Božje Matere tako dolg«, s katero je društvo gostovalo tudi v Bad Radkersburgu v Avstriji.
Kulturno društvo Delavec Lenart že od leta 2014 kot partner pod okriljem Razvojne agencije Slovenske gorice, d.o.o. in Društva za razvoj podeželja LAS OVTAR Slovenskih goric pripravlja prireditev Agatine skrivnosti, ki na izviren način povezuje zgodovinsko, naravno in kulturno dediščino ter oplaja turistično ponudbo Slovenskih goric. Za sodelovanje pri omenjenem projektu je društvo v letu 2015 "za izvirno zasnovo, vrhunsko izvedbo dogodka, visoko umetniško raven projekta in promocijo Občine Lenart" prejelo tudi visoko priznanje Občine Lenart, Srebrni lenarški grb.

Naslov / sedež: Trg osvoboditve 6, 2230 Lenart v Slovenskih goricah
Predsednik: Miroslav Mauko
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

https://www.facebook.com/KD.Delavec.Lenart

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.