fbpx Na vsebino

Sanacija plazu na občinski cesti v Rogoznici

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Na občinski cesti v Rogoznici, ki vodi proti Vurberku, se je se je pred več kot dvema letoma sprožil obsežen plaz, ki je močno ogrozil cesto. Cesta je bila težko prevozna, prometna varnost je bila ogrožena, zato je cesta že skoraj dve leti zaprta za promet.
Sredi februarja letos je Občina Lenart od Ministrstva za okolje in prostor prejela odgovor, da je bila prijava sanacije plazu uspešna in bodo za obnovitvena dela na tem plazu zagotovljena državna sredstva. Pogodbena vrednost del znaša 99.000 EUR z vključenim davkom. Občina Lenart iz proračuna plača le stroške tehnične dokumentacije, davek na dodano vrednost in stroške gradbenega nadzora, gradbena dela sanacije plazu dela pa bodo v celoti poravnana z državnimi sredstvi.
Dela na plazu so se pričela, izvajalec del je Komunala Slovenske gorice. Za sanacijo plazu in stabilizacijo terena bo zgrajen 200 m dolg kamniti oporni zdi, ki bo na najvišjih mestih visok 4 metre. Pomembno je, da bo ob sanaciji obnovljena tudi cesta v dolžini 200. Dela bodo zaključena v maju.
Sanacija plazu, ki bo po več kot dveh letih znova omogočila normalno prevoznost ceste in zagotovila prometno varnost, ni pomembna le za Rogoznico in krajane. Cesta povezuje občine Lenart, Destrnik in Duplek, zato je pomen sanacije plazu in ureditve ceste toliko večji.

V kolikor si želite uporabljati vtičnike socialnih omrežij, morate sprejeti piškotke.